Постанова
від 15.09.2015 по справі 814/2753/15
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

Іменем України

15 вересня 2015 р.                                                                       Справа № 814/2753/15

          Миколаївський окружний адміністративний суд у складі судді Біоносенка В.В., за участю секретаря судового засідання Жигадло Ю.З., розглянув без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу адміністративну справу

за позовом Державної податкової інспекції у Заводському районі м.Миколаєва Головного управління ДФС Миколаївської області,

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ю КАР",

про припинення юридичної особи,

В С Т А Н О В И В:

          Державна податкова інспекція у заводському районі м.Миколаєва Головного управління Державної фіскальної служби у Миколаївській області звернулась до адміністративного суду з позовом про припинення юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю "Ю Кар" у зв'язку з неподанням останнім податкових декларацій, документів фінансової звітності, відповідно до закону, протягом року.

Позивач просив розглянути справу за його відсутності.

Судом надсилалося повідомлення за місцезнаходженням відповідача, яке зазначено в відомостях про нього в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, але він в судове засідання не з'явився, причин неявки не повідомив, заперечень проти позову не надав.

У разі неприбуття відповідача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин відповідно до ч. 4 ст. 128 КАС України розгляд справи може не відкладатися і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.

Дослідив матеріали справи, суд встановив наступне.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Ю Кар" зареєстроване в якості юридичної особи державним реєстратором Миколаївського міського управління юстиції 22.08.2013 року та як платник внесків перебуває на обліку в ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва з 22.08.2013 року.

Відповідно до пп. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України відповідач зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

          Згідно з наданими позивачем відомостями, відповідач не звітує перед податковими органами більше року, а саме з моменту реєстрації, про що складено Акт №16/14-04-15-02/38841556 від 04.08.2015 року.

          Частиною 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” передбачено, що підставами для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно наданих позивачем відомостей у відповідача відсутня заборгованість перед державним бюджетом.

Відповідно до пп. 20.1.37 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Позов поданий до адміністративного суду у межах строку, передбаченого ст.99 КАС України.

Судові витрати відсутні.

          Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що позовні вимоги обґрунтовані, підтверджені матеріалами справи та їх належить задовольнити в повному обсязі.

          На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 158-163, 183-2 КАС України, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити.

2. Припинити юридичну особу товариства з обмеженою відповідальністю "Ю Кар" (код ЄДРПОУ 34852098).

3. Постанову для виконання надіслати державному реєстратору реєстраційної служби Миколаївського міського управління юстиції Миколаївської області, якого зобов'язати повідомити суд про виконання рішення.

4. Постанова підлягає негайному виконанню.

5. Апеляційна скарга на постанову може бути подана до Одеського апеляційного адміністративного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя                                                                                 В. В. Біоносенко

Дата ухвалення рішення15.09.2015
Оприлюднено08.10.2015
Номер документу51852679
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —814/2753/15

Постанова від 15.09.2015

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Біоносенко В. В.

Ухвала від 19.08.2015

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Біоносенко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні