Ухвала
від 14.09.2015 по справі 711/8726/15-к
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Провадження №1кс/711/8726/15к

Справа № 711/8726/15-к

У Х В А Л А

14 вересня 2015 року м. Черкаси

Слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судових засідань ОСОБА_2

слідчого ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси клопотання слідчого розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями СУ УМВС України в Черкаській області капітана міліції ОСОБА_3 , погоджене процесуальним прокурором ОСОБА_4 про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

14 вересня 2015 року слідчий СУ УМВС України в Черкаській області ОСОБА_3 , звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу про проведення обшуку.

В ході досудового розслідування встановлено, що 29.09.2014 до Христинівського РВ УМВС надійшла заява приватного підприємця ОСОБА_5 про те, що ОСОБА_6 директор ПП «Боніт-Сервіс», шляхом обману придбав право на комплекс по переробці зерно продуктів, який знаходиться в с. Івангород Христинівського району Черкаської області, який ПП ОСОБА_5 придбав на прилюдних торгах 14.08.2006.

30.09.2014 по даному факту відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12014250260000511, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.190 ч.1 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 14.08.2006 ОСОБА_5 в ході проведення прилюдних торгів проведених виконавчою службою Христинівського районного управління юстиції та спеціалізованою організацією ДАК «Національна мережа аукціонних центрів» філія «Черкаський аукціонний центр в м. Христинівка Черкаської області», придбав нежитлову будівлю комплексу по переробці зернопродуктів та обладнання по переробці зернопродуктів, які знаходяться в с. Івангород Христинівського району Черкаської області. Ним було перераховано грошові кошти на номер рахунку, який вказало ДВС, за майновий комплекс (за будівлю обладнання) відповідно 41000 грн. та 13500 грн. Про що було складено Акти проведення аукціонних торгів від 22.08.2006, який був затверджений начальником ДВС Христинівського району, які підтверджують придбання ОСОБА_5 майнового комплексу.

Під час придбання вказаного майнового комплексу, який розташований в с. Івангород Христинівського району Черкаської області ОСОБА_5 , звернувся до юриста ОСОБА_6 за правовою допомогою. Після проведення торгів та придбання комплексу ОСОБА_6 , за проханням ОСОБА_5 , займався оформленням документів по реєстрації приватного підприємця останнього та в послідуючому готував усі документи, щодо подальшої експлуатації придбаного ним майнового комплексу. В період часу з 2006 по 2014 рік ОСОБА_5 постійно експлуатував майновий комплекс та сплачував податки в державу.

Та вже в травні 2014 року ОСОБА_6 , повідомив ОСОБА_5 , що він не являється власником майнового комплексу, який знаходиться в с. Івангород Христинівського району Черкаської області. 08.09.2006 рішенням господарського суду Черкаської області, було задоволено позов та визнано договори купівлі-продаж комплексу, який розташований в с. Івангород Христинівського району Черкаської області за ПП «Боніт - Сервіс» (код ЄДРПОУ 34464153), що розташоване за адресою: м. Умань, вул. Котовського 35, в особі директора ОСОБА_6 .

В ході допиту ОСОБА_6 , вказав, що оригінали документів, на підставі яких він набув право власності на майновий комплекс, який знаходиться в АДРЕСА_1 , а саме це договори купівлі-продаж, акти прийому передачі та інші, не надасть органу досудового розслідування, тому що при проведенні техніко-криміналістичної експертизи будуть застосовані незаконні методи дослідження та знищяться оригінальні підписи та печатки.

Також в ході досудового розслідування було встановлено, що ОСОБА_6 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 , де останній і може зберігати вищевказані документи, які при проведенні експертиз можуть допомогти об`єктивно прийняти рішення у справі стосовно законного власника на майновий комплекс, який розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

В ході допиту ОСОБА_6 представив слідству копії документів, які ніби то засвідчують факт реалізації майнового комплексу від ОСОБА_5 на користь ПП «Боніт - Сервіс» директором якого являється ОСОБА_6 , тому на даний час виникає необхідність у проведенні обшуку за адресою проживання ОСОБА_6 , яке розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , що на праві приватної власності належить: ОСОБА_6 на підставі свідоцтва про право власності серії НОМЕР_1 від 26.11.2012.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді. Проте, орган досудового розслідування має достатньо підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення вищевказаних речей і документів з боку володільця, або інших осіб, а тому проведення обшуку житла та нежитлових приміщень на підставі ухвали слідчого судді є єдиним способом досягнення завдань досудового розслідування.

В судовому засіданні слідчий дане клопотання підтримав та просив задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження, суд вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

Враховуючи, що без проведення обшуку неможливо встановити та вилучити договір купівлі-продаж б/н від 23.08.2006 який укладений між ПП «Гончаренко» в особі директора ОСОБА_5 та ПП «Боніт-Сервіс» в особі директора ОСОБА_6 , майнового комплексу по переробці зернопродуктів, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , звіт про оцінку №1 від 30.04.2006, акт приймання-передачі основних засобів та обладнання майнового комплексу від ОСОБА_5 до ПП «Боніт-сервіс» в особі директора ОСОБА_6 від 23.08.2006, квитанції за проплату придбання майнового комплексу, касові ордери, печатки, штампи, камери відеоспостереження, жорсткі диски, комп`ютери та флешкартки, які слугували для вчинення даного кримінальних правопорушення, а також встановити осіб, причетних до скоєння вказаних кримінальних правопорушень, виявити та зафіксувати відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, керуючись ст.ст. 93, 110, 233, 234 КПК України, -

П Р О Ш У:

Надати дозвіл слідчому СУ УМВС України в Черкаській області ОСОБА_3 та заступнику начальника СВ Христинівського РВ УМВС України в Черкаській області ОСОБА_7 , на проведення обшуку в житловому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , що на праві приватної власності належить: ОСОБА_6 на підставі свідоцтва про право власності серії НОМЕР_1 від 26.11.2012, оскільки за вищевказаною адресою можуть знаходитись договір купівлі-продаж б/н від 23.08.2006 який укладений між ПП «Гончаренко» в особі директора ОСОБА_5 та ПП «Боніт-Сервіс» в особі директора ОСОБА_6 , майнового комплексу по переробці зернопродуктів, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , звіт про оцінку №1 від 30.04.2006, акт приймання-передачі основних засобів та обладнання майнового комплексу від ОСОБА_5 до ПП «Боніт-сервіс» в особі директора ОСОБА_6 від 23.08.2006, квитанції за проплату придбання майнового комплексу, касові ордери, печатки, штампи, камери відеоспостереження, жорсткі диски, комп`ютери та флешкартки та інші речі і предмети, які можуть бути заборонені в цивільному обігу, для вчинення кримінального правопорушення, що мають значення для повного, об`єктивного та швидкого розслідування кримінального провадження.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчого судді, суду, наступають наслідки передбачені ст. 166 КПК України.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її винесення.

Копії ухвали вручити учасникам кримінального провадження.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудПридніпровський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення14.09.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу52114556
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —711/8726/15-к

Ухвала від 14.09.2015

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Кондрацька Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні