Ухвала
від 14.03.2014 по справі 569/3724/14-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 569/3724/14-к

14 березня 2014 року м.Рівне

Рівненський міський суд Рівненської області

в особі слідчого судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря - ОСОБА_2 ,

прокурора - ОСОБА_3 ,

слідчого ОСОБА_4 ,

підозрюваного ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Рівне клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області ОСОБА_4 ,, яке погоджене із старшим прокурором відділу нагляду прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 , про обрання запобіжного заходу у вигляді застави відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,громадянина України, українця, уродженця с.Улашанівка,Славутського району,Хмельницької області, мешканця АДРЕСА_1 ,працюючого директором ПВП "Арт-Сервіс", підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.212, ч.1 ст.366 КК України,-

в с т а н о в и в:

Старший слідчий з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області ОСОБА_4 звернувся в суд із клопотанням,яке погоджено із старшим прокурором відділу нагляду прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 , про обрання запобіжного заходу у вигляді застави відносно ОСОБА_5 .

З клопотання вбачається, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32012190000000059 за фактом умисного ухилення від сплати податків та службового підроблення директором ПВП "Арт-Сервіс" ( код ЄДРПОУ 31542359,юридична адреса: Рівненська область, м.Остріг, вул.Татарська, 122А) ОСОБА_5 за ознаками злочинів,передбачених ч.1 ст.212,ч.1 ст.366 КК України.

Оскільки ОСОБА_5 підозрюється у вчиненні злочинів невеликої тяжкості,чим спричинив збитки державі у вигляді несплати до державного бюджету податків, останній є активною та впливовою особою,проживає за межами м.Рівне, у органу досудового розслідування є достатні підстави вважати, що він може переховуватися від органу досудового розслідування або суду, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

З урахуванням завданої державним інтересам шкоди, орган досудового розслідування вважає, що на даний час найбільш дієвим запобіжним заходом у даному випадку до підозрюваного ОСОБА_5 є застава в межах розміру, передбаченого п.2 ст.5 ст.182 КПК України щодо особи, підозрюваної у вчиненні злочину невеликої тяжкості.

В судовому засіданні слідчий та прокурор клопотання підтримали, посилаючись на викладені у ньому обставини. Просили обрати ОСОБА_5 запобіжний захід у виді застави.

Підозрюваний ОСОБА_5 проти задоволення клопотання не заперечував.

Заслухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали справи, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.212,ч.1 ст.366 КК України ОСОБА_5 вручено 31 січня 2014 року.

Згідно ч.1 ст.182 КПК України, застава полягає у внесенні коштів у грошовій одиниці України на спеціальний рахунок,визначений в порядку,встановленому Кабінетом Міністрів України,з метою забезпечення виконання підозрюваним,обвинуваченим покладених на нього обов`язків,під умовою звернення внесених коштів у доход держави в разі невиконання цих обов`язків.

Підставою застосування запобіжного заходу є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави суду вважати, що підозрюваний може здійснити дії, передбачені ч.1 ст.177 КПК України.

Так, обираючи запобіжний захід у вигляді застави, слідчий суддя пересвідчився у наявності обґрунтованої підозри у вчиненні ОСОБА_5 злочинів, передбачених ч.1 ст.212, ч.1 ст.366 КК України.

ОСОБА_5 підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.212,ч.1 ст.366 КК України, раніше не судимий, з врахуванням особи підозрюваного, до ОСОБА_5 слід обрати запобіжний захід у вигляді застави.

Відповідно до ч.4 ст.182 КПК України розмір застави визначається з урахуванням обставин кримінального правопорушення, майнового та сімейного стану підозрюваного, обвинуваченого, інших даних про його особу та ризиків, передбачених ст.177 цього Кодексу. Розмір застави повинен достатньою мірою гарантувати виконання підозрюваним, обвинуваченим покладених на нього обов`язків та не може бути завідомо непомірним для нього.

Згідно ч.5 ст.182 КПК України розмір застави визначається у таких межах:щодо особи, підозрюваної чи обвинуваченої у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості, - від одного до двадцяти розмірів мінімальної заробітної плати.

Враховуючи матеріальне становище підозрюваного, тяжкість кримінального правопорушення, за яке він підозрюється, вважаю за необхідне визначити розмір застави у розмірі 2 розмірів мінімальної заробітної плати,оскільки внесення застави саме в такому розмірі може гарантувати виконання підозрюваним покладених на нього обов`язків.

Окрім цього, застосовуючи щодо підозрюваного запобіжний захід у виді застави, який може бути внесений до 19 березня 2014 року, вважаю за необхідне покласти обов`язки прибувати за кожною вимогою до суду, прокурора чи слідчого; повідомляти слідчого прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.176-178,182,184,395 КПК України,слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області ОСОБА_4 , яке погоджене із старшим прокурором відділу нагляду прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 , про обрання запобіжного заходу у вигляді застави відносно ОСОБА_5 задовольнити.

Застосувати щодо ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, українця, уродженця с.Улашанівка, Славутського району, Хмельницької області, мешканця АДРЕСА_1 ,працюючого директором ПВП "Арт-Сервіс", підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.212, ч.1 ст.366 КК України - запобіжний захід у виді застави.

Визначити розмір застави у межах 2 мінімальних заробітних плат в сумі 2436 грн. 00 коп. (дві тисячі чотириста тридцять шість грн. 00 коп.) у національній грошовій одиниці,яка може бути внесена як самим підозрюваним так і іншою фізичною або юридичною особою (заставодавцем) на депозитний рахунок ТУ ДСА у Рівненській області ГУ ДКУ у Рівненській області 37310004000032, МФО 833017, код ЗКПО 26259988, зобов`язавши ОСОБА_5 внести протягом п`яти днів з дня обрання запобіжного заходу у виді застави, а саме до 19 березня 2014 року включно, або забезпечити внесення іншою фізичною чи юридичною особою визначеної суми коштів у національній грошовій одиниці.

Покласти на підозрюваного ОСОБА_5 наступні обов`язки: прибувати за кожною вимогою до суду, прокурора чи слідчого; повідомляти слідчого прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи.

Термін дії обов`язків, покладених судом, визначити у два місяці.

Роз`яснити підозрюваному ОСОБА_5 , що у разі невнесення застави, а також, якщо підозрюваний належним чином повідомлений, не з`явиться за викликом до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду без поважних причин чи не повідомить про причини своєї неявки, або якщо порушить інші покладені на нього при застосуванні запобіжного заходу обов`язки, застава звертається в дохід держави та зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України й використовується у порядку, встановленому законом для використання коштів судового збору.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до апеляційного суду Рівненської області протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.03.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу52325151
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/3724/14-к

Ухвала від 14.03.2014

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні