Постанова
від 29.09.2015 по справі 822/5313/15
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 822/5313/15

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 вересня 2015 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі судді Матущака В.В. розглянувши у письмовому провадженні адміністративну справу за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Хмельницькому до Спільного підприємства "МЦ Ордес" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ :

Відділення виконавчої дирекції ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Хмельницькому звернулося до суду з позовною заявою до спільного підприємства "МЦ Ордес" в якій просить стягнути з відповідача заборгованість зі сплати страхових внесків в розмірі 175,43 грн.

В обґрунтування позовних вимог зазначає, що відповідач є платником страхових внесків та несе обов'язки з нарахування, обчислення і сплати в установлені строки та в повному обсязі, оскільки у відповідача наявна заборгованість зі сплати страхових внесків в сумі 175,43 грн., просить позов задовольнити.

Представник позивача в судове засідання не з’явився, подав до суду клопотання, в якому просить суд задовольнити позовні вимоги в повному обсязі та розглянути справу за його відсутності.

Відповідач у судове засідання не з'явився, про дату, час і місце слухання справи був повідомлений належним чином, за адресою, яка зазначена у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. При надісланні повістки про виклик в судове засідання на адресу суду повернувся конверт із поштовою відміткою "за зазначеною адресою не знаходиться". Відповідно до ч. 11 ст. 35 КАС України відповідач повідомлений належним чином.

Відповідно до частини 6 статті 12, частини 1 статті 41, частини 6 статті 128 КАС України, у випадку неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі під час судового розгляду повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не відбувається, розгляд справи проводиться в письмовому провадженні.

Дослідивши докази, які знаходяться в матеріалах справи, оцінивши їх в сукупності, суд дійшов висновку про задоволення адміністративного позову з наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідач - спільне підприємство "МЦ Ордес" (код ЄДРПОУ 14173589), як страхувальник перебуває на обліку у відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Хмельницькому.

Відповідно до розрахункової відомості про нарахування та перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за 12 місяців 2008 відповідач має заборгованість зі сплати страхових внесків в сумі 175,43 грн.

Згідно ч. 3 ст. 47 Закону України "Про страхові тарифи на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності", розміри страхових внесків страхувальників обчислюються, зокрема, для роботодавців - у відсотках до сум фактичних витрат на оплату праці найманих працівників, що включають витрати на виплату основної та додаткової заробітної плати, на інші заохочувальні і компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України "Про оплату праці", які підлягають обкладенню прибутковим податком з громадян.

Відповідно до п. 7 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, здійснюється фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій. Погашення заборгованості з використанням коштів, що надходять у рахунок сплати єдиного внеску, забороняється.

На період до повного стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі нарахованих внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, та відповідних штрафних санкцій за фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування зберігаються повноваження щодо контролю за правильністю нарахування, своєчасністю сплати страхових внесків, застосування фінансових санкцій, якими вони були наділені до набрання чинності цим Законом.

Згідно з ч. 1 ст. 67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає, що позов заявлений обґрунтовано, підтверджений належними доказами, в зв'язку з чим підлягає задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 158-163, 254 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з спільного підприємства "МЦ Ордес" (код ЄДРПОУ 14173589) заборгованість зі сплати страхових внесків в розмірі 175 (то сімдесят п'ять) грн. 43 коп.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя /підпис/ОСОБА_1 "Згідно з оригіналом" Суддя ОСОБА_1

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.09.2015
Оприлюднено19.10.2015
Номер документу52196913
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/5313/15

Постанова від 29.09.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В.В.

Ухвала від 15.09.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В.В.

Ухвала від 04.09.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні