Ухвала
від 17.09.2015 по справі 127/21853/15-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/21853/15-к

Провадження №1-кс/127/9229/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 вересня 2015 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів та здійснення їх виїмки у ІНФОРМАЦІЯ_1 , за відсутністю клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів та здійснення їх виїмки у ІНФОРМАЦІЯ_1 , мотивуючи свої вимоги тим, що нею здійснюється досудове розслідування матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32015020000000040 від 24.04.2015, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України.

Дане кримінальне провадження зареєстроване про те, що невстановлені слідством особи, не маючи наміру здійснювати господарську діяльність, придбали реєстраційні документи та печатку ППФ ІНФОРМАЦІЯ_2 у директора вказаного підприємства ОСОБА_4 (РНКОПП НОМЕР_1 ) та протягом періоду з 01.09.2012 по 01.12.2014 використовували їх для прикриття незаконної діяльності шляхом безпідставного формування первинних бухгалтерських документів про нібито проведені господарські операції з реалізації товарно-матеріальних цінностей підприємствам реального сектору економіки.

Відповідно до дослідження № 27/16-00/31542689 від 22.04.2015 фінансово-господарської діяльності приватного підприємства фірми ІНФОРМАЦІЯ_2 за період з 01.09.2012 по 01.12.2014, встановлено факти про використання реквізитів ППФ ІНФОРМАЦІЯ_2 без мети фактичного здійснення господарської діяльності. У вказаний період часу ППФ ІНФОРМАЦІЯ_2 отримано грошових коштів від підприємства реального сектору економіки ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) в сумі 6227073 грн.

Під час здійснення досудового розслідування виникла необхідність в ознайомленні, здійсненні виїмки та приєднані до матеріалів кримінального провадження оригіналів документів реєстраційної справи ПП ОСОБА_5 (статуту, реєстраційних та засновницьких документів, наказів на призначення і звільнення службових осіб тощо), які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ).

З метою вжиття заходів щодо швидкого, повного та неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення за фактом фіктивного підприємництва, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, а також у зв`язку з необхідністю проведення судово-почеркознавчої експертизи, виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до оригіналів документів реєстраційної справи ПП ОСОБА_5 та їх вилучення, які перебувають у ІНФОРМАЦІЯ_1 та знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 в судове засідання не з`явився, хоча його неявка не перешщкоджає розгляду клопотання.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання, дійшов висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Як вбачається з ч.5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Положенням ч.7 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, оскільки матеріалами кримінального провадження та клопотанням підтверджений той факт, що документи, про доступ до яких клопоче слідчий, перебувають у ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому клопотання підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 166, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів документів реєстраційної справи ПП ОСОБА_5 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 , адреса: АДРЕСА_2 ), які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_1 (адреса: АДРЕСА_1 ), а також проведення їх виїмки.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення17.09.2015
Оприлюднено21.03.2023

Судовий реєстр по справі —127/21853/15-к

Ухвала від 17.09.2015

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Олійник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні