Постанова
від 05.11.2010 по справі 2а-5091/10/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54055 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв.

05.11.2010 р. Справа № 2а-5091/10/1470

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Мельника О. М. при секретарі судового засідання Меленчук М. Ю. розглянувши адміністративну справу

за позовомУправління ПФУ в Казанківському районі Миколаївської області, вул. Миру, 191,Казанка,Казанківський район, Миколаївська область,56000

доПриватного підприємця ОСОБА_1, вул. Шкільна, 23, ОСОБА_2, Казанківський район, Миколаївська область, 56030

простягнення фінансових санкцій та пені в сумі 2417,98 грн., В С Т А Н О В И В:

В судовому засіданні представником позивача було заявлене клопотання про розгляд справи в порядку письмового провадження, яке було задоволене судом.

Відповідач заперечень проти позову не надав, представник в судове засідання не з’явився, причин неявки не повідомив, незважаючи на належне повідомлення відповідача про час та місце розгляду справи.

Позивач звернувся до суду з позовом про стягнення з відповідача заборгованості по донарахованим фінансовим санкціям та пені, які нараховані в зв’язку з несвоєчасністю сплати страхових внесків, на загальну суму 2417,98 грн.

В обґрунтування своїх вимог позивач зазначає, що відповідачем отримані, але не сплачені та не оскаржені рішення про застосування фінансових санкцій та пені, які нараховані в зв’язку з несвоєчасністю сплати страхових внесків, про що свідчить підпис відповідача на корінці поштового повідомлення про вручення (арк..спр.13-22).

Відповідно до пп.7 п.5 Положення про Пенсійний фонд України, затвердженого Указом Президента України від 01.03.2001р. №121/2001 та ч.3 ст.106 Закону України В«Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування В» №1058 (надалі Закон № 1058) передбачено право органу ПФУ на звернення до суду з позовом про стягнення недоїмки.

Приватний підприємець ОСОБА_1 зареєстрований в Управлінні Пенсійного фонду України в Казанківському районі Миколаївської області, як платник збору на обов’язкове державне пенсійне страхування та інших платежів.

Відповідно до ст.20 Закону №1058 страхувальники зобов’язані сплачувати страхові внески, нараховані за базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Станом на час звернення позивача до суду за відповідачем рахується заборгованість по внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування в сумі 2417,98 грн., що підтверджується наданими позивачем розрахунками суми позову (арк..спр.9-10).

Відповідно до ст.11 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Відповідач своїм правом не скористався, позов не заперечив, доказів погашення заборгованості станом на час розгляду справи не надав.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що позовні вимоги обґрунтовані, підтверджені матеріалами справи та підлягають задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ч.4 ст.94, ст.ст. 98, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити в повному обсязі.

2. Стягнути з Приватного підприємця ОСОБА_1, вул. Шкільна, 23,ОСОБА_2,Казанківський район, Миколаївська область,56030 ( ідент.код НОМЕР_1) на користь Управління пенсійного фонду України в Казанківському районі Миколаївської області, вул. Миру, 191,Казанка,Казанківський район, Миколаївська область,56000 ( код ЄДРПОУ 20897392) заборгованість в сумі 2417,98 грн.

Постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного строку з дня проголошення/отримання постанови, якщо протягом цього часу не буде подано апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили постанови за наслідками апеляційного провадження.

Порядок та строки апеляційного оскарження визначені ст. 186 КАС України.

Апеляційна скарга подається до Одеського апеляційного адміністративного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Одеського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Апеляційна скарга, подана після закінчення встановлених строків залишається без розгляду, якщо суд апеляційної інстанції за заявою особи, яка її подала, не знайде підстав для поновлення строку.

Суддя О.М. Мельник

Дата ухвалення рішення05.11.2010
Оприлюднено07.10.2015
Номер документу51852859
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5091/10/1470

Постанова від 05.11.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

Ухвала від 24.09.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

Ухвала від 03.08.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні