Постанова
від 23.09.2015 по справі 814/3213/15
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв

23.09.2015 р.

Справа № 814/3213/15

          Миколаївський окружний адміністративний суд у складі судді Гордієнко Т. О. розглянув адміністративну справу в порядку скороченого провадження

за позовом Баштанської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Миколаївській області, вул. Миколи Аркаса, 2, м. Баштанка, Баштанський район, Миколаївська область, 56100

до Фермерського господарства "Жученко ", вул. Ленінський шлях, 14, с. Миколаївка, Казанківський район, Миколаївська область, 56009

про припинення юридичної особи,

В С Т А Н О В И В:

Баштанська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Державної фіскальної служби у Миколаївській області звернулася до суду з позовом про припинення юридичної особи Фермерського господарства "Жученко ".

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідач останню податкову звітність подавав 11.02.2013 року, про що свідчить Акт перевірки виконання суб'єктом господарювання вимог податкового законодавства та норм ПКУ щодо обов'язку подання до контролюючого органу декларацій від 17.01.2015 року № 4/15-00.

Ухвалою суду від 02.09.2015 по даній справі відкрито скорочене провадження та запропоновано відповідачу у десятиденний строк з дня одержання ухвали надати заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову безпосередньо до канцелярії суду.

10.09.2015 відповідач отримав ухвалу про відкриття скороченого провадження, що підтверджується зворотнім повідомленням про вручення поштового відправлення.

Станом на 23.09.2015 та на час розгляду справи відповідачем не подано до суду заперечення проти позову та документів на їх підтвердження чи заяви про визнання позову.

Суд розглянув справу і встановив наступне.

Відповідач перебуває на обліку у Баштанській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Миколаївській області

Відповідач перебуває на обліку в контролюючих органах

При цьому, відповідно до частини 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців" від 15.05.2003 №755-ІV неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

Згідно з підпунктом 20.1.37 пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби у випадках, встановлених законом, мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця.

Відповідно до частини 1 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців" суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

За таких обставин, позов належить задовольнити, оскільки він обґрунтований та підтверджений матеріалами справи.

Позивач звільнений від сплати судового збору відповідно до Закону України "Про судовий збір".

          Керуючись статтями 159-163, 167, 183-2, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити.

2. Припинити юридичну особу Фермерське господарство "Жученко" (вул. Ленінський шлях, 14, с. Миколаївка, Казанківський район, Миколаївська область, 56009, код за ЄДРПОУ 36814080), зареєстровану Реєстраційною службою Казанківського районного управління юстиції.

3. У день набрання постановою законної сили направити її копію для виконання державному реєстратору Реєстраційної служби Казанківського районного управління юстиції у Миколаївській області.

Постанова підлягає негайному виконанню. Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена. Постанова прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною. Постанова суду першої інстанції, якщо інше не встановлено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови суду.

Суддя                                                                                           Т. О. Гордієнко

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.09.2015
Оприлюднено12.10.2015
Номер документу51987026
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —814/3213/15

Постанова від 23.09.2015

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Гордієнко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні