Ухвала
від 07.10.2015 по справі 660/982/15-к
НОВОВОРОНЦОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 660/982/15-к

Номер провадження 1-кс/660/178/15

УХВАЛА

про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії

07 жовтня 2015 року смт. Нововоронцовка

Слідчий суддя Нововоронцовського районного суду Херсонської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянув внесене в кримінальному провадженні № 12013230200000320 начальником СВ Нововоронцовського РВ УМВС України в Херсонській області ОСОБА_4 , і погоджене з прокурором Нововоронцовського району ОСОБА_5 клопотання про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії, -

ВСТАНОВИВ:

Перший заступник начальника райвідділу начальник СВ Нововоронцовського РВ УМВС України в Херсонській області, майор міліції ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу Державній фінансовій інспекції в Херсонській області, на проведення позапланової виїзної ревізії підконтрольної установи - Гаврилівського сільського комунального підприємства "Джерело" Гаврилівської селищної ради, код: 31827713, що знаходиться за адресою 74232, Херсонська область, Нововоронцовський район, с. Гаврилівка вул. Леніна, 198, за період діяльності об`єкта контролю з 01.01.2013 року по 01.10.2015 року включно, терміном в 15 робочих днів, в період часу з 02 листопада 2015 року по 20 листопада 2015 року.

Клопотання мотивується тим, що 03.06.2013 року до Нововоронцовського РВ УМВС надійшла заява про те, що у період з 2013 року по теперішній час посадові особи Гаврилівського сільського комунального підприємства "Джерело" Гаврилівської селищної ради здійснюють привласнення бюджетних коштів. За даним фактом 03.06.2013 року СВ Нововоронцовського РВ УМВС матеріали досудового розслідування внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013230200000320, за попередньою кваліфікацією - ч. 1 ст. 191 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що Гаврилівське сільське комунальне підприємство "Джерело" Гаврилівської селищної ради, є об`єктом спільної власності територіальної громади села Гаврилівка, входить до сфери управління Гаврилівської сільської ради, яка і є його засновником.

Під час допиту свідка встановлено, що в с. Гаврилівка Гаврилівське сільське комунальне підприємство "Джерело" не у повному обсязі постачає питну воду населенню, хоча жителі села кожного місяця сплачують кошти у сумі 24 грн. з чоловіка. Тому він вважає, що гроші отримані за оплату питної води посадовими особами Гаврилівського сільського комунального підприємства "Джерело" привласнюються. Тому він просить встановити наступні відомості: показання лічильників скважин, які обслуговує Гаврилівське сільське комунальне підприємство "Джерело" з початку року та кожного місяця; показання лічильника оплати споживання електроенергії до виплати Нововоронцовському РЕЗ і ЕМ; чи надходили до Гаврилівського сільського комунального підприємства "Джерело" Гаврилівської селищної ради кошти на чистку скважин; кількість абонентів, яким Гаврилівське сільське комунальне підприємство "Джерело" Гаврилівської селищної ради постачає питну воду; кількість куплених Гаврилівським сільським комунальним підприємством "Джерело" Гаврилівської селищної ради електричних насосів у 2012 році, повнота їх оприбуткування.

В ході досудового слідства обставини вчинення вказаного кримінального правопорушення залишились невстановлені, а тому, виникла необхідність в перевірці та аналізу фінансово господарської діяльності, ефективності використання та стану збереження майна даного підприємства, використання його фінансових і матеріальних ресурсів, достовірності ведення бухгалтерського обліку, що є обов`язковими для вирішення зазначеного питання. Проведення перевірки є неможливим без залучення відповідних спеціалістів з Державної фінансової інспекції в Херсонській області та проведені відповідної позапланової виїзної ревізії підконтрольної установи, в даному випадку Гаврилівського сільського комунального підприємства "Джерело" Гаврилівської селищної ради, код: 31827713, що розташоване за адресою 74232, Херсонська область, Нововоронцовський район, с. Гаврилівка вул. Леніна, 198.

Прокурор в судовому засіданні заявлене клопотання підтримала у повному обсязі, просила його задовольнити.

Заслухавши пояснення учасників судового провадження, вивчивши матеріали клопотання в межах наданих суду доказів, слідчий суддя приходить до висновку, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до п. 5 ч. 5 ст. 11 Закону України "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні", позаплановою виїзною ревізією вважається ревізія, яка не передбачена в планах роботи органу державного фінансового контролю і проводиться за наявності хоча б однієї з таких обставин, зокрема, у разі надходження доручення щодо проведення ревізій у підконтрольних установах від Кабінету Міністрів України, органів прокуратури, державної податкової служби, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, в якому містяться факти, що свідчать про порушення підконтрольними установами законів України, перевірку додержання яких віднесено законом до компетенції органів державного фінансового контролю.

Згідно частин 6, 7 ст. 11 Закону України "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні" позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду. Позапланова ревізія підконтрольної установи не може проводитися частіше одного разу на квартал. Позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішенням суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження.

Згідно п. 29 Постанови КМУ від 20.04.2006 року № 550 "Про затвердження Порядку проведення інспектування Державною фінансовою інспекцією, її територіальними органами" позапланова виїзна ревізія об`єкта контролю за зверненням правоохоронного органу проводиться у разі надання ним клопотання слідчого або прокурора про призначення позапланової виїзної ревізії та ухвали суду про дозвіл на її проведення, в якому зазначаються підстави проведення, дати її початку та закінчення, а також номер кримінального провадження, орган, що здійснює досудове розслідування, дата та підстави повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення (для ревізії суб`єкта господарської діяльності, не віднесеного Законом до підконтрольних установ).

У відповідності до ч. 6 ст. 9 КПК України у випадках, коли положення цього Кодексу не регулюють або неоднозначно регулюють питання кримінального провадження, застосовуються загальні засади кримінального провадження, визначені частиною першою ст. 7 цього Кодексу.

Керуючись ст. 11 Закону України "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні", п. 29 Постанови КМУ від 20.04.2006 року № 550 "Про затвердження Порядку проведення інспектування Державною фінансовою інспекцією, її територіальними органами", ст. ст. 7, 40, 131, 132 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання першого заступника начальника райвідділу начальника СВ Нововоронцовського РВ УМВС України в Херсонській області майора міліції ОСОБА_4 погоджене прокурором Нововоронцовського району ОСОБА_5 про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Гаврилівського сільського комунального підприємства "Джерело" Гаврилівської селищної ради задовольнити.

Надати дозвіл Державній фінансовій інспекції в Херсонській області, на проведення позапланової виїзної ревізії підконтрольної установи - Гаврилівського сільського комунального підприємства "Джерело" Гаврилівської селищної ради, код: 31827713, що знаходиться за адресою 74232, Херсонська область, Нововоронцовський район, с. Гаврилівка вул. Леніна, 198, за період діяльності об`єкта контролю з 01.01.2013 року по 01.10.2015 року включно, терміном в 15 робочих днів, в період часу з 02 листопада 2015 року по 20 листопада 2015 року. При проведені якої ревізорам, необхідно вирішити наступні питання:

1. Скільки отримано доходів Гаврилівським сільським комунальним підприємством "Джерело" Гаврилівської селищної ради за період з 01.01.2013 року по 01.10.2015 року включно (окремо по рокам).

2. Напрямки використання отриманих доходів Гаврилівським сільським комунальним підприємством "Джерело" Гаврилівської селищної ради за період з 01.01.2013 року по 01.10.2015 року включно (окремо по рокам).

3. Показання лічильників скважин, які обслуговує Гаврилівське сільське комунальне підприємство "Джерело" Гаврилівської селищної ради за період з 01.01.2013 року по 01.10.2015 року включно (вказати цифри за кожен місяць окремо).

4. Показання лічильника оплати споживання електроенергії до виплати Нововоронцовському РЕЗ і ЕМ за період з 01.01.2013 року по 01.10.2015 року включно (вказати цифри за кожен місяць окремо).

5. Чи надходили до Гаврилівського сільського комунального підприємства "Джерело" Гаврилівської селищної ради кошти на чистку скважин у період з 01.01.2013 по 01.10.2015 роки? Якщо так, то у якій сумі (окремо по роках).

6. Кількість абонентів, яким Гаврилівське сільське комунальне підприємство "Джерело" Гаврилівської селищної ради постачає питну воду.

7. Кількість куплених Гаврилівським сільським комунальним підприємством "Джерело" Гаврилівської селищної ради електричних насосів у 2012 році, повнота їх оприбуткування.

Контроль за виконанням ухвали покласти на слідчого у даному кримінальному провадженні.

Ухвала набирає чинності з моменту її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудНововоронцовський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення07.10.2015
Оприлюднено09.06.2023
Номер документу52047226
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —660/982/15-к

Ухвала від 13.06.2017

Кримінальне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 23.05.2017

Кримінальне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 07.10.2015

Кримінальне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Гончаренко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні