Постанова
від 09.09.2015 по справі 804/9348/15
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 вересня 2015 р. Справа № 804/9348/15 Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Борисенко П.О., одноособово розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за поданням Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ераунд Медіа» про стягнення податкового боргу,-

ВСТАНОВИВ :

28.07.2015 р. Державна податкова інспекція у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління ДФС у Дніпропетровській області звернулася до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з поданням до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ераунд Медіа» про стягнення з рахунків у банках, обслуговуючих Товариство з обмеженою відповідальністю «Ераунд Медіа» коштів за податковим боргом з податку на прибуток приватних підприємств в сумі 913 грн. 40 коп.

Подання обґрунтовано тим, що відповідач має податковий борг з податку на прибуток на вищезазначену суму, що і стало підставою для звернення заявника з поданням до суду.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 28.07.2015 р. відкрито провадження у справі та призначено подання до судового розгляду.

Сторони належним чином повідомленні про дату, час та місце розгляду справи, у судове засідання не з'явилися. Позивач надіслав до суду клопотання про розгляд справи в порядку письмового провадження.

Враховуючи, що у відповідності до ч. 7 ст. 183-3 Кодексу адміністративного судочинства України, неявка сторін в судове засідання не перешкоджає розгляду подання, та на підставі ч. 6 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України, справу розглянуто в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд доходить висновку, що подання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Ераунд Медіа» знаходиться на обліку як платник податків в ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління ДФС у Дніпропетровській області.

Згідно ч. 1 ст. 67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлений законом.

Відповідно до п.п. 16.1.3, п.п.16.1.4 п. 16.1 Податкового кодексу України (далі ПК України) платник податків зобов'язаний: подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів; сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи.

Пунктами 36.1, 36.2 ст. 36 ПК України встановлено, що податковим обов'язком визнається обов'язок платника податку обчислити, задекларувати та/або сплатити суму податку та збору в порядку і строки, визначені цим Кодексом, законами з питань митної справи. Податковий обов'язок виникає у платника за кожним податком та збором.

09.12.2014 року ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровській області проведено перевірку даних, задекларованих у податковій звітності з податку на прибуток ТОВ «Ераунд Медіа» за результатами перевірки було складено акт № 3226 від 09.12.2014 року та винесено податкове повідомлення - рішення за № НОМЕР_1 від 09.12.2014 року на загальну суму 1020,00 грн.

У відповідності до п.н.56.18 ст.56 ПКУ, з урахуванням строків давності, визначених статтею 102 цього Кодексу, платник податків має право оскаржити в суді податкове повідомлення-рішення або інше рішення контролюючого органу про нарахування грошового зобов'язання у будь-який момент після отримання такого рішення.

Відповідач ОСОБА_1 перевірки та податкове повідомлення - рішення ні в адміністративному ні в судовому не оскаржувало.

Станом на 31.12.2014 року розрахунковому рахунку податку на прибуток приватних підприємств рахувалась переплата на суму 106,60 грн., за рахунок чого зменшилось нарахування по податковому повідомленню - рішенню.

Таким чином, станом на 27.07.2015 року заборгованість по податку на прибуток становить 913,40грн.

Згідно з п. 14.1.175 п. 14.1 ст. 14 ПК України податковий борг - сума грошового зобов`язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгодженого платником податків або узгодженого в порядку оскарження, але не сплаченого у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов`язання.

Пунктом 59.1 ст. 59 ПК України передбачено, що у разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов'язання в установлені законодавством строки, контролюючий орган надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська була сформована податкова вимога № 583-23 від 13.05.2015р., яку було направлено відповідачу засобами поштового зв'язку, а саме 29.05.2015р. (копія податкової вимоги, конверту та чеку міститься в матеріалах справи).

Про наявність у ТОВ «Ераунд Медіа» відкритих рахунків у банках свідчить довідка Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління ДФС у Дніпропетровській області, яка знаходиться у матеріалах справи.

Відповідно п. п. 20.1.34 п. 20.1 ст. 20 ПК України контролюючі органи мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, що обслуговують такого платника податків, на суму податкового боргу або його частини.

Згідно п. 95.1, п. 95.2 ст. 95 ПК України контролюючий орган здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності - шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі. Стягнення коштів та продаж майна платника податків провадяться не раніше ніж через 60 календарних днів з дня надіслання (вручення) такому платнику податкової вимоги.

Заявник звернувся до суду з вимогою про стягнення суми податкового боргу з підприємства в порядку ст. 183-3 КАС України, якою встановлено, що подання подається до суду першої інстанції протягом двадцяти чотирьох годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суду, за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом.

Судом встановлено, що обставини, які зумовили звернення заявника до суду, виникли зі спливом 60 днів, наступних за днем надіслання платникові податків податкової вимоги.

Пунктом 95.3 ст. 95 ПК України встановлено, що стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання контролюючим органам, у розмірі суми податкового боргу або його частини.

Відповідно до статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, а суд згідно статті 86 КАС України оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні.

Враховуючи, що ТОВ «Ераунд Медіа» у визначений законодавством строк добровільно не сплачено узгоджений податковий борг з податку на прибуток в сумі 913,40 грн., Державною податковою інспекцією у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління ДФС у Дніпропетровській області здійснені всі передбачені чинним законодавством заходи щодо стягнення податкового боргу, суд доходить висновку про задоволення подання у повному обсязі.

Керуючись ст. ст. 128, 158 - 163, 183-3 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Подання Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області - задовольнити.

Стягнути з рахунків у банках, обслуговуючих Товариство з обмеженою відповідальністю «Ераунд Медіа» (код ЄДРПОУ 20194348) на користь Державного бюджету 913,40 грн. (дев'ятсот тринадцять гривень сорок копійок) з податку на прибуток приватних підприємств, за кодом бюджетної класифікації 110201000 на рахунок № 33113318700008, отримувач: УДКС України у Красногвардійському районі м.Дніпропетровська, код 37989253, банк отримувача ГУ ДКСУ у Дніпропетровській області м.Дніпропетровськ, МФО 805012.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі в апеляційної скарги у порядок та у строки, встановлені ст. 186 КАС України.

Постанова набирає законної сили у порядку та строки, передбачені ст. 254 КАС України.

Суддя (підпис) Постанова не набрала законної сили 09.09.2015р. Суддя З оригіналом згідно Суддя ОСОБА_2 ОСОБА_2 ОСОБА_2

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.09.2015
Оприлюднено19.10.2015
Номер документу52245974
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/9348/15

Постанова від 09.09.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Борисенко Павло Олександрович

Ухвала від 28.07.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Борисенко Павло Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні