Ухвала
від 02.10.2015 по справі 645/8577/15-ц
ФРУНЗЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 645/8577/15-ц

Провадження № 2-з/645/130/15

У Х В А Л А

про забезпечення позову

02 жовтня 2015 р. суддя Фрунзенського районного суду м. Харкова Шевченко Г.С., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю В«СТИР АГРО-МВ» , Товариства з обмеженою відповідальністю В«АГРОТЕХСЕРВІС-АВ» про забезпечення позову по цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю В«СТИР АГРО-МВ» , Товариства з обмеженою відповідальністю В«АГРОТЕХСЕРВІС-АВ» до ОСОБА_1 про витребування майна з чужого незаконного володіння,

в с т а н о в и в:

У жовтні 2015 року ТОВ В«СТИР АГРО-МВ» , ТОВ В«АГРОТЕХСЕРВІС-АВ» звернулися до суду із позовом до ОСОБА_1 про витребування майна (печаток підприємств) з чужого незаконного володіння.

Одночасно із позовом ТОВ В«СТИР АГРО-МВ» , ТОВ В«АГРОТЕХСЕРВІС-АВ» надали заяву про забезпечення позову шляхом заборони територіальним органам Міністерства юстиції України, державним реєстраторам прав на нерухоме майно та нотаріусам, як спеціальним субєктам, на яких покладаються функції державного реєстратора прав на нерухоме майно, проводити державну реєстрацію припинення права оренди земельних ділянок, право оренди яких зареєстровано за позивачами, за заявами будь-яких фізичних та юридичних осіб, окрім директора ТОВ В«СТИР АГРО-МВ» ОСОБА_2 та директора ТОВ В«АГРОТЕХСЕРВІС-АВ» ОСОБА_3, оскільки на сьогодняшній день існує імовірність того, що майно (печатки) буде використане у супереч прав та інтересів позивачів, чим може завдати значної шкоди. Використання печаток позивачів у протиправних цілях до їх витребування у судовому порядку створює реальну загрозу охоронюваним правам та інтересам позивачів, які буде дуже важко відновити у майбутньому.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 153 ЦПК України заява про забезпечення позову вирішується судом, який розглядає справу, в день її надходження без повідомлення відповідача й інших осіб, які беруть участь у справі.

Згідно ч. 3 ст. 152 ЦПК України види забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Статтею 151 ЦПК України передбачено, що суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити, передбачені цим Кодексом, заходи забезпечення позову. Забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення позову може ускладнити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Під забезпеченням позову розуміється вжиття судом передбачених законом заходів, які створюють реальну гарантовану можливість для виконання в майбутньому рішення по справі в разі задоволення заявленого позову.

При цьому, забезпечення позову спрямоване, перш за все, проти несумлінних дій відповідача, який може сховати майно, продати, знищити або знецінити його тощо.

Загальною підставою для вжиття заходів забезпечення позову є наявність обставин, які свідчать або дозволяють достовірно припустити, що невжиття цих заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання майбутнього рішення суду.

З огляду на викладене, суд вважає, що між сторонами дійсно виник спір й існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання рішення суду та у даному випадку такий вид забезпечення позову, як заборона вчиняти певні дії, буде відповідати обсягу позовних вимог і не порушить інтереси інших осіб.

Таким чином, заява про забезпечення позову підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 151-153, 210 Цивільного процесуального кодексу України,

у х в а л и в:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю В«СТИР АГРО-МВ» , Товариства з обмеженою відповідальністю В«АГРОТЕХСЕРВІС-АВ» про забезпечення позову задовольнити.

Заборонити територіальним органам Міністерства юстиції України, державним реєстраторам прав на нерухоме майно та нотаріусам, як спеціальним субєктам, на яких покладаються функції державного реєстратора прав на нерухоме майно, проводити державну реєстрацію припинення права оренди земельних ділянок, право оренди яких зареєстровано за Товариством з обмеженою відповідальністю В«СТИР АГРО-МВ» (код ЄДРПОУ 39167090), Товариством з обмеженою відповідальністю В«АГРОТЕХСЕРВІС-АВ» (код ЄДРПОУ 39171264), за заявами будь-яких фізичних та юридичних осіб, окрім директора ТОВ В«СТИР АГРО-МВ» ОСОБА_2 та директора ТОВ В«АГРОТЕХСЕРВІС-АВ» ОСОБА_3.

Копію ухвали для виконання направити до Головного територіального управління юстиції у Волинській області, реєстраційної служби Локачинського районного управління юстиції у Волинській області, реєстраційної служби Горохівського районного управління юстиції у Волинській області, реєстраційної служби Луцького районного управління юстиції у Волинській області, реєстраційної служби Шацького районного управління юстиції у Волинській області.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Копії ухвали суду після її виконання направити сторонам.

Особа, щодо якої вжито заходи забезпечення позову без її повідомлення, протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали може подати до суду заяву про їх скасування.

Ухвала може бути оскаржена протягом п'яти днів з дня отримання її копії шляхом подання апеляційної скарги до Апеляційного суду Харківської області через Фрунзенський районний суд м. Харкова.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання.

Суддя - Г. С. Шевченко

Дата ухвалення рішення02.10.2015
Оприлюднено09.10.2015
Номер документу51928819
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування майна з чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —645/8577/15-ц

Ухвала від 02.10.2015

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Шевченко Г. С.

Ухвала від 02.10.2015

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Шевченко Г. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні