Ухвала
від 17.02.2010 по справі 2а-8090/09/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

17 лютого 2010 року № 2а-8090/09/1370

За позовом Жидачівський РЦЗ

до ДП «Комунальник» КП «Ходорівське управління комунального господарства»

по стягнення заборгованості

Суддя Гулик Андрій Григорович

Секретар судового засідання Бурдін С.М.

за участю:

представника позивача: ОСОБА_1;

представник відповідача: не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом Жидачівського районного центру зайнятості до Дочірнього підприємства «Комунальник»комунального підприємства «Ходорівське управління комунального господарства»про стягнення заборгованості, -

в с т а н о в и в :

Жидачівський районний центр зайнятості звернувся до суду з позовом до Дочірнього підприємства «Комунальник»комунального підприємства «Ходорівське управління комунального господарства», в якому просить суд стягнути з відповідача, на користь Жидачівського районного центру зайнятості суму несплачених страхових внесків на випадок безробіття в розмірі 744 грн. 04 коп.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав з підстав, викладених в позовній заяві. Просить позов задоволити в повному обсязі.

Відповідач явку уповноваженого представника в судове засідання не забезпечив, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце його проведення, про причини неявки суду не повідомив, а тому суд, керуючись ст. 128 КАС України, ухвалив розглядати справу за його відсутності.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення.

Оскільки, відповідач жодних заперечень проти позову не подав, суд розглядає справу на підставі наявних доказів.

Суд, заслухавши пояснення представника позивача, з'ясувавши обставини, на які сторона посилається як на підставу своїх вимог, та дослідивши докази, якими вони обґрунтовуються, вважає, що позов підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Жидачівський районний центр зайнятості є робочим органом виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та діє відповідно до Законів України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», «Про зайнятість населення», «Про державну службу»та Положення про Державну службу зайнятості.

Згідно із п. 4 ст. 1 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування України на випадок безробіття», відповідач є платником страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування України на випадок безробіття і у відповідності до п.п. 2 п. 2 ст. 35, вказаного закону, зобов'язаний своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески.

Відповідно до ч. 1 ст. 38, цього Закону, роботодавець несе відповідальність за несвоєчасність реєстрації як платник страхових внесків, несвоєчасність сплати та неповноту сплати страхових внесків, у томі числі страхових внесків, що сплачують застраховані особи через рахунки роботодавців.

У разі несвоєчасності сплати страхових внесків страхувальниками, у томі числі через ухилення від реєстрації як платника страхових внесків, або неповної їх сплати страхувальниками сплачують суму донарахованих контролюючим органом страхових внесків (недоїмки), штраф та пеню.

Відповідно до п. 3 ст. 17 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування України на випадок безробіття», роботодавці та застраховані особи сплачують страхові внески один раз на місяць в день одержання роботодавцями в установах банків коштів на оплату праці.

Порядок обчислення і сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування України на випадок безробіття визначений Інструкцією про порядок обчислення і сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та обліку їх надходження до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, затвердженої наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 18.12.2000 року № 339 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16.01.2001 року за № 30/5221).

Контроль за правильним нарахуванням, своєчасним і повним перерахуванням та надходженням страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття здійснюється центрами зайнятості шляхом проведення планових перевірок (п. 7.1 Інструкції).

Відповідач -Дочірнє підприємство «Комунальник»комунального підприємства «Ходорівське управління комунального господарства», відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування України на випадок безробіття», є платником внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування України на випадок безробіття.

Як вбачається із розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за 9-ть місяців 2009 року, недоїмка відповідача із сплати страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття становить 1918 грн. 08 коп.

Постановою Львівського окружного адміністративного суду від 21.10.2009 року по справі № 2а-5928/09/1370 з відповідача на користь Жидачівського районного центру зайнятості стягнуто суму несплачених страхових внесків на випадок безробіття в розмірі 1174 грн. 04 коп.

Отже, судом встановлено, що сума заборгованості Дочірнього підприємства «Комунальник»комунального підприємства «Ходорівське управління комунального господарства»зі сплати страхових внесків на випадок безробіття до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття становить 744 грн. 04 коп.

В матеріалах справи відсутні докази погашення відповідачем суми заборгованості перед Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в розмірі 744 грн. 04 коп.

Враховуючи наведене, суд прийшов до висновку про обґрунтованість позовних вимог і вважає їх такими, що підлягають задоволенню.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС України, судові витрати з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 7-11, 14, 69-71, 86, 87, 94, 159, 160-163 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з ДП "Комунальник" КП "Ходорівське управління комунального господарства" (місцезнаходження: 81700, Львівська область, Жидачівський район, м. Ходорів, вул. Гонти-2, код ЄДРПОУ - 31475749) на користь Жидачівського районного центру зайнятості (місцезнаходження: 81700, Львівська область, м. Жидачів, вул. Шашкевича, 28, код ЄДРПОУ - 22352857) суму заборгованості в розмірі 744 грн. 04 коп. (сімсот сорок чотири гривні чотири копійки).

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд шляхом подачі в десятиденний строк з дня постановлення постанови заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги, або в порядку ч. 5 ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова набирає законної сили в строк та в порядку, передбаченому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повний текст постанови виготовлений та підписаний 22 лютого 2010 року.

Суддя Гулик Андрій Григорович

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.02.2010
Оприлюднено07.10.2015
Номер документу51851547
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-8090/09/1370

Ухвала від 20.01.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 17.02.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Постанова від 17.02.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні