Ухвала
від 28.09.2015 по справі 299/2922/15-ц
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Виноградівський районний суд Закарпатської області


Справа № 299/2922/15-ц

У Х В А Л А

28.09.2015 м. Виноградів

Виноградівський районний суд Закарпатської області в особі: головуючого судді Левка Т.Ю., при секретарі - Роман К.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Виноградів заяву позивачки ОСОБА_1 про забезпечення доказів в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Фанчиківської сільської ради Виноградівського району, треті особи без самостійних вимог на стороні позивача ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Фанчиківської сільської ради Виноградівського району, треті особи без самостійних вимог на стороні позивача ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування .

22.09.2015 року позивачка ОСОБА_1 одночасно з позовною заявою звернулася в суд із заявою про забезпечення доказів по цивільній справі.

Свої вимоги мотивує тим, що державним нотаріусом їй було відмовлено у видачі Свідоцтва про право на спадщину за законом у зв'язку із втратою правовстановлюючого документу на землю, а отримання спадкової справи для представлення до суду для неї є утрудненим, оскільки нотаріус може видати спадкову справу тільки за запитом суду або уповноваженого на це законом органу.

Сторони в судове засідання не з'явилися, однак відповідно до ч.3 ст. 134 ЦПК України їх неявка не є перешкодою для розгляду судом заяви про забезпечення доказів.

Дослідивши заяву, матеріали позовної заяви, суд вважає, що заявлене клопотання слід задоволити.

У відповідності до ч.1 ст.133 ЦПК України, особи, які беруть участь у справі і вважають, що надання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів.

Таким чином, з огляду на те, що позивачка не має можливості отримати спадкову справу поза судової процедури, суд, керуючись принципом всебічного та повного дослідження обставин справи, а також засадами змагальності та диспозитивності, вважає за необхідне заяву про забезпечення доказів задовольнити.

Керуючись ст.ст. 133-135 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву позивачки ОСОБА_1 про забезпечення доказів задовольнити повністю.

Витребувати з Виноградівської державної нотаріальної контори (м.Виноградів, вул.Миру, 51) матеріали спадкової справи щодо спадщини, яка відкрилася після смерті ОСОБА_5 (ОСОБА_5 Васілій), який помер 05.05.2014 року.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Оскарження ухвали суду про забезпечення доказів не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Суддя ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення28.09.2015
Оприлюднено09.10.2015
Номер документу51950382
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —299/2922/15-ц

Рішення від 19.10.2015

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Левко Т. Ю.

Ухвала від 24.09.2015

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Левко Т. Ю.

Ухвала від 28.09.2015

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Левко Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні