Ухвала
від 28.09.2015 по справі 15/39-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98

У Х В А Л А

28.09.2015 Справа № 15/39-б

За заявою Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" (ЄДРПОУ 16285737)

про визнання банкрутом

Суддя Чеберяк П.П.

Представники:

Від заявника не з'явилися

Від боржника не з'явилися

Арб.керуючий Реверук П.К.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до Господарського суду м. Києва про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність", оскільки останній має заборгованість і неспроможний її погасити.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 26.01.2007 порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" та призначено розгляд справи на 08.02.2007.

Постановою Господарського суду м. Києва від 26.03.2007 Товариство з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено ініціюючого кредитора - Комунальне підприємство по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло".

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 18.11.2008 відмовлено Центральній міжрайонній виконавчій дирекції Київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Київському міському центру зайнятості у визнанні кредиторських вимог до банкрута.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 09.06.2009 припинено повноваження ліквідатора банкрута ініціюючого кредитора - Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло" та призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Гусара І.О. та продовжено строк ліквідаційної процедури банкрута до 09.12.009р.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 19.11.2009 призначено ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" арбітражного керуючого Пономарьова В.А. та продовжено строк ліквідаційної процедури банкрута.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 16.07.2013 припинено повноваження ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Пономарьова В.А., призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Бєлого О.С. та продовжено строк ліквідаційної процедури банкрута до 16.01.2014.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 29.01.2014 продовжено строк ліквідаційної процедури банкрута та повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" арбітражного керуючого Бєлого О.С. до 16.07.2014.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 14.07.2014 продовжено строк ліквідаційної процедури банкрута та повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" арбітражного керуючого Бєлого О.С. до 16.08.2014.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 11.08.2014 припинено повноваження ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Бєлого О.С., призначено ініціюючого кредитора - Комунальне підприємство по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло", продовжено строк ліквідаційної процедури банкрута до 16.11.2014 та відкладено розгляд справи на 13.10.2014.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 16.01.2015 справу № 15/39-б прийнято до провадження судді Чеберяк П.П. та призначено розгляд справи на 04.02.2015.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 04.02.2015 продовжено строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" та повноважень ліквідатора банкрута ініціюючого кредитора - Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло" на один місяць, до 04.03.2015 та відкладено розгляд справи на 04.03.2015.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 04.03.2015 розгляд справи відкладено на 25.03.2015, у зв'язку з нез'явленням представників сторін у судове засідання.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 25.03.2015 розгляд справи відкладено на 15.04.2015, у зв'язку з нез'явленням представників сторін у судове засідання.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 15.04.2015 розгляд справи відкладено на 13.05.2015, у зв'язку з нез'явленням представників сторін у судове засідання.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 13.05.2015 розгляд справи відкладено на 08.06.2015, у зв'язку з нез'явленням представників сторін у судове засідання.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 08.06.2015 розгляд справи відкладено на 17.08.2015, у зв'язку з нез'явленням представників сторін у судове засідання та необхідністю витребування нових доказів.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 17.08.2015 розгляд справи відкладено на 28.09.2015, у зв'язку з нез'явленням представників сторін у судове засідання та необхідністю витребування нових доказів.

28.08.2015 до Господарського суду м. Києва надійшла заява арбітражного керуючого Реверука П.К. про участь у справі.

У судовому засіданні 28.09.2015 арбітражний керуючий Реверук П.К. надав пояснення по суті заяви про участь у справі.

Представник ліквідатора (заявника) у судове засідання в черговий раз не з'явився, про причини неявки суд не повідомив, вимоги постанови Господарського суду м. Києва від 26.03.2007, а також попередніх ухвал суду не виконав, зокрема не подав господарському суду на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Відповідно до ч. 1 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, вживає заходів по забезпеченню його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту; має право отримувати кредит для виплати вихідної допомоги працівникам, що звільняються внаслідок ліквідації банкрута, який відшкодовується в першу чергу згідно зі статтею 31 цього Закону за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута; з дня визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури повідомляє працівників банкрута про звільнення та здійснює його відповідно до законодавства України про працю. Виплата вихідної допомоги звільненим працівникам банкрута провадиться ліквідатором у першу чергу за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута або отриманого для цієї мети кредиту; заявляє в установленому порядку заперечення по заявлених до боржника вимогах поточних кредиторів за зобов'язаннями, які виникли під час провадження у справі про банкрутство, і є неоплаченими; з підстав, передбачених частиною десятою статті 17 цього Закону, подає до господарського суду заяви про визнання недійсними угод боржника; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; передає у встановленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню; реалізує майно банкрута для задоволення вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом; повідомляє про своє призначення державний орган з питань банкрутства в десятиденний строк з дня прийняття рішення господарським судом та надає державному органу з питань банкрутства інформацію для ведення єдиної бази даних щодо підприємств-банкрутів; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Відповідно до вимог ч. 6 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" при реалізації своїх прав та обов'язків ліквідатор зобов'язаний діяти сумлінно та розумно з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів.

Частиною 9 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено, що невиконання або неналежне виконання арбітражним керуючим покладених на арбітражного керуючого обов'язків згідно з цим Законом, за відсутності наслідків, передбачених цією статтею, може бути підставою для усунення арбітражного керуючого від виконання ним своїх обов'язків, про що господарський суд виносить ухвалу.

Відповідно до ч. 2 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

З огляду на викладене вище, враховуючи, що строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" закінчився, а звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута до господарського суду на затвердження не надходили, що свідчить про неналежне виконання ліквідатором покладених на нього обов'язків, суд вважає за доцільне усунути ліквідатора (заявника) від виконання обов'язків ліквідатора банкрута.

Крім того, розглянувши кандидатуру арбітражного керуючого Реверука П.К., враховуючи, що вказана кандидатура арбітражного керуючого відповідає вимогам, визначеним Законом, суд вважає за доцільне призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" арбітражного керуючого Реверука П.К. (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 783 від 08.04.2013) та продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута на шість місяців.

Керуючись ст.ст. 3-1, 22, 24-25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Усунути ліквідатора (заявника) - Комунальне підприємство по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерськжитло" від виконання обов'язків ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність".

2. Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" арбітражного керуючого Реверука Петра Костянтиновича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 783 від 08.04.2013р.).

3. Зобов'язати ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Реверука Петра Костянтиновича ознайомитись з матеріалами справи та виконати вимоги постанови Господарського суду м. Києва від 26.03.2007.

4. Продовжити строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Оздоровчий центр "Юність" на шість місяців, до 28.03.2016.

5. Зобов'язати ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Реверука Петра Костянтиновича закінчити ліквідаційну процедуру та подати господарському суду на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута у строк до 28.03.2016.

6. Копію ухвали направити сторонам, ліквідатору, кредиторам та відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Печерського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві.

СуддяП.П. Чеберяк

Дата ухвалення рішення28.09.2015
Оприлюднено07.10.2015
Номер документу51836617
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —15/39-б

Ухвала від 08.06.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 13.05.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 25.03.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 15.04.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 28.09.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 17.08.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 17.08.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 04.02.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 11.08.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 14.07.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні