Постанова
від 30.09.2015 по справі 814/3112/15
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

Іменем України

30 вересня 2015 р.

Справа № 814/3112/15

м. Миколаїв

          Суддя Миколаївського окружного адміністративного суду Біоносенко В.В. розглянув адміністративну справу в порядку скороченого провадження

за позовом Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Миколаєва,

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Авайс",

про стягнення заборгованості в сумі 1124,40 грн.,

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Миколаєва звернулося до адміністративного суду з позовом про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю «Авайс» заборгованості по сплаті страхових внесків та фінасових санкцій в сумі 1124,40 гривень.

Відповідно до п. 4 ч. 1 та ч. 2 ст. 183-2 КАС України адміністративні справи про стягнення грошових сум, які ґрунтуються на рішеннях суб'єкта владних повноважень, щодо яких завершився встановлений цим Кодексом строк оскарження, суд може розглядати в порядку скороченого провадження, якщо такі вимоги не стосуються прав, свобод, інтересів та обов'язків третіх осіб.

Суд запропонував відповідачу у десятиденний строк з дня одержання ухвали про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі або до 28.09.2015 року подати заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову.

Однак у строки, визначені чинним законодавством, відповідач заперечення до суду не надав.

Розглянув адміністративну справу в порядку скороченого провадження за місцезнаходженням відповідача, суд дослідив письмові докази, надані позивачем, та прийшов до такого висновку.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Авайс» як платник страхових внесків перебуває на обліку в УПФУ в Ленінському районі м. Миколаєва.

Відповідно до ст.20 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», відповідач як страхувальник повинен самостійно обчислювати страхові внески застрахованих осіб на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) заробітної плати (доходу).

Як вбачається з матеріалів справи, відповідачем до Пенсійного фонду були подані розрахунки сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за червень-грудень 2005 року, у якому ним самостійно відображена заборгованість по страховим внескам в загальній сумі 1123,75 гривень.

Відповідно до ч.6 ст.20 Закону відповідач (страхувальник) зобов'язаний сплачувати страхові внески, самостійно ним нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

В порушення вимог чинного законодавства, відповідач не повністю сплатив самостійно відображену суму внеску на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, у зв'язку із чим у нього виникла заборгованість за червень-грудень 2005 року в сумі 1123,75 грн.

Крім того, за несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) страхових внесків до відповідача застосовані фінансові санкції у вигляді штрафу в розмірі 0,58 грн. та пені в сумі 0,07 грн.

Позивачем була виставлена вимога про сплату недоїмки, штрафних санкцій та пені № Ю-778 від 03.10.12р. на суму 1124,40 грн.

Правом на оскарження вимоги до суду, в порядку передбаченому ст.106 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», відповідач не скористався, доводів щодо її необґрунтованості не надав, її законність не заперечував ні під час цього судового розгляду, ні раніше. Таким чином, вимога про сплату недоїмки, відповідно до ст.106 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», є узгодженою.

Виходячи з наведеного за відповідачем рахується заборгованість зі сплати страхових внесків та штрафних санкцій взагальній сумі 1124,40 гривень.

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 106 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені ст.20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами ПФУ у випадках, передбачених ч. 3 ст. 20, вважаються простроченою заборгованістю зі сплати страхових внесків і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.

Згідно із п.5 ч. 7 Розділу VIII Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 01.січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, здійснюється фондами загальнообов'язкового лдержавного соціального страхування відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій.

          Згідно до ст.11 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Відповідачем не надано суду доказів про погашення заборгованості, що є предметом даного адміністративного спору.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що позовні вимоги обґрунтовані, підтверджені матеріалами справи та їх належить задовольнити в повному обсязі.

Судові витрати по справі відсутні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 158-163, 183-2 КАС України, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Авайс» (код ЄДРПОУ 33572982) на користь управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Миколаєва заборгованість по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інших платежів в сумі 1124,40 гривень (одна тисяча сто двадцять чотири грн. сорок коп.).

3. Апеляційна скарга на цю постанову може бути подана до Одеського апеляційного адміністративного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання у повному обсязі.

Суддя                                                                                 В. В. Біоносенко

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.09.2015
Оприлюднено15.10.2015
Номер документу52113985
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —814/3112/15

Ухвала від 21.08.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Біоносенко В. В.

Ухвала від 14.08.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Біоносенко В. В.

Ухвала від 28.04.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Біоносенко В. В.

Ухвала від 24.04.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Біоносенко В. В.

Постанова від 30.09.2015

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Біоносенко В. В.

Ухвала від 31.08.2015

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Біоносенко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні