Ухвала
від 14.12.2010 по справі 11791/10/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-11791/10/1570

УХВАЛА

14 грудня 2010 року м.Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Білостоцький О.В., розглянувши матеріали адміністративного позову державної податкової інспекції у Приморському районі міста Одеси до товариства з обмеженою відповідальністю «Спортивний клуб «Одеса»про стягнення податкової заборгованості у розмірі 331,33 грн., -

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшов адміністративний позов державної податкової інспекції у Приморському районі міста Одеси до товариства з обмеженою відповідальністю «Спортивний клуб «Одеса»про стягнення податкової заборгованості у розмірі 331,33 грн.

Позов підсудний ОСОБА_1 окружному адміністративному суду. Позов подано та оформлено відповідно до вимог статті 106 КАС України, до адміністративного позову позивачем був доданий доказ відправки копії позовної заяви з додатками відповідачу.

Підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Предметом адміністративного позову є стягнення з відповідача суми грошових коштів, визначеної податковим повідомленнями-рішеннями № 0067371501/0 від 19 серпня 2009 року. Тому у позовній заяві позивач просить суд поновити строк звернення до суду відповідно до ст. 100 КАС України.

Згідно вимог ст. 99 КАС України адміністративний позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами. Для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється річний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів. КАС України також передбачає, що для захисту прав, свобод та інтересів особи цим Кодексом та іншими законами можуть встановлюватися інші строки для звернення до адміністративного суду, які, якщо не встановлено інше, обчислюються з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

Відповідно до п.п. 15.1.1 п. 15.1 ст. 15 Закону України від 21 грудня 2000 року

№ 2181-III «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами»податковий орган має право самостійно визначити суму податкових зобов'язань платника податків у випадках, визначених цим Законом, не пізніше закінчення 1095 дня, наступного за останнім днем граничного строку подання податкової декларації, а у разі, коли така податкова декларація була надана пізніше, - за днем її фактичного подання. Якщо протягом зазначеного строку податковий орган не визначає суму податкових зобов'язань, платник податків вважається вільним від такого податкового зобов'язання, а спір стосовно такої декларації не підлягає розгляду в адміністративному або судовому порядку.

Відповідно до п.п. 15.2.1 п. 15.2 ст. 15 тогож Закону у разі коли податкове зобов'язання було нараховане податковим органом до закінчення строку давності, визначеного у пункті 15.1 цієї статті, податковий борг, що виник у зв'язку з відмовою у самостійному погашенні податкового зобов'язання, може бути стягнутий протягом наступних 1095 календарних днів від дня узгодження податкового зобов'язання. Якщо платіж стягується за рішенням суду, строки стягнення встановлюються до повного погашення такого платежу або до визнання боргу безнадійним.

Тому відповідно до ст.ст. 100; 107 КАС України суд вважає можливим поновити позивачу строк звернення до суду та відкрити провадження у справі, надіслати копії ухвали сторонам.

Згідно зі ст.114 КАС України суд може запропонувати особам, які беруть участь у справі, доповнити чи пояснити певні обставини, а також надати суду додаткові докази у строк, встановлений судом.

На підставі викладеного, з метою з’ясування можливості врегулювання спору до судового розгляду справи та забезпечення всебічного та об’єктивного вирішення справи протягом розумного строку, керуючись ст.ст. 4, 5, 6, 17, 23, 71, 106, 107, 110, 160, 165 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Поновити державної податкової інспекції у Приморському районі міста Одеси строк звернення з позовною заявою до суду.

Відкрити провадження у справі за адміністративним позовом державної податкової інспекції у Приморському районі міста Одеси до товариства з обмеженою відповідальністю «Спортивний клуб «Одеса»про стягнення податкової заборгованості у розмірі 331,33 грн.

Розпочати підготовку справи до судового розгляду.

Направити сторонам копії ухвали про відкриття провадження у справі та запропонувати відповідачу у разі невизнання ним адміністративного позову надати письмові заперечення на позов та докази, які у нього є, у строк до 10 січня 2011 року.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Білостоцький О.В.

11 листопада 2011 року

Поновити державної податкової інспекції у Приморському районі міста Одеси строк звернення з позовною заявою до суду.

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.12.2010
Оприлюднено19.10.2015
Номер документу52196605
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —11791/10/1570

Ухвала від 14.12.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Білостоцький О. В.

Ухвала від 14.12.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Білостоцький О. В.

Постанова від 22.04.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Білостоцький О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні