Ухвала
від 14.09.2015 по справі 802/1136/15-а
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відмову у відкритті апеляційного провадження

Справа № 802/1136/15-а

14 вересня 2015 року

м. Вінниця

Суддя-доповідач Вінницького апеляційного адміністративного суду ОСОБА_1, перевіривши матеріали апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Джулинка" на постанову Вінницького окружного адміністративного суду від 25 травня 2015 року у справі за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України у Бершадському районі Вінницької області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Джулинка" про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгової пенсії,

В С Т А Н О В И В :

Відповідно до постанови Вінницького окружного адміністративного суду від 25 травня 2015 року позов задоволено.

Не погоджуючись із судовим рішенням, відповідач оскаржив його в апеляційному порядку.

Встановивши невідповідність апеляційної скарги вимогам ч.4 ст.189 КАС України (вказані апелянтом причини пропуску строку апеляційного оскарження визнані судом непідтвердженими належними доказами), Вінницьким апеляційним адміністративним судом відповідно до ухвали від 25 травня 2015 року залишено її без руху. При цьому особі, яка подала апеляційну скаргу, запропоновано протягом тридцяти днів з моменту отримання даної ухвали надати суду апеляційної інстанції докази на підтвердження поважності причин пропуску строку апеляційного оскарження.

Натомість, як досліджено з рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення, вищезазначену ухвалу суду про залишення апеляційної скарги без руху отримано апелянтом 17.07.2015 року, що підтверджує підпис уповноваженої особи.

Однак, станом на 14.09. 2015 року апелянтом на усунено недоліки зазначені в ухвалі про залишення апеляційної скарги без руху.

Згідно з частиною 4 статті 189 КАС України апеляційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Якщо заяву не буде подано особою в зазначений строк, або вказані нею підстави для поновлення строку апеляційного оскарження будуть визнані неповажними, суддя-доповідач відмовляє у відкритті апеляційного провадження.

Враховуючи, що апелянтом при подані апеляційної скарги не надано належних доказів на підтвердження поважності пропуску строку апеляційного оскарження, та цей недолік апеляційної скарги не усунуто, у відкритті апеляційного провадження у справі необхідно відмовити.

Керуючись ч. 4 ст. 189 КАС України,

У Х В А Л И В :

1. Відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Джулинка" на постанову Вінницького окружного адміністративного суду від 25 травня 2015 року у справі за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України у Бершадському районі Вінницької області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Джулинка" про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгової пенсії.

2. Копію ухвали про відмову у відкритті апеляційного провадження разом із доданими до скарги матеріалами (крім апеляційної скарги) направити особі, яка подала апеляційну скаргу. Іншим особам, які беруть участь у справі, надіслати копію відповідної ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та може бути оскаржена в касаційному порядку відповідно до ст.212 КАС України.

Суддя-доповідач ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.09.2015
Оприлюднено09.10.2015
Номер документу51948152
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгової пенсії

Судовий реєстр по справі —802/1136/15-а

Ухвала від 14.09.2015

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Полотнянко Ю.П.

Ухвала від 30.06.2015

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Полотнянко Ю.П.

Постанова від 25.05.2015

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 27.04.2015

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні