Ухвала
від 05.10.2015 по справі 910/24259/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

05.10.2015Справа № 910/24259/15

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Практикер Україна"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Київський інститут проблем управління імені Горшеніна"

про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації

Суддя Бондарчук В.В.

Представники:

від позивача: Петренко Л.М.;

від відповідача: не з'явились.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Практикер Україна" (далі -позивач) звернулося до господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Київський інститут проблем управління імені Горшеніна" (далі -відповідач) про:

1) визнання недостовірною інформації відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Практикер Україна", поширену на сайті «LB.UA» за посиланням http://society.lb.ua/accidents/2015/08/12/313250_sbu_podozrevaet_rukovodstvo.html , а саме:

- «СБУ подозревает руководство Практикера в финансировании терроризма».

2) зобов'язання Товариства з обмеженою відповідальністю "Київський інститут проблем управління імені Горшеніна" не пізніше наступного дня від набрання рішенням у даній справі законної сили, спростувати інформацію, вказану в попередньому пункті. У такий же спосіб, у який вона була поширена, шляхом опублікування спростування на Інтернет-сайті WWW.LB.UA інформацію наступного змісту:

- «СПРОСТУВАННЯ. Шановні користувачі! Звертаємо Вашу увагу на те, що інформацію, поширену 12 серпня 2015 року на сайті LB.UA в статті під назвою «СБУ подозревает руководство Практикера в финансировании терроризма», яка містила твердження щодо фінансування тероризму посадовими особами компанії Praktiker, сайт LB.UA визнає недостовірною та такою, що підлягає спростуванню.

3) зобов'язання Товариства з обмеженою відповідальністю "Київський інститут проблем управління імені Горшеніна" не пізніше наступного дня від набрання рішенням у даній справі законної сили, опублікувати на сайті повний текст судового рішення за даним позовом.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відомості, поширені на сайті «LB.UA» щодо Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Практикер Україна", є спотвореними, неправдивими, зокрема дискредитують позивача, як суб'єкта господарювання, завдаючи шкоди його діловій репутації.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 14.09.2015 порушено провадження у даній справі, призначено її до розгляду у судовому засіданні на 05.10.2015 за участю представників сторін, яких зобов'язано надати суду певні документи.

02.10.2015 через загальний відділ діловодства суду від представника відповідача надійшов відзив на позов, у якому Товариство з обмеженою відповідальністю "Київський інститут проблем управління імені Горшеніна" проти позову заперечує повністю та зазначає, що оспорювана інформація, розміщена на сайті «LB.UA» є оціночними судженнями відповідача, які відповідно до закону не підлягають спростуванню та доведенню їх правдивості.

У даному судовому засіданні представник позивача підтримав заявлені позовні вимоги.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, через загальний відділ діловодства суду подав клопотання, у якому просить суд відкласти розгляд справи у зв'язку з неможливістю явки повноважного представника через перебування у відрядженні.

Оскільки нез'явлення повноважного представника відповідача та неналежне виконання сторонами вимог суду перешкоджає повному, всебічному та об'єктивному розгляду справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання відповідача та відкласти розгляд даної справи.

Керуючись п.п. 1-2 ст. 77, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відкласти та призначити судове засідання на 29.10.15 о 15:40 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: 01030, м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-Б, зал № 20.

2. Повторно зобов'язати сторін виконати вимоги ухвали суду від 14.09.2015 у невиконаній частині.

3. Нагадати, що сторони відповідно до ст. 80 ГПК України, можуть укласти мирову угоду.

4. Звернути увагу сторін на необхідність дотримання вимог ч. 2 ст. 36 ГПК України щодо необхідності засвідчення копій документів, які подаються до суду.

5. Викликати для участі у судовому засіданні повноважних представників сторін.

Суддя Бондарчук В.В.

Дата ухвалення рішення05.10.2015
Оприлюднено13.10.2015
Номер документу52081614
СудочинствоГосподарське
Сутьзахист ділової репутації та спростування недостовірної інформації

Судовий реєстр по справі —910/24259/15

Рішення від 21.12.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондарчук В.В.

Ухвала від 14.12.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондарчук В.В.

Ухвала від 05.10.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондарчук В.В.

Ухвала від 14.09.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондарчук В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні