Постанова
від 01.10.2015 по справі 821/3047/15-а
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 жовтня 2015 р.м. ХерсонСправа № 821/3047/15-а

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді: Кузьменко Н.А., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у м. Херсоні Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області до дочірнього підприємства "Центр судових експертиз" Товариства з обмеженою відповідальністю "Холдінгова корпорація "Юридично-консалтинговий експертно-аналатичний "Бізнес-центр" про припинення підприємницької діяльності юридичної осіби,-

встановив:

31 серпня 2015 року до Херсонського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Державної податкової інспекції у м. Херсоні Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області до дочірнього підприємства "Центр судових експертиз" Товариства з обмеженою відповідальністю "Холдінгова корпорація "Юридично-консалтинговий експертно-аналітичний "Бізнес - центр" з позовними вимогами про припинення юридичної особи.

Ухвалою суду від 11 вересня 2015 року відкрито скорочене провадження в адміністративній справі та надано відповідачу строк для надання заперечень.

Ухвала суду надсилалась відповідачеві за адресою, яка зазначена у Витязіз Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Проте, 21.09.2015 до суду повернувся конверт з довідкою поштового відділення "за зазначеною адресою не проживає ".

Як вбачається з матеріалів справи, дочірнє підприємство "Центр судових експертиз" Товариства з обмеженою відповідальністю "Холдінгова корпорація "Юридично-консалтинговий експертно-аналітичний "Бізнес - центр" не подає звітності з 19.10.2010 року до податкового органу більше року та у нього відсутня заборгованість із сплати податків, зборів (обов'язкових платежів).

При прийнятті постанови в порядку скороченого провадження суд враховує положення наступних нормативно-правових актів: ст.ст. 33,38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» від 15.05.2003 №755-ІV, пп. 20.1.37 п. 20.1 статті 20, ст.67 Податкового кодексу України.

Виходячи з меж заявлених позовних вимог, системного аналізу положень законодавства України та доказів, наявних у матеріалах справи, суд дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог і вважає їх такими, що підлягають задоволенню у повному обсязі.

Оскільки, спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Керуючись Податковим кодексом України, Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» від 15.05.2003 №755-ІV, ст.ст. 2, 7, 8, 9, 14, 33, 158-163, 167,183-2 КАС України, суд, -

постановив:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у м. Херсоні Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області до дочірнього підприємства "Центр судових експертиз" Товариства з обмеженою відповідальністю "Холдінгова корпорація "Юридично-консалтинговий експертно-аналітичний "Бізнес - центр" з позовними вимогами про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу дочірнє підприємство "Центр судових експертиз" Товариства з обмеженою відповідальністю "Холдінгова корпорація "Юридично-консалтинговий експертно-аналітичний "Бізнес - центр" (73000, м.Херсон, вул. Маяковського, 16, код ЄДРПОУ 32928086).

Копію постанови направити державному реєстратору за місцем реєстрації фізичної особи - підприємця для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судову постанову про припинення підприємницької діяльності в установленому законом порядку.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова набирає законної сили в порядку, встановленому ст. 254 КАС України.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду у порядку, встановленому статтями 185-187 КАС України, шляхом подання апеляційної скарги через Херсонський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя Кузьменко Н.А.

кат. 8.4.3.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.10.2015
Оприлюднено12.10.2015
Номер документу52035913
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/3047/15-а

Ухвала від 11.09.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кузьменко Н.А.

Постанова від 01.10.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кузьменко Н.А.

Ухвала від 01.09.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кузьменко Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні