Постанова
від 14.09.2015 по справі 806/3965/15
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 вересня 2015 року Житомир справа № 806/3965/15

категорія 8.4.3

           Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Нагірняк М.Ф.,

розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом

Житомирської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Житомирській області до Комунального підприємства "Кам'янка" Кам'янської сільської ради про припинення юридичної особи,

встановив:

          

Житомирська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Державної фіскальної служби у Житомирській області звернулась з позовом до Комунального підприємства "Кам'янка" Камянської сільської ради про припинення юридичної особи. Позовні вимоги обґрунтовані тим, що всупереч вимогам п.п.16.1.3 п.16.1 ст.16 Податкового кодексу України Відповідач не подає до державних податкових органів бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів, понад 1 рік, про що свідчить довідка №77/11-02 від 10.08.2015р. (а.с.6)

Відповідачу направлялась копія ухвали про відкриття скороченого провадження, але відповідно до довідки укрпошти конверт 04.09.2015року повернуто до суду з відміткою "адресат за вказаною адресою не знаходиться". Відповідно до Спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, який є в матеріалах справи, Відповідач значиться за адресою, на яку були направленні вищезазначені матеріали. Відповідно до ч. 11 ст. 35 КАС України, у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Розгляд справи проведено в порядку скороченого провадження у відповідності із вимогами ст. 183-2 КАС України без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі. Суддя за результатами розгляду справи у порядку скороченого провадження, оцінивши повідомлені позивачем обставини, вважає їх достатніми для прийняття рішення з огляду на наступне.

Спірні правовідносини регулюються Податковим кодексом України та Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Судом встановлено, що Комунальне підприємство "Кам'янка" Камянської сільської ради 06.07.2006 року зареєстроване як юридична особа і як платник податків знаходиться на обліку в Житомирській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Житомирській області. Як видно з довідки Житомирської ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області, Відповідач не подає до державних податкових органів бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів з 10.04.2012р., тобто на момент подачі позову до суду - більше одного року, що є підставою для припинення його підприємницької діяльності юридичної особи.

Відповідно до вимог ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

За таких підстав, суддя вважає, що позов є обґрунтованим і підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", ст.ст.86, 94, 183-2 ,254 КАС України, суд-,

постановив:

          Позов задовольнити. Припинити юридичну особу - Комунальне підприємство "Кам'янка" Камянської сільської ради (вул.Соснова, 1, с.Кам"янка, Житомирський район, Житомирська область. Ідентифікаційний код юридичної особи 34400660).

          Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

          Постанова суду, прийнята в порядку скороченого провадження, виконується негайно, та крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

          Постанова суду першої інстанції, якщо інше не встановлено Кодексом адміністративного судочинства України, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано.

          Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

          

Суддя                                                             М.Ф. Нагірняк

Дата ухвалення рішення14.09.2015
Оприлюднено08.10.2015
Номер документу51846305
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —806/3965/15

Постанова від 14.09.2015

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Нагірняк Микола Федорович

Ухвала від 28.08.2015

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Нагірняк Микола Федорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні