Постанова
від 13.07.2011 по справі 2а-1870/4393/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 липня 2011 р.                                                             справа № 2a-1870/4393/11

Сумський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Воловика С.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом управління Пенсійного фонду України в Сумському районі до відкритого акціонерного товариства "Сумсько-Степанівський цукрокомбінат" про стягнення боргу з відшкодування пільгових пенсій ,-

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України в Сумському районі (далі по тексту - позивач, УПФУ в Сумському районі) звернулося до суду з позовом, в якому просить стягнути з відкритого акціонерного товариства "Сумсько-Степанівський цукрокомбінат" (далі по тексту - відповідач, ВАТ "Сумсько-Степанівський цукрокомбінат") заборгованість з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах (список №2) в розмірі 903 грн. 05 коп. за червень 2011року. Свої вимоги мотивує тим, що відповідач, який є страхувальником та зареєстрований як платник страхових внесків в УПФУ в Сумському районі, всупереч вимог р.6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою Правління Пенсійного фонду України №21-1 від 19.12.2003 року (далі по тексту –Інструкція №21-1), ч.2 Прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, не відшкодував позивачу за червень 2011 року у передбачений законом строк та належному розмірі витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком №2 в розмірі 903 грн. 05 коп.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином (а.с.14). В письмовій заяві, що надійшла до суду, справу просить розглядати без його участі (а.с.15).

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, повістка про виклик в судове засідання була надіслана за останнім відомим місцем реєстрації відповідача (а.с.9,13) та зважаючи на норми ч.1 ст. 40 КАС України вважається врученою.

Відповідно до вимог ч.6 ст. 12 та ч.1 ст. 41 Кодексу адміністративного судочинства України під час судового розгляду справи в судовому засіданні забезпечується повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу, крім випадків неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи у разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження).

Таким чином, фіксування судового засідання по справі не здійснюється.

Перевіривши матеріали справи та оцінивши докази в їх сукупності, суд вважає за необхідне позов задовольнити, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що ВАТ "Сумсько-Степанівський цукрокомбінат" зареєстровано як юридична особа та включено до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, відповідно до п.1 ч.1 ст. 4 Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов"язкове державне соціальне страхування” є страхувальником та зареєстровано за своїм місцезнаходженням як платник страхових внесків в УПФУ в Сумському районі, що підтверджується копією довідки №3282 про включення до ЄДРПОУ (а.с.9), копією свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб"єкта підприємницької діяльності - юридичної особи (а.с.8).

          Порядок відшкодування підприємством витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, визначено Інструкцією про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, яка затверджена Постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 №21-1 та зареєстрована в Міністерстві юстиції України від 16.01.2004 №64/8663 (далі - Інструкція).

Згідно р. 6 Інструкції, відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" N 1058-ІУ від 09.07.03р. в таких розмірах: 100 відсотків фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до абз. 1 ч. 2 Прикінцевих положень Закону застрахованим особам, які працюють на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах.

Відповідно до п. 6.8. вищевказаної Інструкції, підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

У разі зміни розміру пенсії або настання обставин, які впливають на суму відшкодування (смерть пенсіонера, зміна місця проживання та ін.), органи Пенсійного фонду повідомляють про це підприємства в місячний термін з моменту виникнення цих обставин. Суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за період з дати призначення пенсії до дати складання розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 “Прикінцевих положень”Закону “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, сплачуються одночасно із оплатою фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за перший поточний місяць.

З розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини 2 прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”в частині пенсій, призначених відповідно до п.п. “б”-“з” ст. 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення”(а.с.5-7), вбачається, що витрати позивача на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах (список №2), з врахуванням суми плати даного підприємства за період з дати призначення пенсії до дати формування розрахунку за червень 2011 року склали в загальному розмірі 903 грн. 05 коп.

Враховуючи, що на момент розгляду справи відповідачем суми фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах в загальному розмірі 903 грн. 05 коп. залишаються не відшкодованими, що підтверджується розрахунком суми позову (а.с.4), відповідачем не було надано доказів погашення боргу, суд приходить до висновку, що вимоги позивача щодо стягнення з ВАТ "Сумсько-Степанівський цукрокомбінат" заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком №2 за червень 2011 року є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.9,11, 159,161,162,163 КАС України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в Сумському районі до відкритого акціонерного товариства "Сумсько-Степанівський цукрокомбінат" про стягнення боргу з відшкодування пільгових пенсій – задовольнити.

Стягнути з відкритого акціонерного товариства "Сумсько-Степанівський цукрокомбінат" (42304, Сумський район, смт. Степанівка, вул. Кооперативна, 1, код ЄДРПОУ 00372865) на користь управління Пенсійного фонду України в Сумському районі (40009, м. Суми, вул. Іллінська, 97, код ЄДРПОУ 21129376, р/р 25600311180 в Сумському управлінні ВАТ "Державний ощадний банк України", МФО 337568) заборгованість з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком № 2 за червень 2011 року у розмірі 903 грн. 05 коп. (дев"ятьсот три грн. 05 коп.).

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом ч.3 ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя                               (підпис)                     С.В. Воловик

          З оригіналом згідно:

          Суддя                                                                       С.В. Воловик

Дата ухвалення рішення13.07.2011
Оприлюднено08.10.2015
Номер документу51860258
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/4393/11

Постанова від 13.07.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.В. Воловик

Постанова від 13.07.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.В. Воловик

Ухвала від 30.06.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.В. Воловик

Ухвала від 30.06.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.В. Воловик

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні