Рішення
від 15.10.2015 по справі 742/3879/15-ц
ПРИЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2-о/742/145/15

Єдиний унікальний № 742/3879/15-ц

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 жовтня 2015 року Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області в складі: головуючого судді - Зарічна Л.А.., при секретарі - Геєць О.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Прилуки цивільну справу за заявою ОСОБА_1, заінтересована особа: Територіальна громада в особі Замостянської сільської ради Прилуцького району Чернігівської області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою, в якій просить встановити факт, що Державний акт НОМЕР_1, кадастровий номер:НОМЕР_2, який виданий 10 листопада 2006 року на земельну ділянку площею 3,4673 га, розташованої на території Замостянської сільської ради Прилуцького району Чернігівської області належить ОСОБА_1, що проживає в АДРЕСА_1. Свої вимоги заявниця мотивує тим, що в Державному акті була допущена помилка в написанні по-батькові, замість «ОСОБА_1» було зазначено «ОСОБА_1». Але при продовженні договору оренди на зазначену земельну ділянку, адміністрація товариства з обмеженою відповідальністю «Прилуцький Хлібодар» попросила надати докази, що зазначена земельна ділянка належить саме ОСОБА_1. Заявниця звернулася із заявою до Управління Держземагенства у Прилуцькому районі Чернігівської області про видачу дублікату Державного акту на право приватної власності на земельну ділянку площею 3,4673 га, та отримала відмову, так як видача державних актів на землю та їх дублікатів, не передбачено законодавством, що для вирішення цього питання заявниці потрібно звернутися до суду із заявою про встановлення факту належності державного акту, як правовстановлюючого документа на земельну ділянку.

У судовому засіданні заявниця підтримала заявлені вимоги, а представник заінтересованої особи: Територіальної громада в особі Замостянської сільської ради, у судове засідання не з»явився, проте надав письмову заяву, в якій просив справу розглянути у їх відсутності, проти встановлення факту належності правовстановлюючого документу не заперечує.

Вислухавши пояснення заявниці, свідків, оцінивши та проаналізувавши наявні докази по справі суд вважає, що заява підлягає задоволенню у зв'язку з наступним.

Копія свідоцтва про народження ОСОБА_1, підтверджує ті обставини, що вона народилася ІНФОРМАЦІЯ_3 і її батьком є "ОСОБА_5", а матірю - "ОСОБА_4"(а.с.9).

Згідно копії паспорта НОМЕР_3, ОСОБА_1 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 (а.с.3).

Державний акт на право приватної власності на землю НОМЕР_1 видано ОСОБА_2 на підставі свідоцтва про право на спадщину за законом с/с №409/28.09.2006 р/р№2-1995. Передана земельна ділянка, розміром 3,4673 га розташована на території Замостянської сільської ради Прилуцького району Чернігівської області (а.с.5).

На звернення заявниці щодо виправлення у Державному акті на право приватної власності на землю допущеної у по-батькові власниці помилки, Держземагенства в Прилуцькому районі було відмовлено та рекомендовано звернутися до суду із заявою про встановлення факту належності їй Державного акту як правовстановлюючого документу на земельну ділянку (а.с. 6).

Допитані в судовому засіданні свідки ОСОБА_3 та ОСОБА_4 підтвердили ті обставини, що ОСОБА_1 та ОСОБА_2 одна і та ж особа, яка має у власності земельну ділянку, що розташована на території Замостянської сільської ради.

Отже, у судовому засіданні було встановлено, що допущену у Державному акті на право власності на земельну ділянку, помилки у по-батькові власниці виправити неможливо, а тому суд вважає необхідним встановити факт належності цього документу , ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3, яка проживає в АДРЕСА_1.

За таких обставин суд вважає вимоги заявниці доведеними та обґрунтованими.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 15, 234, 235, 256-257, 259 ЦПК України,-

В И Р І Ш И В :

Заяву ОСОБА_1 - задовольнити.

Встановити факт, що Державний акт на право власності на земельну ділянку площею 3,4673 га, розташовану на території Замостянської сільської ради Прилуцького району Чернігівської області, НОМЕР_1, кадастровий номер: НОМЕР_2 на ім'я ОСОБА_2, в дійсності належить ОСОБА_1.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана протягом десяти днів з дня його проголошення до Апеляційного суду Чернігівської області через Прилуцький міськрайонний суд. Особи, які брали учать у справі але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя:

СудПрилуцький міськрайонний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення15.10.2015
Оприлюднено20.10.2015
Номер документу52293150
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —742/3879/15-ц

Рішення від 15.10.2015

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Зарічна Л. А.

Ухвала від 05.10.2015

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Зарічна Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні