Ухвала
від 05.04.2013 по справі 642/2812/13-к
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

05.04.2013

Справа №642/2812/13к

Провадження №1-кс/642/766/13

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 квітня 2013 року м. Харків

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого СВ ЛВ на ст. Харків-Пасажирський УМВС України на Південній залізниці ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ ЛВ на ст. Харків-Пасажирський УМВС України на Південній залізниці ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий у зазначеному клопотанні, погодженому з прокурором, просить дозволити тимчасовий доступ та вилучення у Державного підприємства ІНФОРМАЦІЯ_1 (далі ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 ) документів (крім документів, зазначених в ст.148 КПК України) які укладені, складені або діяли з 01.01.2011 по теперішній час, що відображають взаємовідносини між ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 та іншими юридичними та фізичними особами щодо всіх видів угод пов`язаних з боковими рамами та надресорними балками та процедур пов`язаних з укладанням цих угод, та тих документів, що відображають зміну, рух, перевезення, списання, облік, тощо бокових рам та надресорних балок ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 , в тому числі: - актів приймання товару за 2012 рік, або інших документів в яких вказується номери деталі балок надресорних та рам бокових, поставлених ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 ;- листків обліку комплектації вантажного вагона при всіх видах ремонту та технічному обслуговуванні з відчепленням (форма ВУ-35Р), щодо комплектації вагонів надресорними балками і боковими рамами отриманих від ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 в 2011-2012 роках;- товарно транспортних накладних на перевезення рам бокових та балок надресорних від ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 за 2011 рік, або інших документів, щодо підтвердження транспортування рам бокових та рам надресорних транспортними засобами ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 від ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 ;- журналів реєстрації шляхових листів;- паспортів вагонів на які були встановлені рами бокові та балки надресорні отримані від ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 ;- актів на виключення з інвентарю балок надресорних, рам бокових за період 2011, 2012 та по теперішній час;- погоджень Укрзалізниці на списання рам бокових та балок надресорних за 2011-2012 роки та по теперішній час;- первинних та бухгалтерських документів, щодо реалізації балок надресорних та рам бокових в якості металобрухту (договори, акти приймання передачі, платіжні доручення, тощо);- звітів про проведеним процедур закупівлі за результатами яких укладені договори з постачання рам бокових та балок надресорних з ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 за 2011-2012 роки; - оборотно-сальдових відомістей по бухгалтерському рахунку 105 Транспортні засоби за 2011-2012 роки;- документів (договори, акти виконаних робіт, платіжні доручення, тощо), щодо орендованих транспортних засобів, які залучалися при транспортуванні рам бокових та балок надресорних від ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 , якщо таке мало місце;- протоколів засідання комісій по укладеним договорам з ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 , ПП ОСОБА_4 ;- бухгалтерських та фінансово-господарських документів за період з 01.01.2011 по теперішній час що відображають списання, вибракування, відновлення, реновацію, тощо надресорних балок та бокових рам, визнання їх металобрухтом та продаж їх як металобрухт, в тому числі в складі вагонів, піввагонів, тощо.

Суду надано письмову згоду керівництва ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 щодо вилучення зазначених документів.

Суд, вислухавши слідчого ОСОБА_3 , яка підтримала клопотання, дослідивши надані матеріали, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Як вбачається з наданих матеріалів, 26.11.2012 у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №42012220020000002 зареєстроване кримінального провадження за ознаками складу злочину, передбаченому ч.5 ст. 191 КК України.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що за договорами укладеними між ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 та ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 (ЕДРПОУ НОМЕР_1 ), останнє в період з січня по серпень 2012 згідно первинних документів обліку поставило на адресу ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 номерні деталі вантажних вагонів, що були раніше у використанні - балки надресорні в кількості 116од. та бокові рами в кількості 467 од. на загальну суму 14 179 160,4 грн., з яких 50 надресорних балок та 333 бокових рами ніколи не вибували з власності підприємств ІНФОРМАЦІЯ_4 . Таким чином, в діях посадових осіб ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Юридична та фактична адреса ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 - АДРЕСА_1 .

В ході досудового слідства отримані ухвали Ленінського районного суду м. Харкова від 28.12.2012, що була оголошена 15.01.2013 директору та головному бухгалтеру ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 , та від 25.02.2013 що була оголошена 01.03.2013 директору та головному бухгалтеру ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 . Вказаними ухвалами дозволено виїмку документів на ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 що стосуються фінансово-господарських операцій з номерними деталями - боковими рамами та надресорними балками. Згідно вказаних ухвал проведено виїмки певного обсягу документів, про що складено описи. Аналізом вилучених документів, встановлено, що надані не всі документи які об`єктивно потрібні для встановлення важливих обставин по кримінальному провадженню, та які зазначені до вилучення в ухвалах суду. Про необхідність надати документи згідно Ухвали Ленінського районного суду м.Харькова від 25.02.2013 до ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 направлено лист від 18.03.2012 з переліком документів й вимогою виконати ухвалу суду до 21.03.2013. Однак до 25.03.2013 документи не надані. В подальшому керівництвом ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 надіслано листа за вих.№ 1/2636 від 29.03.2013 про готовність надати для вилучення необхідні документи.

Документи які укладені, складені або діяли з 01.01.2011 по теперішній час, що відображають взаємовідносини між ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 та іншими юридичними та фізичними особами щодо всіх видів угод пов`язаних з боковими рамами та надресорними балками та процедур пов`язаних з укладанням цих угод, та ті документи, що відображають зміну, рух, перевезення, списання, облік, тощо бокових рам та надресорних балок на ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами даного кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин по ньому, та знаходяться на ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 . Відомості, які містяться в зазначених документах та самі документи, можуть бути використані як докази, та іншими способами здобути відомості, які містяться в зазначених документах та з`ясувати обставини заволодіння державними коштами та майном не можливо, а також, необхідно проведення експертиз по вказаних документах.

Отже слідчим доведено, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення особо тяжкого кримінального правопорушення, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого; завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням, може бути виконане.

Надані матеріали дають суду підстави для висновку, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, повинні знаходитись у володінні зазначеної в клопотанні юридичної особи, відомості які містяться в них та самі вони, можуть бути використані як докази, та іншими способами довести обставини скоєння злочину неможливо, та вилучення цих документів необхідно.

Таким чином, вищезазначене свідчить про наявність передбачених ст.132, ч.ч.5,6,7 ст.163 КПК України підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 132, 159, 160, 162-164 КПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання задовольнити.

2. Надати слідчому СВ ЛВ на ст. Харків-Пасажирський УМВС України на Південній залізниці ОСОБА_3 , оперуповноваженому ВДСБЕЗ ХМУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_5 , оперуповноваженому ВДСБЕЗ ХМУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_6 тимчасовий доступ та можливість вилучення на ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 ( НОМЕР_2 , фактична та юридична адреса: АДРЕСА_1 ) документів (крім документів, зазначених в ст.148 КПК України) які укладені, складені або діяли з 01.01.2011 по теперішній час, що відображають взаємовідносини між ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 та іншими юридичними та фізичними особами щодо всіх видів угод пов`язаних з боковими рамами та надресорними балками та процедур пов`язаних з укладанням цих угод, та тих документів, що відображають зміну, рух, перевезення, списання, облік, тощо бокових рам та надресорних балок ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 , в тому числі:

- актів приймання товару за 2012 рік, або інших документів в яких вказується номери деталі балок надресорних та рам бокових, поставлених ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

- листків обліку комплектації вантажного вагона при всіх видах ремонту та технічному обслуговуванні з відчепленням (форма ВУ-35Р), щодо комплектації вагонів надресорними балками і боковими рамами отриманих від ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 в 2011-2012 роках;

- товарно транспортних накладних на перевезення рам бокових та балок надресорних від ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 за 2011 рік, або інших документів, щодо підтвердження транспортування рам бокових та рам надресорних транспортними засобами ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 від ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

- журналів реєстрації шляхових листів;

- паспортів вагонів на які були встановлені рами бокові та балки надресорні отримані від ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

- актів на виключення з інвентарю балок надресорних, рам бокових за період 2011, 2012 та по теперішній час;

- погоджень Укрзалізниці на списання рам бокових та балок надресорних за 2011-2012 роки та по теперішній час;

- первинних та бухгалтерських документів, щодо реалізації балок надресорних та рам бокових в якості металобрухту (договори, акти приймання передачі, платіжні доручення, тощо);

- звітів про проведеним процедур закупівлі за результатами яких укладені договори з постачання рам бокових та балок надресорних з ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 за 2011-2012 роки;

- оборотно-сальдових відомістей по бухгалтерському рахунку 105 Транспортні засоби за 2011-2012 роки;

- документів (договори, акти виконаних робіт, платіжні доручення, тощо), щодо орендованих транспортних засобів, які залучалися при транспортуванні рам бокових та балок надресорних від ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 , якщо таке мало місце;

- протоколів засідання комісій по укладеним договорам з ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 , ПП ОСОБА_4 ;

- бухгалтерських та фінансово-господарських документів за період з 01.01.2011 по теперішній час що відображають списання, вибракування, відновлення, реновацію, тощо надресорних балок та бокових рам, визнання їх металобрухтом та продаж їх як металобрухт, в тому числі в складі вагонів, піввагонів, тощо.

3. Строк дії ухвали становить 1 місяць з дня її постановлення.

Відповідно до ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання зазначеної ухвали слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право доступу до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЛенінський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення05.04.2013
Оприлюднено18.08.2023
Номер документу52181741
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —642/2812/13-к

Ухвала від 05.04.2013

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Лазарєв А. В.

Ухвала від 05.04.2013

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Лазарєв А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні