Ухвала
від 06.10.2015 по справі 11/140
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

УХВАЛА

06 жовтня 2015 року Справа № 11/140

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Коваленко Н.М., розглянувши справу № 11/140 від 24.11.2008 року

за заявою кредитора - відкритого акціонерного товариства В«Завод СегментВ» , 25011, м. Кіровоград, вул. Родимцева, 83,

до боржника - дочірнього підприємства особливе конструкторське бюро технологічної оснастки ПАТ В«Завод СегментВ» , 25011, м. Кіровоград, вул. Родимцева, 83,

про банкрутство

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредитора виконавчої дирекції Кіровоградського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності - ОСОБА_1, довіреність № 01-53-9 від 15.03.2005 року;

від банкрута - участі не брав.

ВСТАНОВИВ:

Постановою від 05.08.2014 року господарський суд визнав дочірнє підприємство особливе конструкторське бюро технологічної оснастки ПАТ В«Завод СегментВ» банкрутом. Відкрив ліквідаційну процедуру щодо банкрута дочірнього підприємства особливе конструкторське бюро технологічної оснастки ПАТ В«Завод СегментВ» . Призначив ліквідатором банкрута - дочірнього підприємства особливе конструкторське бюро технологічної оснастки ПАТ В«Завод СегментВ» арбітражного керуючого ОСОБА_2 Зобов'язав ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_2 після завершення всіх розрахунків з кредиторами подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, що відповідають вимогам Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон).

Ліквідатор, арбітражний керуючий ОСОБА_2 подав до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Відповідно до п. 1-1 Розділу Х "ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ" Закону положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом. Положення цього Закону, що регулюють продаж майна в провадженні у справі про банкрутство, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом. Положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч. 1 ст. 46 Закону після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс.

Звіт ліквідатора має бути схвалений комітетом кредиторів, власником майна (органом, уповноваженим управляти майном) боржника (для державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків).

Про час і місце судового засідання, у якому має розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та членів комітету кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Відповідно до ч. 7 ст. 115 Закону звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат доводиться кредиторам до відома та повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п'ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Ухвалою від 22.09.2015 року господарський суд розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута призначив на 06.10.2015 року. Зобов'язав ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_2, до засідання суду не пізніше 02.10.2015 року, надати:

- відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси;

- документальні докази подання до господарського суду реєстру вимог кредиторів після визнання боржника банкрутом та документальні докази створення нового представницького органу кредиторів;

- звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат, схвалений або погоджений комітетом кредиторів.

Зобов'язав кредиторів до засідання суду, не пізніше 02.10.2015 року, подати суду письмову інформацію, в якій має бути викладена думка кредиторів щодо можливості затвердження звіту і ліквідаційного балансу банкрута або відмови в їх затвердженні з відповідним обґрунтуванням.

Ліквідатор, арбітражний керуючий ОСОБА_2 вимоги зазначеної ухвали суду не виконав, витребувані судом докази документи не надав.

До господарського суду 28.09.2015 року надійшов лист № б/н від 28.09.2015 року ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_2 з клопотанням вважати подачу звіту ліквідатора передчасною і не розглядати цей звіт в судовому засіданні 06.10.2015 року, в зв'язку з тим, що ліквідатором не було підготовлено документів на підтвердження створення нового представницького органу кредиторів, для чого потрібен додатковий час.

Відповідно до п. 29 Інформаційного лист ВГСУ від 28.03.2013 № 01-06/606/2013 Про Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212- VІ) після оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом поточні вимоги (грошові вимоги, що виникли під час проведення процедур банкрутства), стають конкурсними вимогами та можуть бути заявлені згідно з частиною першою статті 38 Закону.

Заяви з такими грошовими вимогами надсилаються кредиторами безпосередньо до господарського суду, який призначає їх до розгляду в судовому засіданні. Відповідно до Закону України "Про судовий збір" зазначені заяви оплачуються судовим збором.

Розгляд грошових вимог кредиторів у ліквідаційній процедурі здійснюється господарським судом в тому ж порядку, що і грошових вимог, заявлених на підставі статті 23 Закону. За результатами розгляду грошових вимог кредиторів господарський суд заново затверджує реєстр вимог кредиторів (з урахуванням визнаних конкурсних вимог) та зобов'язує ліквідатора сформувати представницькі органи кредиторів (збори кредиторів та комітет кредиторів) у порядку, передбаченому статтею 26 Закону. Подальший рух справи в ліквідаційній процедурі має відбуватися тільки за участю новостворених представницьких органів кредиторів. Зокрема, це стосується переходу з ліквідаційної процедури до процедури санації або затвердження мирової угоди, прийняття рішення щодо реалізації активів банкрута, надання оцінки діяльності ліквідатора, затвердження звіту ліквідатора.

Враховуючи викладені обставини господарський суд дійшов висновку, що оскільки ліквідатором банкрута, арбітражним керуючим ОСОБА_2 в порушення вимог Закону реєстр вимог кредиторів для нового затвердження суду не наданий, представницькі органи кредиторів (збори кредиторів та комітет кредиторів) у порядку, передбаченому статтею 26 Закону, не сформовані, відповідно, звіт ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута подано ним до суду передчасно. Тому, правові підстави для затвердження такого звіту ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута у господарського суду відсутні.

Крім того, господарський суд вбачає в діях арбітражного керуючого ОСОБА_2 безвідповідальне ставлення до покладених на нього повноважень, що може бути підставою для усунення такого арбітражного керуючого (ліквідатора) від виконання ним відповідних обов'язків.

Керуючись ст. ст. 40, 46, 115 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , ст. ст. 4-1, 86, 87 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

В затверджені звіту ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_2 та ліквідаційного балансу банкрута - дочірнього підприємства особливе конструкторське бюро технологічної оснастки ПАТ В«Завод СегментВ» відмовити.

Примірники цієї ухвали направити всім кредиторам, включеним до реєстру вимог кредиторів (п. 1 ухвали від 26.02.2014 року), банкруту, ліквідатору - арбітражному керуючому ОСОБА_2, Кіровоградському обласному відділенню Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від імені якого діє виконавча дирекція, Кіровоградській ОДПІ Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області, сектору з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області (для врахування при проведенні планової перевірки).

Суддя Н.М. Коваленко

Дата ухвалення рішення06.10.2015
Оприлюднено12.10.2015
Номер документу51991755
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/140

Ухвала від 12.01.2016

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 01.12.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 10.11.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 27.10.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 06.10.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 22.09.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 30.08.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Черленяк М.І.

Рішення від 09.06.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Ухвала від 09.12.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 29.10.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні