Ухвала
від 30.09.2015 по справі 905/3862/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м.Харків, пр. Леніна, 5

У Х В А Л А

30.09.2015р. Справа № 905/3862/14

розглянувши заяву ліквідатора без номера і дати про відновлення втраченої справи №905/3862/14 про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ДЖЕНЕРАЛ ТРЕЙД КОМПАНІВ» м. Донецьк та звіт ліквідатора

Присутні представники:

від боржника: ОСОБА_2

Розпорядженням голови Вищого господарського суду України №21р від 24.04.15р. відповідно до частини першої статті 3 Закону України В«Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операціїВ» , Указу Президента України від 12.11.14р. № 868/2014 В«Про внесення змін до мережі господарських судів УкраїниВ» та на підставі подання Державної судової адміністрації України від 22.04.15р. № 8-8141/15 про можливість відновлення роботи господарського суду Донецької області відновлено роботу господарського суду Донецької області з 27.04.15р. за адресою: м. Харків, пр. Леніна 5.

06.07.15р. до господарського суду надійшла заява ліквідатора без номера і дати про відновлення втраченої справи про банкрутство, в якій останній просить суд відновити втрачену справу №905/3862/14 про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ДЖЕНЕРАЛ ТРЕЙД КОМПАНІВ» та прийняти до розгляду звіт ліквідатора. До заяви додані: звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс станом на 30.06.15р., реєстр вимог кредиторів та інші документи.

На підставі даних, вміщених в автоматизованій системі документообігу господарського суду Донецької області, встановлено, що справа №905/3862/14 про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ДЖЕНЕРАЛ ТРЕЙД КОМПАНІВ» м.Донецьк зареєстрована в автоматизованій системі документообігу суду та по даній справі триває ліквідаційна процедура. Однак у зв'язку з проведенням на території міста Донецька антитерористичної операції матеріали справи №905/3862/14 втрачені.

Ухвалою господарського суду розгляд заяви ліквідатора без номера і дати про відновлення втраченої справи та звіту ліквідатора призначено в судовому засіданні на 11.08.15р.

За результатами судового засідання 11.08.15р. розгляд заяви ліквідатора ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ДЖЕНЕРАЛ ТРЕЙД КОМПАНІВ» м. Донецьк без номера і дати про відновлення втраченої справи та звіту ліквідатора відкладено на 30.09.2015р.

Розглянувши у судовому засіданні 30.09.15р. заяву ліквідатора ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ДЖЕНЕРАЛ ТРЕЙД КОМПАНІВ» м. Донецьк без номера і дати, дослідивши подані документи, перевіривши дані, вміщені в автоматизованій системі документообігу господарського суду Донецької області, суд встановив:

ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ДЖЕНЕРАЛ ТРЕЙД КОМПАНІВ» м. Донецьк, звернулось до господарського суду Донецької області з заявою про порушення справи про банкрутство, на підставі ст.95 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Ухвалою господарського суду Донецької області від 16.06.14р. заяву ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ДЖЕНЕРАЛ ТРЕЙД КОМПАНІВ» м. Донецьк про порушення справи про банкрутство прийнято до розгляду, підготовче засідання суду призначено на 23.06.14р.

За результатами підготовчого засідання 23.06.15р. порушено провадження у справі за заявою В«ДЖЕНЕРАЛ ТРЕЙД КОМПАНІВ» м. Донецьк про визнання боржника банкрутом, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, розгляд справи призначено в судовому засіданні на 23.06.14р.

Постановою господарського суду Донецької області від 02.07.14р. ТОВ В«ДЖЕНЕРАЛ ТРЕЙД КОМПАНІВ» м. Донецьк визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура строком на 12 місяців, виконання обов'язків ліквідатора покладено на голову ліквідаційної комісії ОСОБА_3

При цьому, у зв'язку з проведенням антитерористичної операції справа №905/3862/14 про банкрутство В«ДЖЕНЕРАЛ ТРЕЙД КОМПАНІВ» м. Донецьк, втрачена.

Відповідно до п. 7.2 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.11р. №18 В«Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанціїВ» (в редакції постанови пленуму Вищого господарського суду України від 24.11.14р. №2 В«Про внесення змін і доповнень до деяких постанов пленуму Вищого господарського суду УкраїниВ» ) втрачена (у тому числі частково, - наприклад, окремі томи) справа може бути відновлена за заявою особи (осіб), що була учасником відповідного судового процесу і звернулася до того місцевого господарського суду, який розглянув справу по суті або припинив провадження в ній чи залишив позов без розгляду, а також зазначеним господарським судом зі своєї ініціативи.

Заява про відновлення втраченої справи про банкрутство або окремих її матеріалів подається до господарського суду, який припинив провадження у справі або у провадженні якого перебуває справа про банкрутство, незалежно від судової процедури, яка застосовується до боржника.

До заяви про відновлення справи додаються документи або їх копії, що збереглися у заявника або у справі (навіть якщо вони не посвідчені в установленому порядку).

До заяви В«ДЖЕНЕРАЛ ТРЕЙД КОМПАНІВ» м. Донецьк, про відновлення втраченої справи заявником надані:

- заява про порушення справи про банкрутство на підставі ст. 95 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» ;

- копії документів, доданих до заяви, у тому числі: копії протоколу №1/14 від 01.04.14р. загальних зборів учасників ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ДЖЕНЕРАЛ ТРЕЙД КОМПАНІВ» , Бюлетню державної реєстрації №279 (9) від 03.04.14р., ліквідаційного балансу станом на 05.06.14р., протоколу №2/14 від 05.06.14р. загальних зборів учасників ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ДЖЕНЕРАЛ ТРЕЙД КОМПАНІВ» , виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців щодо ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ДЖЕНЕРАЛ ТРЕЙД КОМПАНІВ» від 21.02.2013р., та інші документи;

- копії ухвали господарського суду Донецької області від 16.06.14р. про прийняття заяви про порушення провадження у справі про банкрутство, ухвали господарського суду Донецької області від 23.06.14р. про порушення провадження у справі про банкрутство, постанови господарського суду Донецької області від 02.07.14р. про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Приписами п.7.7 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.11р. №18 В«Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанціїВ» (в редакції постанови пленуму Вищого господарського суду України від 24.11.14р. №2 В«Про внесення змін і доповнень до деяких постанов пленуму Вищого господарського суду УкраїниВ» ) передбачено, що при розгляді заяви про відновлення справи господарський суд бере до уваги:

а) частину справи, яка збереглася у даному суді (окремі томи, жетони, матеріали з архіву суду і т.ін.);

б) документи, надіслані (видані) господарським судом учасникам судового процесу та іншим особам до втрати справи, копії таких документів;

в) матеріали виконавчого провадження, якщо воно здійснювалося за результатами розгляду справи;

г) будь-які інші документи і матеріали, подані учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для відновлення справи;

ґ) відомості Єдиного державного реєстру судових рішень;

д) дані, вміщені в автоматизованій системі документообігу суду.

Пунктом 7.9 постанови пленуму встановлено, що за результатами розгляду заяви про відновлення справи господарський суд виносить ухвалу про відновлення втраченої справи повністю або в певній частині. Зазначена ухвала має відповідати загальним вимогам статті 86 ГПК і, крім того, містити відомості про те, на підставі яких фактичних даних і за результатами вчинення яких процесуальних дій встановлено зміст втраченої судової справи, і в тому числі - втраченого судового рішення; повний текст відновленого судового рішення, якщо про це просив заявник.

З огляду на зазначене, на підставі всебічної оцінки поданих заявником документів, а також даних, вміщених в автоматизованій системі документообігу господарського суду Донецької області, суд вважає, що представлені документи та матеріали є достатніми для відновлення в повному обсязі втраченої господарської справи №905/3862/14 про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ДЖЕНЕРАЛ ТРЕЙД КОМПАНІВ» м. Донецьк.

Розглянувши в судовому засіданні звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута станом на 30.06.15р. та інші матеріали справи, заслухавши представника, суд встановив:

Постановою суду від 02.07.14р. ТОВ В«ДЖЕНЕРАЛ ТРЕЙД КОМПАНІВ» , м.Донецьк визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців, ліквідатором призначено голову ліквідаційної комісії ОСОБА_3

03.07.14р. здійснено офіційне оприлюднення на веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ДЖЕНЕРАЛ ТРЕЙД КОМПАНІВ» , м.Донецьк банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури (номер публікації №5654).

На виконання вимог ст.41 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» в ході ліквідаційної процедури ліквідатором проведені заходи, направлені на виявлення майна банкрута та погашення кредиторської заборгованості. Так:

Розглянуті вимоги кредиторів, що звернулися до ліквідатора із заявами про визнання кредитором у справі, складений реєстр вимог кредиторів.

Кредитором по справі визнано ТОВ "ВЕЙВ ІНДАСТРІ" та ТОВ "Торгівельний модуль", на загальну суму 131 810, 20 грн.

Станом на 30.09.15р. заяви інших кредиторів ані до суду, ані до ліквідатора не надходили.

З метою виявлення всіх видів майнових активів (майна та майнових прав) банкрута, які належать йому на праві власності або повного господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та в подальшому підлягають реалізації з метою задоволення вимог кредиторів та витрат, пов'язаних з процедурою ліквідації, ліквідатором було проведено інвентаризацію майна банкрута та зроблено запити до відповідних державних органів.

Згідно відповідей державних органів, що здійснюють реєстрацію та облік рухомого та нерухомого майна, у банкрута відсутні майнові активи, необхідні для ведення виробничої діяльності та погашення грошових зобов'язань і можливості оздоровлення платоспроможності боржника. Майно, що є предметом застави, у банкрута відсутнє.

В ході ліквідаційної процедури за рахунок виявлених грошових коштів частково погашені кредиторські вимоги ТОВ "ВЕЙВ ІНДАСТРІ" в сумі 1 309,03 грн., ТОВ "ТОРГІВЕЛЬНИЙ МОДУЛЬ" в сумі 1 221, 97 грн.

Кредиторські вимоги в сумі 129, 379 тис. грн. залишилися непогашеними у зв'язку з недостатністю у банкрута майнових активів, що підтверджено матеріалами справи та даними ліквідаційного балансу на 30.06.15р.

Грошові кошти на розрахункових рахунках банкрута в банківських установах відсутні.

Станом на 30.09.15р. зауважень і заперечень до роботи ліквідатора до суду не надходило.

В силу ч. 2 ст. 46 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» в редакції від 22.12.11р. №4212-VI, якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна, суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

За результатами розгляду в судовому засіданні матеріалів справи суд вважає, що підстави для відкладення розгляду справи відсутні, та визнає за необхідне затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, ліквідувати юридичну особу та припинити провадження по справі.

Відповідно до ч.5 ст.45 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» в редакції від 22.12.11р. № 4212-VI, вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно ч.4 ст. 83 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» в редакції від 22.12.11р. №4212-VI, вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

На підставі викладеного, керуючись ст.1 Закону України В«Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операціїВ» , п. 7 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.11р. №18 В«Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанціїВ» (в редакції постанови пленуму Вищого господарського суду України від 24.11.14р. №2 В«Про внесення змін і доповнень до деяких постанов пленуму Вищого господарського суду УкраїниВ» ), ст.95 В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, ст.ст.4-1, 43, 86 Господарського процесуального кодексу України України, господарський суд

У Х В А Л И В :

Відновити втрачену справу № 905/3862/14 про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ДЖЕНЕРАЛ ТРЕЙД КОМПАНІВ» м. Донецьк.

Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ДЖЕНЕРАЛ ТРЕЙД КОМПАНІВ» , м. Донецьк.

Ліквідувати юридичну особу - ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю В«ДЖЕНЕРАЛ ТРЕЙД КОМПАНІВ» (83052, м. Донецьк, пр. Миру, буд. 55-А, код ЄДРПОУ 38470595).

Кредиторські вимоги, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважати погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню.

Провадження по справі № 905/3862/14 припинити.

Ліквідатору знищити печаті та штампи підприємства, повідомити про завершення ліквідаційної процедури державний орган з питань банкрутства; відповідні докази подати до суду в 10-тиденний строк.

Копію цієї ухвали направити органу державної реєстрації для внесення відповідних записів до ЄДРПОУ та іншим особам, переліченим в ст.46 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Суддя С.С. Тарапата

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення30.09.2015
Оприлюднено20.10.2015
Номер документу52316904
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/3862/14

Ухвала від 30.09.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 11.08.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Постанова від 02.07.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 23.06.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 16.06.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні