Ухвала
від 16.09.2015 по справі 344/13939/15-к
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/13939/15-к

Провадження № 1-кс/344/3467/15

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 вересня 2015 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання заступника начальника слідчого відділу прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором відділу прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_4 , поданого в рамках досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42015090000000127 від 19.08.2015 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 191 КК України, про отримання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності , -

В С Т А Н О В И В:

Заступник начальника слідчого відділу прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_3 звернувся в суд з клопотанням про отримання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності в Департаменті будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

З матеріалів клопотання вбачається, що службові особи Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської обласної адміністрації при проведенні процедури державних закупівель в період 2015 року допустили порушення вимог законодавства, яке регулює даний вид господарської діяльності, та при розрахунках з замовниками через недотримання визначених угодами умов оплати за виконані роботи допустили зайву виплату коштів державного бюджету за фактично не закінчені роботи в сумі понад 300 тис. грн., тобто вчинили розтрату чужого майна у великих розмірах.

Слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримав та пояснив суду, що на даний час у кримінальному провадженні виникла необхідність в проведенні позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності в Департаменті будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано - Франківської обласної державної адміністрації, що розташоване в м. Івано-Франківську по вул. Грушевського, 21 щодо дотримання вимог чинного законодавства при укладенні договорів про проведення закупівель робіт і послуг за бюджетні кошти в 2015 році та проведення розрахунків по них.

П.4 ч.2 ст. 40 КПК України передбачає, що слідчий уповноважений призначати ревізії та перевірки у порядку, визначеному законом.

Таким чином збирання доказів слідчим здійснюється, зокрема, шляхом витребування та отримання ним висновків ревізій та актів перевірок. В той же час, згідно з нормами ст. 40 КПК України, законодавець наділяє його і пов¬новаженням щодо призначення ревізій та перевірок у порядку, визначеному законом. Такий порядок встановлено Законом України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні».

А абз.1 ч.6 ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» визначає, що позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду.

Ч. 7 ст. 11 вказаного закону передбачає, що позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішенням суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження.

При цьому у ч.8 зазначеної статті наведено, що орган державного фінансового контролю, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення, документи, які відповідно до частин п`ятої і сьомої цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості.

Тривалість позапланової виїзної ревізії не повинна перевищувати 15 робочих днів відповідно до ч. 11 ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні».

Стороною кримінального провадження, яка звернулась із даним клопотанням, в судовому засіданні, поза розумним сумнівом, доведено про необхідність отримання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії, оскільки отримані за результатами такої ревізії відомості матимуть істотне значення для встановлення обставин у вказаному кримінальному провадженні, що підтверджується і матеріалами кримінального провадження, відтак призначення позапланової ревізії є доцільним та відповідає завданням кримінального провадження, а тому наявні підстави для задоволення клопотання.

Керуючись ст. 2,40,309,395 КПК України, ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання заступника начальника слідчого відділу прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_3 про проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності задоволити.

Надати дозвіл на проведення у кримінальному провадженні №42015090000000127 Державною фінансовою інспекцією в Івано-Франківській області позапланової виїзної ревізії в Департаменті будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано - Франківської обласної державної адміністрації, ЄДРПОУ 33645856, що розташоване в м. Івано-Франківську вул. Грушевського, 21, з окремих питань фінансово-господарської діяльності стосовно дотримання вимог законодавства щодо закупівель робіт і послуг за бюджетні кошти в період з 01 січня по 15 вересня 2015 року та стану розрахунків по них, яка буде проводитись протягом 15 робочих днів починаючи з 21 вересня 2015 року.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.09.2015
Оприлюднено17.03.2023
Номер документу51904541
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —344/13939/15-к

Ухвала від 16.09.2015

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Ковалюк І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні