Постанова
від 23.12.2010 по справі 2а-5984/10/2570
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 14005, м. Чернігів, вул. Київська, 23

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 грудня 2010 р. № 2а-5984/10/2570 Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Скалозуб Ю.О., при секретарі Крук О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду справу за позовом державної податкової інспекції у Бобровицькому районі дофізичної особи-підприємця ОСОБА_1 простягнення фінансових санкцій ВСТАНОВИВ: 29 листопада 2010 року до Чернігівського окружного адміністративного суду надійшла позовні заява державної податкової інспекції у Бобровицькому районі Чернігівської області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, в якому просить стягнути з відповідача фінансові санкції у вигляді штрафу в розмірі 4900,00 грн. за порушення законодавства про реєстратори розрахункових операцій. Свої вимоги позивач обґрунтовує тим, що в порушення пункту 9 статті 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» відповідачем не забезпечено зберігання фіскальних звітних чеків в книзі обліку розрахункових операцій.

Представник позивача в судове засідання не з’явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений у встановленому законом порядку, через канцелярію суду надав клопотання про розгляд справи без його участі, позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання повторно не з’явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, на адресу суду надав заяву про розгляд справи без його участі. Відповідач в судове засідання не з'явилася, на адресу надала заяву, в якій просила справу розглядати без її участі, проти задоволення позову не заперечувала.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно свідоцтва про державну реєстрацію ОСОБА_1 зареєстровано Бобровицькою районною державною адміністрацією Чернігівської області 19 листопада 2009 року як фізична особа-підприємець та перебуває на податковому обліку в ДПІ у Бобровицькому районі з 20 листопада 2009 року як платник податків. (а.с. 4,5).

Судом встановлено, що працівниками ДПІ у Бобровицькому районі 12 серпня 2010 року проведена перевірка господарської одиниці магазину, який належить ФОП ОСОБА_1, що розташований за адресою: Чернігівська область, Бобровицький район, с. Новий Биків, вул. Промислова,2, з питань дотримання порядку проведення розрахунків за товари (послуги), вимог з регулювання обігу готівки, наявності торгових патентів і ліцензій, про що складено акт № 0369/25/03/23/НОМЕР_1 від 13.08.2010 року.

В ході проведення перевірки виявлені порушення пункту 9 статті 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Відповідно до п.9 ст.3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов'язані щоденно друкувати на реєстраторах розрахункових операцій (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг) фіскальні звітні чеки і забезпечувати їх зберігання в книгах обліку розрахункових операцій.

В порушення п.9 ст.3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» відповідачем не забезпечено зберігання фіскальних звітних чеків в книзі обліку розрахункових операцій.

Відповідно до п. 4 ст. 17 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» за порушення вимог цього Закону до суб'єктів підприємницької діяльності, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за рішенням відповідних органів державної податкової служби України застосовуються фінансові санкції у таких розмірах: двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - у разі невиконання щоденного друку фіскального звітного чеку або його не зберігання в книзі обліку розрахункових операцій.

За результатами розгляду акту перевірки прийнято рішення про застосування штрафних (фінансових) санкцій № 0008602308/0 від 20 серпня 2010 року в розмірі 8500,00 грн. (а.с.9), яке отримано відповідачем 20.08.2010 року, про що свідчить відмітка про вручення.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідачем частково сплачено суму штрафних санкцій в розмірі 3600,00 грн.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що стягненню підлягає сума штрафних санкцій в розмірі 4900 грн.

Відповідно до ч.3 ст. 112 КАС України, у разі часткового визнання адміністративного позову відповідачем і прийняття його судом може бути прийнята постанова суду про задоволення визнаних відповідачем позовних вимог відповідно до ст. 164 цього Кодексу. У разі повного визнання відповідачем адміністративного позову і прийняття його судом приймається постанова суду про задоволення адміністративного позову.

Згідно ч.4 ст.112 КАС України суд не приймає відмови від адміністративного позову, визнання адміністративного позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи та інтереси.

Відповідно до ст.136 КАС України, судове рішення у зв'язку з відмовою від адміністративного позову, визнанням адміністративного позову чи примиренням сторін ухвалюється за правилами, встановленими статтями 112, 113 цього Кодексу.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що позовні вимоги Державної податкової інспекції у Бобровицькому районі Чернігівської області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення фінансових санкцій у вигляді штрафу підлягають задоволенню повністю.

Керуючись ст.ст. 9, 69-71, 94, 97, 158-163, 156 КАС України, Чернігівський окружний адміністративний суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовні вимоги задовольнити повністю.

2. Стягнути з фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 (Чернігівська обл., Бобровицький район, с. Новий Биків, вул. Заводська,2, ідентифікаційний номер НОМЕР_2) фінансові санкції у вигляді штрафу в розмірі 4900 (чотири тисячі дев’ятсот) грн. 00 коп. на р/р 31114104700031, отримувач: Державний бюджет, код 21401915, банк: ГУДК в Чернігівській області, МФО 853592.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом десяти днів з дня її проголошення за правилами, встановленими ст.ст. 185-187 КАС України, шляхом подання через суд першої інстанції апеляційної скарги.

Суддя підпис ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення23.12.2010
Оприлюднено15.10.2015
Номер документу52117254
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5984/10/2570

Постанова від 23.12.2010

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Скалозуб Ю.О.

Ухвала від 01.12.2010

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Смірнова О.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні