Ухвала
від 13.10.2015 по справі 34/5005/8214/2012
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

13.10.2015 року Справа № 34/5005/8214/2012

Дніпропетровський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів :

головуючого судді Вечірка І.О. (доповідач)

суддів : Кузнецова В.О., Науменка І.М.

розглянувши матеріали апеляційної скарги та клопотання про поновлення строку на подання апеляційної скарги і звільнення від сплати судового збору Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби України у Дніпропетровській області на ухвалу господарського суду Дніпропетровської області від 15.09.2015 року у справі № 34/5005/8214/2012

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "МТ МЕНЕДЖМЕНТ ТЕХНОЛОДЖІ", м. Дніпропетровськ

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 15.09.2015 року у справі № 34/5005/8214/2012 затверджено ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "МТ МЕНЕДЖМЕНТ ТЕХНОЛОДЖІ". Ліквідовано юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "МТ МЕНЕДЖМЕНТ ТЕХНОЛОДЖІ", м. Дніпропетровськ. Провадження у справі припинено.

Не погодившись із зазначеною ухвалою, Державна податкова інспекція у Жовтневому районі м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби України у Дніпропетровській області подала апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу господарського суду Дніпропетровської області від 15.09.2015 року, справу передати на розгляд місцевого господарського суду.

Скаржником також заявлено клопотання про поновлення пропущеного процесуального строку подання апеляційної скарги та звільнення від сплати судового збору.

Клопотання про поновлення пропущеного процесуального строку подання апеляційної скарги мотивовано тим, що оскаржувану ухвалу від 15.09.2015 року Управління отримало не своєчасно.

Клопотання про звільнення від сплати судового збору за подання апеляційної скарги мотивовано тим, що відповідно до внесених змін до Закону України "Про судовий збір" органи державної фіскальної служби позбавляються пільг щодо сплати судового збору та зобов'язані сплачувати судовий збір у повному обсязі. При цьому, відповідно до пункту 2 Прикінцевих положень Закону України "Про судовий збір" Кабінет Міністрів України зобов'язаний забезпечити відповідне фінансування державних органів, які позбавляються пільг щодо сплати судового збору. Проте, відповідне фінансування Державної фіскальної служби України та її територіальних органів Кабінетом Міністрів України не здійснено.

Відповідно до вимог частини 2 статті 8 Закону України "Про судовий збір" (з наступними змінами та доповненнями) враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати.

На підтвердження майнового стану Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Дніпропетровська Головного правління Державної фіскальної служби України у Дніпропетровської області до апеляційної скарги скаржник додав засвідчену копію довідки, згідно з якою відповідно до кошторису ДПІ на 2015 рік кошти на оплату судового збору відсутні.

Враховуючи викладене, колегія суддів апеляційного господарського суду вважає можливим визнати причину пропуску процесуального строку подання апеляційної скарги поважною, клопотання про відновлення строку задовольнити, відновити процесуальний строк подання апеляційної скарги. З урахуванням клопотання скаржника та обставин справи слід звільнити Державну податкову інспекцію у Жовтневому районі м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби України у Дніпропетровській області від сплати судового збору за подання апеляційної скарги. Апеляційну скаргу необхідно визнати такою, що підлягає прийняттю до розгляду і керуючись статтями 53, 93, 98 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Відновити пропущений строк на подання апеляційної скарги.

2. Звільнити Державну податкову інспекцію у Жовтневому районі м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби України у Дніпропетровській області від сплати судового збору за подання апеляційної скарги на ухвалу господарського суду Дніпропетровської області від 15.09.2015 року у справі № 34/5005/8214/2012.

3. Прийняти апеляційну скаргу до розгляду.

4. Розгляд справи призначити у судовому засіданні на 28 жовтня 2015 року о 12:30 год., зал засідань № 209. Засідання відбудеться в приміщенні Дніпропетровського апеляційного господарського суду за адресою: м. Дніпропетровськ, пр. К.Маркса, 65.

5. Виконати наступні дії:

Учасникам провадження у справі - подати письмові пояснення по апеляційній скарзі, оригінали документів в обґрунтування своїх доводів та заперечень, забезпечити явку повноважних представників у судове засідання.

ДПІ у Жовтневому районі м. Дніпропетровська - подати суду докази звернення до господарського суду із заявою про визнання грошових вимог до боржника по сплаті податкового зобов'язання у встановленому законом порядку або відповідне письмове пояснення, оригінали документів в обґрунтування своїх доводів, забезпечити явку повноважного представника в судове засідання.

Роз'яснити учасникам провадження у справі, що за ухилення від вчинення вказаних апеляційним господарським судом дій з винної сторони стягується штраф у порядку і розмірі, передбаченому п. 5 ст. 83 та ст. 99 Господарського процесуального кодексу України.

Головуючий суддя І.О. Вечірко

Суддя В.О. Кузнецов

Суддя І.М. Науменко

СудДніпропетровський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення13.10.2015
Оприлюднено19.10.2015
Номер документу52243765
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —34/5005/8214/2012

Ухвала від 28.10.2015

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Вечірко Ігор Олександрович

Ухвала від 13.10.2015

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Вечірко Ігор Олександрович

Ухвала від 15.09.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 24.07.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 17.02.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 05.02.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 27.01.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 15.01.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 30.12.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 24.12.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні