Ухвала
від 09.10.2015 по справі 629/4223/15-к
ЛОЗІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 629/4223/15-к

Номер провадження 1-кс/629/641/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.10.2015 р. року Слідчий суддя Лозівського міськрайонного суду Харківської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Лозівського МВ ГУМВСУ в Харківській області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів по кримінальному провадженню №12015220380002037,-

в с т а н о в и в :

Старший слідчий СВ Лозівського МВ ГУМВСУ в Харківській області ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Лозівської міжрайонної прокуратури, про тимчасовий доступ з можливістю подальшого вилучення в ІНФОРМАЦІЯ_1 оригіналів статутів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ФГ « ОСОБА_3 » станом на 2015 рік, посилаючись на те, що в його провадженні знаходиться кримінальне провадження за фактом самоправного використання ТОВ земельних ділянок,тобто за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.356 КК України.

Оскільки ІНФОРМАЦІЯ_1 на запит процесуального керівника прокурора ОСОБА_4 оригінали статутів не надало і просить слідчого суддю задовільнити клопотання.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав .

Вивчивши матеріали справи, слідчий суддя вважає клопотання таким, що не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

2. У клопотанні зазначаються:

1) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким подається клопотання;

2) правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

3) речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати;

4) підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

5) значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні;

6) можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю;

7) обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Виходячи з вимог ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В порушення вказаних вимог слідчий не вказав, яке значення мають Статути та для встановлення яких саме обставин у кримінальному провадженні, що виключає задоволення зазначеного клопотання.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.163 КПК України, -

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання старшого слідчого СВ Лозівського МВ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів,які зберігаються в ІНФОРМАЦІЯ_1 по кримінальному провадженню №12015220380002037 відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення09.10.2015
Оприлюднено18.08.2023
Номер документу52182344
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —629/4223/15-к

Ухвала від 05.11.2015

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Павлюченко С. В.

Ухвала від 09.10.2015

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Павлюченко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні