Вирок
від 20.03.2008 по справі 1-45/2007
ЩОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Спр.№1-45/2007 р.

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 березня 2008 року Щорський районний суд Чернігівської області

в складі: головуючого-судді Лихошерста В.В.

при секретарі Мирошничен ко A.M.

з участю прокурора Афоні на М.О.

п ідсудного ОСОБА_1

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Щорсі справу по обвинува ченню ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІ Я_1, уродженця і жителя АДР ЕСА_1, росіянина, громадянин а України, освіта професійн о-технічна, розлученого, не працюючого, невійськовозобо в'язаного, несудимого,-

за ст. ст. 263 ч. 1, 263 ч. 2 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

В перших числах серпня міс яця 2007 року Артамонов на смітн иковому звалищі за м. Щорс

Чернігівської області знайш ов холодну зброю - кастет і, не маючи передбаченого законом дозволу на носіння холодної зброї, привласнив знайдений кастет, який носив при собі в кишені одягу для

самозахи сту.

На прикінці серпня місяця 20 07 року Артамонов на смітников ому звалищі за м. Щорс Чернігі вської області знайшов 14 набо їв до вогнепальної зброї і, не маючи передбаченого законом дозволу на придбання, носінн я та зберігання набоїв до вог непальної зброї, привласнив їх і зберігав в своєму будинк у в АДРЕСА_1 з метою збуту.

9 лютого 2008 року в вечірній ча с, перебуваючи в стані алкого льного сп'яніння Артамонов,

забравши кастет та знайден і набої, прийшов до приміщенн я вокзалу залізничної станці ї Щорс, де у нього працівникам и міліції під час особистого огляду в кишенях куртки було виявлено та вилучено кастет та 14 набоїв до вогнепальної з брої калібру 7,62 мм, придатні дл я використання в якості боєп рипасів і є набоями до нарізн ої вогнепальної зброї систем и револьвер типу "наган".

В судовому засіданні Артам онов в обвинуваченні за ст. ст . 263 ч. 1, 263 ч. 2 КК України свою вину в изнав повністю, щиро розкаяв ся, і пояснив, що в перших числ ах серпня місяця 2007 року він на смітниковому звалищі за м. Що рс знайшов кастет, який привл аснив і носив при собі в кишен і одягу для самозахисту. На пр икінці серпня місяця 2007 року в ін на смітниковому звалищі з а м. Щорс знайшов 14 набоїв до во гнепальної зброї, привласнив їх і зберігав в своєму будинк у в АДРЕСА_1 з метою збуту. 9 лютого 2008 року в вечірній час, перебуваючи в стані алкоголь ного сп'яніння, забрав кастет та знайдені набої, прийшов до приміщення вокзалу залізнич ної станції Щорс, де у нього пр ацівниками міліції під час о собистого огляду в кишенях к уртки було виявлено та вилуч ено кастет та 14 набоїв.

З'ясувавши думку учасників судового розгляду про те, які докази треба дослідити та по рядок їх дослідження, визнав ши недоцільним дослідження д оказів стосовно фактичних об ставин справи, які ніким не ос порюються, враховуючи, що уча сниками процесу не оспорюєть ся доведеність вини підсудно го та кваліфікація його дій, з 'ясувавши правильне розумінн я підсудним змісту цих обста вин, за відсутності сумнівів у добровільності та істинно сті його позиції, роз'яснивши йому, що у такому випадку він буде позбавлений права оспор ювати ці фактичні обставини справи в апеляційному порядк у, суд вважає, що покази підсуд ного відповідають фактичним обставинам справи, а тому суд обмежує дослідження доказів допитом підсудного.

Дослідивши докази, суд вваж ає, що дії ОСОБА_1 слід квал іфікувати за ст. 263 ч. 1 КК Україн и як незаконне, без передбаче ного законодавством дозволу придбання, носіння та зберіг ання 14 набоїв до вогнепальної зброї калібру 7,62 мм, придатних для використання в якості бо єприпасів, що є набоями до нар ізної вогнепальної зброї сис теми "револьвер" типу "наган".

Дії ОСОБА_1 слід також кв аліфікувати за ст. 263 ч. 2 КК Укра їни як носіння холодної збро ї -кастету без передбаченого законом дозволу.

Вина ОСОБА_1 у вчиненні ц их злочинів підтверджується повним визнанням вини підсу дним та його показами.

Обставиною, яка обтяжує пок арання підсудного, є вчиненн я злочинів в стані алкогольн ого сп'яніння.

Обставинами, що пом'якшують покарання підсудного, є повн е визнання вини у вчиненому з лочині, щире каяття, сприяння розкриттю злочину.

Призначаючи покарання під судному ОСОБА_1, суд врахо вує характер і ступінь суспі льної небезпеки вчинених ним злочинів, які є злочинами сер едньої тяжкості, особу підсу дного, який вчинив злочини вп ерше, посередньо характеризу ється за місцем проживання, н е притягувався до адміністра тивної відповідальності, обс тавину, що обтяжує покарання та наявність декількох обст авин, які пом'якшують покаран ня і істотно знижують ступін ь суспільної небезпеки вчине них злочинів, і вважає, що його виправлення можливе без від бування покарання. Тому, йому слід призначити покарання у вигляді позбавлення волі на мінімальний строк, передбач ений санкціями статей закону , за якими він обвинувачуєтьс я, на підставі ст. 70 КК України з а сукупністю злочинів остато чно визначити покарання шлях ом поглинення менш тяжкого п окарання більш тяжким, а на пі дставі ст. 75, 76 КК України звіль нити від відбування покаранн я з випробуванням, встановив ши мінімальний іспитовий стр ок та поклавши ряд обов'язків .

Речові докази: кастет та наб ої - необхідно передати в коле кцію НД ЕКЦ при УМВС України в Чернігівській області.

По справі маються судові ви трати за проведення експерти зи холодної зброї в сумі 202 грн . 82 коп. та балістичної експерт изи в сумі 405 грн. 64 коп., які підл ягають стягненню з підсудног о на користь НД ЕКЦ при УМВС Ук раїни на транспорті.

Суд має залишити запобіжни й захід до вступу вироку в зак онну силу у вигляді підписки про невиїзд.

Керуючись ст.ст. 322-324 КПК Украї ни суд, -

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні злочину, передбач еного ст. 263 ч. 1 КК України і приз начити йому покарання у вигл яді позбавлення волі строком на 2 (два) роки.

Визнати винним у вчиненні з лочину, передбаченого ст. 263 ч. 2 КК України і призначити йому покарання у вигляді позбавл ення волі строком на 1 (один) рі к.

На підставі ст. 70 КК України з а сукупністю злочинів остато чно призначити покарання шля хом поглинення менш тяжкого покарання більш тяжким, у виг ляді позбавлення волі строко м на 2 (два) роки.

Застосувати ст. ст. 75, 76 КК Укра їни і звільнити від відбуван ня покарання з випробуванням , з іспитовим строком 1 (один) рі к, поклавши наступні обов'язк и:

1. 1) не виїжджати за межі України на постійне прожива ння без дозволу органу кримі нально - виконавчої системи;

2. 2) повідомляти органам к римінально-виконавчої систе ми про зміну місця проживанн я, роботи або навчання.

Речові докази: поліетиле новий пакет з холодною зброє ю - кастетом, поліетиленовий п акет з 9 набоями, 5 гільз та 5 кул ь до вогнепальної зброї, які з находяться на зберіганні в Л ВМ на станції Щорс - передати в колекцію НД ЕКЦ при УМВС Укра їни в Чернігівській області.

Стягнути з ОСОБА_1 на кор исть НД ЕКЦ при УМВС України н а транспорті судові витрати за проведення експертизи хол одної зброї в сумі 202 грн. 82 коп. т а балістичної експертизи в с умі 405 грн. 64 коп., а всього 608 (шіст сот вісім) грн. 46 коп.

Запобіжний захід до вступу вироку в законну силу залиши ти попередній - підписку про н евиїзд.

На вирок може бути подано ап еляцію до апеляційного суду Чернігівської області протя гом п'ятнадцяти діб з моменту проголошення вироку.

Дата ухвалення рішення20.03.2008
Оприлюднено09.06.2010
Номер документу5206410
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-45/2007

Вирок від 20.11.2007

Кримінальне

Військовий місцевий суд Львівського гарнізону

Стрельбицький В.В.

Постанова від 06.07.2007

Кримінальне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Віговський В. О.

Вирок від 20.03.2008

Кримінальне

Щорський районний суд Чернігівської області

Лихошерст Валентин Володимирович

Вирок від 20.03.2008

Кримінальне

Щорський районний суд Чернігівської області

Лихошерст Валентин Володимирович

Вирок від 04.09.2007

Кримінальне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Бойко М.П.

Вирок від 15.05.2007

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Постигач Б.А.

Вирок від 30.10.2007

Кримінальне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Притула К.М.

Постанова від 24.10.2007

Кримінальне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Кучерін О.Ф.

Вирок від 02.04.2007

Кримінальне

Гуляйпільський районний суд Запорізької області

Ярош С.А.

Вирок від 16.07.2007

Кримінальне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Щербата Г.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні