Вирок
від 16.10.2015 по справі 757/35930/15-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/35930/15-к

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16.10.2015 року Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

за участю прокурора - ОСОБА_3 ,

захисника - адвоката ОСОБА_4 ,

обвинуваченого - ОСОБА_5

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Києві кримінальне провадження за обвинуваченням

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Дейманівка Пирятинського р-ну Полтавської обл., українця, громадянина України, з повною загальною середньою освітою, не одруженого, не працюючого, студента 5-го курсу КНУ ім. Т.Шевченка, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 та проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205-1 КК України

В С Т А Н О В И В:

29.05.2014 року, ОСОБА_5 , перебуваючи в Печерському районі м. Києва, біля станції метрополітену «Печерська», усвідомлюючи противоправний характер дій запропонованих йому невстановленою слідством особою на ім`я ОСОБА_6 , з корисливих мотивів, не маючи наміру здійснювати господарську діяльність, погодився на таку пропозицію, та реалізовуючи свій злочинний умисел, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, надав копію свого паспорту серії НОМЕР_1 , виданого Пирятинським РВ ГУМВС України в Полтавській області 17.08.2010 року та реєстраційний номер облікової картки платника податків № НОМЕР_2 , невстановленій досудовим розслідуванням особі на ім`я ОСОБА_7 , який на підставі цих документів виготовив протокол № 1 загальних зборів засновників (учасників) ТОВ «Філекс Транс» (код ЄДРПОУ 39239065), юридична адреса: м. Київ, вул. Звіринецька, буд. 59, від 29.05.2014 року, в якому ОСОБА_5 був зазначений як співзасновник та директор підприємства, яке створено на підставі модельного статуту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України.

Цього ж дня, ОСОБА_5 , за попередньою змовою групою осіб, під час зустрічі біля виходу зі станції метро «Печерська» в м. Києві із невстановленою слідством особою на ім`я ОСОБА_6 , досудове розслідування відносно якого здійснюється в окремому кримінальному провадженні, підписав протокол № 1 загальних зборів учасників (засновників) ТОВ «Філекс Транс» (код ЄДРПОУ 39239065) від 29.05.2014 року, в який внесені неправдиві відомості щодо призначення на посаду директора ТОВ «Філекс Транс» ОСОБА_5 та про частку у розмірі 50 % останнього у статутному капіталі ТОВ «Філекс Транс», що становить 2000 (дві тисячі) гривень на підставі модельного статуту, в який внесені неправдиві відомості, а саме:

- в п. 3 зазначено мету і предмет діяльності ТОВ «Філекс Транс», які фактично ОСОБА_5 виконувати наміру не мав;

- в п. 5 зазначено, що статутний капітал товариства складає 4000 грн. з яких 50% належить одному з учасників - ОСОБА_5 , який фактично грошових коштів на рахунок товариства до статутного капіталу не вносив та фактично наміру створювати вказане підприємство і бути його учасником не мав, в подальшому правами учасника товариства не користувався та обов`язки учасника товариства не виконував;

- в п. б зазначено, що на посаду директора обрано ОСОБА_5 , який фактично обов`язки директора не виконував.

Крім того, ОСОБА_5 , 29.05.2014 року перебуваючи в приміщенні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Печерського району реєстраційної служби ГУ юстиції у м. Києві, який знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Суворова, 19, заповнив, підписав та подав «Реєстраційну карту про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», протокол № 1 загальних зборів засновників (учасників) ТОВ «Філекс Транс» від 29.05.2014 року, на підставі модельного статуту, в який внесені неправдиві відомості, щодо призначення на посаду директора ТОВ «Філекс Транс» ОСОБА_5 , та про частку останнього у статутному капіталі ТОВ «Філекс Транс», що становить 50 % - 2000 (дві тисячі) гривень.

На підставі вказаних документів, цього ж дня, Державним реєстратором проведено державну реєстрацію ТОВ «Філекс Транс» (код ЄДРПОУ 39239065), юридична адреса: м. Київ, вул. Звіринецька, буд. 59, про що вчинено запис у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців № 107005407933.

Дії ОСОБА_5 , який перереєстрував ТОВ «Філекс Транс» (код ЄДРПОУ 39239065) здійснювалися в порушення законодавчих актів України.

Дії ОСОБА_5 , які виразились в умисному, за попередньою змовою групою осіб, внесенні в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей та поданні їх державному реєстратору, органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 2 ст. 205-1 КК України.

25.09.2015 року між прокурором прокуратури Печерського району м. Києва ОСОБА_3 , якій на підставі ст. 37 КПК України надані повноваження прокурора у даному кримінальному провадженні, та підозрюваним ОСОБА_5 в порядку, передбаченому ст. ст. 468, 469, 472 КПК України, укладено угоду про визнання винуватості.

Згідно з даною угодою, прокурор та підозрюваний ОСОБА_5 дійшли згоди щодо формулювання підозри, всіх істотних для даного кримінального провадження обставин та правової кваліфікації дій підозрюваного ОСОБА_5 за ч. 2 ст. 205-1 КК України, підозрюваний ОСОБА_5 у повному обсязі сформульованої підозри беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні даного кримінального правопорушення. Також, сторонами угоди визначено узгоджене ними покарання, яке ОСОБА_5 повинен понести за вчинене кримінальне правопорушення, а саме за ч. 2 ст. 205-1 КК України у виді 3 років обмеження волі без позбавлення права займатися підприємницькою діяльністю, на підставі ст. 75 КК України звільнити його від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік, та отримана згода підозрюваного на призначення вказаного покарання.

Розглядаючи в порядку п. 1 ч. 3 ст. 314 КПК України питання про можливість затвердження даної угоди про визнання винуватості, суд виходить з наступного.

Відповідно до правил ст.ст. 468, 469 КПК України у кримінальному провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам, може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Прокурор ОСОБА_3 в судовому засіданні, вважаючи, що при укладенні даної угоди дотримані вимоги і правила КПК України та КК України, просила цю угоду затвердити і призначити обвинуваченому ОСОБА_5 узгоджену в угоді міру покарання.

Обвинувачений ОСОБА_5 та його захисник адвокат ОСОБА_4 , в судовому засіданні також просили затвердити угоду про визнання винуватості і призначити узгоджену в ній міру покарання, при цьому ОСОБА_5 беззастережно визнав себе винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205-1 КК України за викладених в обвинувальному акті обставин.

Таким чином, суд вважає доведеним вчинення ОСОБА_5 кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205-1 КК України.

ОСОБА_5 вчинив невеликої тяжкості кримінальне правопорушення, від якого потерпілих немає.

Суд, шляхом заслуховування пояснень сторін кримінального провадження, переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, при цьому судом встановлено, що ОСОБА_5 повністю усвідомлює зміст угоди про визнання винуватості, характер обвинувачення, щодо якого визнає себе винним, цілком розуміє свої права, передбачені п. 1 ч. 4 ст. 474 КПК України, а також наслідки укладення, затвердження даної угоди, передбачені ч. 2 ст. 473 КПК України, та наслідки її не виконання, передбачені ст. 476 КПК України.

Покарання сторонами угоди визначено у відповідності до положень ст.ст. 50, 65-67 КК України, з урахуванням характеру та тяжкості висунутого ОСОБА_5 обвинувачення, даних про його особу, обставин, що пом`якшують покарання.

Враховуючи викладене, оскільки умови угоди про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним ОСОБА_5 відповідають вимогам КПК та КК України, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для затвердження цієї угоди.

Цивільний позов не заявлявся.

Судові витрати та речові докази відсутні.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 314, 373, 374 та 475 КПК України, суд,-

З А С У Д И В :

Затвердити угоду від 25.09.2015 року між прокурором прокуратури Печерського району м. Києва ОСОБА_3 та підозрюваним ОСОБА_5 про визнання винуватості.

ОСОБА_5 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205-1 КК України, та призначити йому покарання у виді обмеження волі строком на 3 роки без позбавлення права займатися підприємницькою діяльністю.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_5 від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 (один) рік.

Іспитовий строк ОСОБА_5 обраховувати з 16.10.2015 року.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду м. Києва, через Печерський районний суд, протягом 30 днів з дня його проголошення, з підстав, передбачених ст. 394 КПК України.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.10.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу52331053
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/35930/15-к

Вирок від 16.10.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

Ухвала від 01.10.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні