Постанова
від 03.09.2007 по справі 2/5875-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬН ИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майда н Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71 -81-98


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"03" вересня 2007 р. Справа № 2/5875-А

за позовом Державної по даткової інспекції у м. Хмель ницькому

до фізичної особи - підпр иємця ОСОБА_1 м. Хмельниць кий

про припинення підприє мницької діяльності фізично ї особи - підприємця

Суддя Дячук Т.В.

Представники сторін:

від позивача : Мартиню к А.В. - за довіреністю № 31715/9/ 10 від 03.09.2007р.

від відповідача : не з' я вився

Суть спору: Позивач у позовній заяві та його пред ставник в судовому засіданні просять суд припинити підпр иємницьку діяльність фізичн ої особи - підприємця ОСОБА _1 м. Хмельницький згідно п. 2 с т. 46 Закону України “Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприє мців” від 15.05.2003р. у зв' язку із н еподанням останнім на протяз і року до державної податков ої служби податкових деклара цій, документів бухгалтерськ ої звітності згідно чинного законодавства.

Відповідач повноважног о представника для участі у с удовому засіданні не направи в, відзив на позов не подав, по зовні вимоги не оспорив, прав ом участі у судовому засідан ні не скористався, хоча був на лежним чином повідомлений п ро розгляд справи. Так, згідно поштового повідомлення №2211631 у хвала суду №2/5875-А від 09.08.2007р. отрим ана відповідачем 20 серпня 2007р.

Розглядом матеріалів спр ави встановлено наступне

ОСОБА_1 зареєстрований Хмельницьким міськвиконком ом 23.10.2001р. за юридичною адресою: АДРЕСА_1, що підтверджуєт ься довідкою №02-03-602 від 04.07.2007р. ві дділу державної реєстрації д епартаменту економіки Хмель ницької міської ради. Іденти фікаційний код НОМЕР_1.

Позивачем встано влено, що відповідач більше о дного року, а саме з моменту ре єстрації не подає до податко вого органу передбачену зако нодавством фінансову звітн ість, податкові декларації, щ о підтверджується актом пере вірки ДПІ у м . Хмельницькому №700 від 25.07.2007р.

У зв' язку з цим позивач ем подано позов до суду про пр ипинення підприємницької ді яльності фізичної особи - п ідприємця ОСОБА_1 м. Хмель ницький.

Досліджуючи на дані сторонами докази, оціню ючи їх в сукупності, судом вра ховується наступне:

Відповідно до ст.9 З акону України „Про систему о податкування” від 25.06.1991р. №1251-ХІІ , платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобо в'язані подавати до державн их податкових органів та інших державних органів відп овідно до законів декларації , бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, п ов'язані з обчисленням і спла тою податків і зборів (обов'яз кових платежів).

Згідно п.2 ст. 46 Закону України “Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців” неп одання протягом року органа м державної податкової служб и податкових декларацій, док ументів фінансової звітност і відповідно до закону є підс тавою для постановлення судо вого рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця .

Статтею 51 Господарськ ого кодексу України встановл ено, що підприємницька діяль ність припиняється на підста ві рішення суду у випадках, пе редбачених даним Кодексом та іншими законами.

Згідно п.1 ст. 46 Закону д ержавна реєстрація припине ння підприємницької діяльно сті фізичної особи - підприєм ця проводиться у разі постан овлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - п ідприємця.

Відповідно до п.3 ст. 46 З акону фізична особа позбавля ється статусу підприємця з дати внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису пр о державну

реєстрацію припинення п ідприємницької діяльності фізичної особи - підприємця .

Оскільки доказами, н аданими позивачем до матеріа лів справи, підтверджено, що в ідповідачем з 01.01.2006р. не подаєть ся передбачена чинним законо давством звітність до податк ових органів, і ці докази не сп ростовані відповідачем, позо вні вимоги підлягають задово ленню.

Згідно п.1 ст. 49 Закону суд, який постановив рішення про припинення підприємни цької діяльності фізичної особи - підприємця, в день наб рання таким рішенням законн ої сили направляє його коп ію державному реєстратору з а місцем реєстрації фізичн ої особи - підприємця для вн есення до Єдиного державного реєстру запису про судове рі шення щодо припинення підпри ємницької діяльності фізичн ої особи - підприємця.

Відповідно до п.3 ст.49 Закону державний ре єстратор зобов'язаний не піз ніше наступного робочого дн я з дати надходження судовог о рішення щодо припинення пі дприємницької діяльності фі зичною особою - підприємцем в нести до Єдиного державного реєстру запис про судове рішення щодо припинення пі дприємницької діяльності фі зичної особи - підприємця та повідомити органи статист ики, державної податкової с лужби, Пенсійного фонду Укр аїни, фондів соціального ст рахування та фізичну особу - підприємця, щодо якої було постановлено судове рішення , про внесення такого запису.

Керуючись ст.ст.6, 14, 71, 86, 94, 104, 105, 158-1 63, 167, 254-259, п.п.2 п.3, п.6,7 Розділу 7 „Прикі нцеві та перехідні положення ” Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов державної под аткової інспекції у м. Хмельн ицькому до фізичної ос оби - підприємця ОСОБА_1 м. Х мельницький про припин ення підприємницької діяльн ості задоволити.

Припинити підприємниць ку діяльність фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 (АДР ЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1).

Копії постанови на правити сторонам, державному реєстратору Хмельницькому міськвиконкому (державному реєстратору - після набрання постановою законної сили).

Згідно ст.ст. 185-186 Кодексу адміністративного судочинс тва України сторони та інші о соби, які беруть участь у спра ві мають право оскаржити в ап еляційному порядку постанов у повністю або частково. Заяв а про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дн я проголошення, апеляційна с карга подається протягом 20 дн ів після подання заяви про ап еляційне оскарження. Дані за яви подаються до Львівського апеляційного адміністрати вного суду через суд першої і нстанції.

Згідно ст. 254 Кодекс у адміністративного судочин ства України постанова, якщо інше не встановлено кодексо м набирає законної сили післ я закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарже ння, якщо таку заяву не було по дано. Якщо було подано заяву п ро апеляційне оскарження, ал е апеляційна скарга не була п одана у строк, постанова або у хвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У ра зі подання апеляційної скарг и судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеля ційного розгляду справи.

Суддя Т.В. Дяч ук

Віддрук. прим. :

- до справи,

- позивачу,

- відповідачу.

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення03.09.2007
Оприлюднено20.04.2010
Номер документу5208878
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/5875-а

Постанова від 03.09.2007

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Дячук Т.В.

Постанова від 30.11.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Дячук Т.В.

Постанова від 30.11.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Дячук Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні