Вирок
від 12.10.2015 по справі 566/886/15-к
МЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 566/886/15-к

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 жовтня 2015 року Млинівський районний суд

Рівненської області

в складі:

головуючого- судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

предстаника потерпілої особи - ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні обвинувальний акт у кримінальному провадженні № 12015180160000362 від 30 липня 2015 року по обвинуваченню:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця с. Підбрусень Млинівського району Рівненської області, жителя АДРЕСА_1 , освіта середня, непрацюючого, одруженого, має на утриманні троє неповнолітніх дітей, судимого 09.12.2014 року Млинівським районним судом Рівненської області за ч.1 ст.125 КК України на 100 годин громадських робіт, 23.12.2014 року Млинівським районним судом Рівненської області за ч.2 ст.125 КК України на 200 годин громадських робіт, судимості не зняті і не погашені у встановленому законом порядку,-

у вчиненні злочину , передбаченого ч.3 ст.185 КК України;

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянина України, уродженця с. Підбрусень Млинівського району Рівненської області, жителя АДРЕСА_1 , зареєстрованого за адресою АДРЕСА_1 , освіта середня, не працюючого, одруженого, має на утриманні двоє неповнолітніх дітей, раніше не судимого,-

у вчиненні злочину , передбаченого ч.3 ст.185 КК України;-

В С Т А Н О В И В:

29 травня 2015 року, приблизно о 01-00 год. ОСОБА_5 та ОСОБА_6 за попередньою змовою між собою, з метою незаконного заволодіння чужим майном, діючи спільно, шляхом зняття металевої планки вхідних дверей приміщення складу сільськогосподарського кооперативу "Переможець" в АДРЕСА_1 , проникли через двері у приміщення складу, звідки таємно викрали, перекачавши у каністри, належне кооперативу дизельне пальне в кількості 130 літрів марки ДТ-Л-К5, сорт-С, чим заподіяли сільськогосподарському кооперативу "Переможець" майнову шкоду на загальну суму 2203 гривні 50 копійок.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_5 повністю визнав себе винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.185 КК України та суду показав, що викрадення дизельного палива в СК "Переможець" вчинив у спосіб та при обставинах, наведених в обвинувальному акті. Заявлений до нього потерпілою особою цивільний позов в сумі 1101 грн. 75 коп. визнав повністю.

Обвинувачений ОСОБА_6 також повністю визнав себе винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.185 КК України та підтвердив , що злочин вчинив спільно з ОСОБА_5 , за тих самих обставин, на які в своїх показаннях вказав ОСОБА_5 .. Суду також показав, що крадіжку дизельного палива вчинили з корисливих мотивів. Заявлений до нього потерпілою особою цивільний позов в сумі 301 грн.75 коп. визнав повністю.

Визнавши відповідно до ч.3 ст.349 КПК України недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин справи та розміру цивільного позову, які ніким не оспорюються, з`ясувавши правильне розуміння обвинуваченими та іншими учасниками кримінального провадження змісту цих обставин, за відсутності сумнівів у добровільності та істинності їх позиції, роз`яснивши, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оспорювати ці фактичні обставини справи в апеляційному порядку, суд вважає вину ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , у вчиненні інкримінованого кожному з них діяння, доведеною.

Органами досудового розслідування дії ОСОБА_5 по таємному викраденню належного СК "Переможець" дизельного палива в кількості 130 літрів, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з проникненням у приміщення, кваліфіковано за ч.3 ст.185 КК України і така кваліфікація його дій, на переконання суду, є вірною.

Дії ОСОБА_6 органами досудового розслідування по таємному викраденню належного СК "Переможець" дизельного палива в кількості 130 літрів, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з проникненням у приміщення, кваліфіковано за ч.3 ст.185 КК України і така кваліфікація його дій, на переконання суду також є вірною.

Обираючи покарання обвинуваченим за ч.3 ст.185 КК України, суд відповідно до загальних положень цього Кодексу, враховує тяжкість вчиненого кожним із них злочину, особу винних, обставини, що обтяжують та пом`якшують покарання.

Так, відповідно до ст.12 КК України злочин, вчинений ОСОБА_5 та ОСОБА_6 є тяжким.

По місцю проживання ОСОБА_5 характеризується негативно, раніше притягувався до кримінальної відповідальності, має непогашену судимість.

Обставиною, що обтяжує його покарання є рецидив злочину. ( а.с.64-65)

До обставин, що пом`якшують покарання обвинуваченого суд відносить щиросердечне каяття, активне сприяння розкриттю злочину, наявність на утриманні трьох неповнолітніх дітей (а.с.68)

Приймаючи до уваги вище наведене, з врахуванням наявності у ОСОБА_5 на утриманні трьох неповнолітніх дітей та пом`якшуючих покарання обставин, суд приходить до висновку про можливість виправлення обвинуваченого без ізоляції від суспільства та призначення йому покарання в межах санкції ч.3 ст.185 КК України у виді позбавлення волі із застосуванням ст.75 КК України та звільненням від відбування покарання з випробуванням, якщо протягом встановленого судом іспитового строку він не вчинить нових злочинів та виконає покладені на нього обов`язки.

Обвинувачений ОСОБА_6 даний злочин вчинив вперше ( а.с. 88), характеризується виключно позитивно - ( а.с.89), має на утриманні двоє неповнолітніх дітей ( а.с.90).

Обставин, що обтяжують його покарання не встановлено. До обставин, що пом`якшують покарання обвинуваченого суд відносить щиросердечне каяття, активне сприяння розкриттю злочину, наявність на утриманні двох неповнолітніх дітей.

Враховуючи наведене, суд приходить до висновку про можливість виправлення обвинуваченого ОСОБА_7 без ізоляції від суспільства та призначення йому покарання в межах санкції ч.3 ст.185 КК України у виді позбавлення волі із застосуванням ст.75 КК України та звільненням від відбування покарання з випробуванням, якщо протягом встановленого судом іспитового строку він не вчинить нових злочинів та виконає покладені на нього обов`язки.

З матеріалів кримінального провадження видно, що під час досудового розслідування запобіжні заходи до обвинувачених не обирались, судові витрати відсутні.

В той же час потерпілою особою - сільськогосподарським кооперативом "Переможець" заявлено цивільний позов, в якому підприємство просить стягнути з ОСОБА_5 в рахунок відшкодування завданої злочином матеріальної шкоди 1101 грн. 75 коп., та з ОСОБА_6 - 301 грн.75 коп..

Враховуючи, що в суді доведено винуватість обвинувачених у вчиненні інкримінованого їм кримінального правопорушення, внаслідок чого підприємству було завдано матеріальну шкоду, а також приймаючи до уваги, що розмір цивільного позову кожним із обвинувачених визнано повністю, то відповідно до ст.1166 ЦК України така шкода має бути відшкодована за рахунок винних осіб. Отже, цивільний позов слід задовольнити в повному обсязі.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 369-371,374 КПК України,-

З А С У Д И В:

ОСОБА_5 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.185 КК України і призначити йому покарання 3 / три /роки позбавлення волі;

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_5 від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк 1 /один/ рік 6 /шість/ місяців.

Зобов`язати ОСОБА_5 відповідно до п.п. 3, 4 ч.1 ст.76 КК України повідомляти органи кримінально-виконавчої інспекції про зміну місця проживання, роботи або навчання; періодично з`являтися для реєстрації в кримінально-виконавчій інспекції.

ОСОБА_6 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.185 КК України і призначити йому покарання 3 / три /роки позбавлення волі;

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_6 від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк 1 / один/ рік .

Зобов`язати ОСОБА_6 відповідно до п.п.2,3 ч.1 ст.76 КК України не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу органів кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти органи кримінально-виконавчої інспекції про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Цивільний позов Сільськогосподарського кооперативу "Переможець" до ОСОБА_5 та ОСОБА_6 про стягнення майнової шкоди задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з ОСОБА_5 на користь Сільськогосподарського кооперативу "Переможець" код. 30716012 в рахунок відшкодування завданої майнової шкоди - 1101 гривню 75 копійок.

Стягнути з ОСОБА_6 на користь Сільськогосподарського кооперативу "Переможець" код. 30716012 в рахунок відшкодування завданої майнової шкоди - 301 гривню 75 копійок.

Вирок може бути оскаржений до судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення апеляційного суду Рівненської області через Млинівський районний суд протягом тридцяти днів з моменту проголошення, а засудженим який утримується під вартою в той же строк з моменту вручення копію вироку.

СУДДЯ:

СудМлинівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення12.10.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу52166141
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —566/886/15-к

Ухвала від 24.04.2017

Кримінальне

Млинівський районний суд Рівненської області

Лободзінський А. С.

Ухвала від 21.10.2016

Кримінальне

Млинівський районний суд Рівненської області

Лободзінський А. С.

Вирок від 12.10.2015

Кримінальне

Млинівський районний суд Рівненської області

Лободзінський А. С.

Ухвала від 31.08.2015

Кримінальне

Млинівський районний суд Рівненської області

Лободзінський А. С.

Ухвала від 05.08.2015

Кримінальне

Млинівський районний суд Рівненської області

Лободзінський А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні