Постанова
від 26.03.2007 по справі 12/259-нм
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/259-НМ

   

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський,3/65

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Від "26" березня 2007 р.                                                     Справа № 12/259-НМ

Господарський суд Житомирської області у складі:

Судді Сікорської Н.А.

при секретарі Біленькій Ю.П.

за участю представників сторін

від позивача не з'явився

від відповідача не з'явився

 

Розглянув у відкритому судовому засіданні в м.Житомирі справу за позовом Володарсько-Волинської міжрайонної державної податкової інспекції (смт. Володарськ-Волинський)  

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ВАГ" (смт. Черняхів)

про припинення юридичної особи

Пред'явлено позов про припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю "ВАГ".

Представники сторін в судове засідання не з'явилися.

Представником позивача надіслано клопотання про розгляд спави за відсутності представника. Позов підтримала в повному обсязі.

06.03.07р. на адресу господарського суду повернулись у повістки про виклик до суду від 22.02.07р., надіслані на адресу ТОВ "Ваг", з відміткою на поштовому конверті про відсутність адресата за вказаною адресою (а.с. 30, 57).

Дослідивши матеріали справи, господарський суд

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ВАГ", як суб'єкт підприємницької діяльності - юридична особа, зареєстровано виконкомом Богунської районної ради народних депутатів 27.10.94р., реєстраційний № 235. В зв'язку із зміною юридичної адреси 10.07.97р. товариство було поставлено на облік у Черняхівську райдержадміністрацію      (а.с. 64).

Відповідно до ст.9 Закону України "Про систему оподаткування" від 25 червня 1991 року №1251-XII, відповідач зобов'язаний подавати  до  державних  податкових   органів та   інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Як свідчить довідки позивача (а.с.23-24),відповідач з 01.10.05р. звітності до МДПІ не подавав, заборгованості по сплаті податків і зборів не має.

Таким чином, відповідач більше як один рік не подає органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності.

Відповідно до п.17 ст.11 Закону України "Про державну податкову службу в Україні" від 04.12.90 №509-ХІІ, органи державної податкової служби  в  установленому  законом порядку мають право звертатися  у  передбачених  законом  випадках до суду з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Таким законом є Закон України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15.05.03 №755-ІV.

Відповідно до п.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

Оскільки відповідачем не подавалися податкові декларації, документи фінансової звітності відповідно до закону, господарський суд вбачає підстави для припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю "ВАГ".

Враховуючи викладене, позов є обгрунтованим, підтверджується належними доказами і підлягає задоволенню, у зв'язку з чим юридичну особу - Товариства з обмеженою відповідальністю "ВАГ" слід припинити.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Відповідно до Закону України "Про систему оподаткування" від 25 червня 1991 року №1251-XII, Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15.05.03р. №755-ІV, керуючись ст.ст. 51,71, 94, 158-163, 167, 254, п.6 Прикінцевих та перехідних положень КАС України, господарський суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю "ВАГ",               смт. Черняхів, вул. Щорса, 13, код 22049610.

Постанова господарського суду набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня складення постанови у повному обсязі у відповідності до ст.163 Кодексу адміністративного судочинства України. 

Постанова може бути оскаржена до Житомирського апеляційного господарського суду шляхом подання заяви про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня викладення постанови в повному обсязі та подання апеляційної скарги протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                                       Сікорська Н.А.  

Віддрукувати:

1 - в справу

2 - позивачу;

3 - відповідачу;

4- держреєстратору Черняхівської райдержадміністрації

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення26.03.2007
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу523052
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/259-нм

Постанова від 26.03.2007

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Сікорська Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні