Ухвала
від 19.02.2013 по справі 126/649/13-к
БЕРШАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 126/649/13-к

Провадження № 1-кс/126/120/13

"19" лютого 2013 р.

Слідчий суддя Бершадського районного суду Вінницької області Жарун А.П. при секретарі Гримальській С.В. за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_1, розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Бершадь клопотання слідчого СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю по кримінальному провадженню внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013010090000206 від 13.02.2013 року ,

В с т а н о в и в :

18.02.2013 року в провадження слідчого судді Бершадського районного суду Вінницької області Жаруна А.П. надійшло клопотання сторони кримінального провадження ст. слідчого СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_1, погоджене прокурором прокуратури Бершадського району юристом 3-го класу ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, перебувають (або можуть перебувати) у володінні Маньківської сільської ради (Вінницька обл., Бершадський р-н, с. Маньківка, вул. Шевченка, буд. 2А) та просить зобов'язати Маньківську сільську раду Бершадського району Вінницької області надати старшому слідчому СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області капітану міліції ОСОБА_1 або оперативному підрозділу органів внутрішніх справ за дорученням слідчого, тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, щодо проведення поточного ремонту Меморіального комплексу «Братська могила…». Пам'ятника воїнам - односельцям, загиблим на фронтах ВВВ, с. Крушинівка, Бершадського району, Вінницької області, на протязі 2012 року. Обгрунтовуючи своє клопотання стверджує, що 13.02.2013 року до Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області надійшов рапорт начальника СДСБЕЗ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області майора міліції ОСОБА_3, про виявлений злочину, який вчинений службовими особами ПрАТ «Бершадьбуд», юр. адреса м. Бершадь вул. Леніна, 200Б (код ЄДРПОУ 01350920), які являючись службовими особами, маючи умисел на заволодіння грошовими коштами, тобто незаконного отримання грошових коштів за нібито виплачену заробітну плату працівникам підприємства по договору підряду № 13 від 21.05.2012 року на виконання поточного ремонту Меморіального комплексу «Братська могила», Пам'ятника воїнам-односельцям, загиблим на фронтах ВВВ с. Крушинівка, по договору підряду № 14 від 07.06.2012 року на виконання капітального ремонту приміщення котельні ДНЗ № 3 «Малятко» м. Бершадь, по договору підряду № 29 від 30.07.2012 року на виконання капітального ремонту приміщення міського будинку культури м. Бершадь, по договору підряду № 48 від 12.10.2012 року на виконання капітального ремонту приміщення сільського будинку культури с. Бирлівка шляхом внесення фіктивних даних про розмір заробітної плати до актів приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2в, затверджених наказом Державного комітету статистики України та Державного комітету з будівництва та архітектури України від 21.06.2002 року № 23/5, достовірно знаючи при цьому що вказана заробітна плата працівниками підприємства не отримувалась і її розмір ними завищено, привласнили бюджетні кошти на суму 80 540 грн. Попередня кваліфікація злочину ч. 2 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування виникли підозри того, що в вищевказаних документах внесено недостовірні дані про розмір заробітної плати працівникам підрядника, тому виникла необхідність в тимчасовому доступі та вилученні документів з метою встанолення осіб причетних до виготовлення документів, оскільки може виникнути необхідність проведення почеркознавчої експертизи підписів в документах, оскільки, іншими способами не приставиться можливим довести обставини підроблення документів службовими особами ПрАТ «Бершадьбуд».

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться майно, яке може бути предметом злочину, оскільки наявні достатні підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такого майна.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Слідчий суддя заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, ст.слідчого СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_1, вважає, що дане клопотання підлягає до задоволення, оскільки інформація, яка міститься в документах щодо поточного ремонту Меморіального комплексу «Братська могила…». Пам'ятника воїнам - односельцям, загиблим на фронтах ВВВ, с. Крушинівка, Бершадського району, Вінницької області, на протязі 2012 року, які перебувають у володінні Маньківської сільської ради (Вінницька обл., Бершадський р-н, с. Маньківка, вул. Шевченка, буд. 2А, сільський голова ОСОБА_4), має суттєве значення для подальшого розслідування даного кримінального провадження та в подальшому може бути використана як доказ в даному кримінальному провадженні.

На підставі викладеного , керуючись ст. 108, ст. ст. 160, 162-164, 166 ст. 309 КПК України , слідчий суддя-

У х в а л и в :

Клопотання сторони кримінального провадження, старшого слідчого СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю - задовольнити.

Зобов"язати Маньківську сільську раду Бершадського району Вінницької області надати старшому слідчому СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області капітану міліції ОСОБА_1 або оперативному підрозділу органів внутрішніх справ за дорученням слідчого, тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, щодо проведення поточного ремонту Меморіального комплексу «Братська могила…». Пам'ятника воїнам - односельцям, загиблим на фронтах ВВВ, с. Крушинівка, Бершадського району, Вінницької області, на протязі 2012 року , зокрема:

- договір підряду на виконання робіт укладеного між Маньківською сільською радою та ПрАТ «Бершадьбуд»; дефектний акт на поточний ремонт Меморіального комплексу «Братська могила…». Пам'ятника воїнам - односельцям, загиблим на фронтах ВВВ, с. Крушинівка, Бершадського району, Вінницької області; зведений кошторисний розрахунок вартості будівництва поточного ремонту Меморіального комплексу «Братська могила…». Пам'ятника воїнам - односельцям, загиблим на фронтах ВВВ, с. Крушинівка, Бершадського району, Вінницької області; локальний кошторис № 2-1-1 на поточний ремонт Меморіального комплексу «Братська могила…». Пам'ятника воїнам - односельцям, загиблим на фронтах ВВВ, с. Крушинівка, Бершадського району, Вінницької області; договірна ціна на поточний ремонт Меморіального комплексу «Братська могила…». Пам'ятника воїнам - односельцям, загиблим на фронтах ВВВ, с. Крушинівка, Бершадського району, Вінницької області; Підсумкова відомість ресурсів; розрахунки №№ 1-4. Прямі витрати і загальновиробничі витрати: будівельні роботи/монтажні роботи; загальновиробничі витрати на будову «капітальний ремонт стели, пам'ятника в с. Крушенівка»; акт приймання виконаних будівельних робіт та платіжні доручення про перерахування коштів за поточний ремонт Меморіального комплексу «Братська могила…». Пам'ятника воїнам - односельцям, загиблим на фронтах ВВВ, с. Крушинівка, Бершадського району, Вінницької області, що перебувають (або можуть перебувати) у володінні Маньківської сільської ради (Вінницька обл., Бершадський р-н, с. Маньківка, вул. Шевченка, буд. 2А), для ознайомлення та вилучення.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів , який обраховувати з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням суб"єкта оперативно-розшукової діяльності, якій надано право на доступ до речей та документів на підставі ухвали , має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями Кримінального процесуального Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення19.02.2013
Оприлюднено20.10.2015
Номер документу52334331
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю по кримінальному провадженню внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013010090000206 від 13.02.2013 року

Судовий реєстр по справі —126/649/13-к

Ухвала від 19.02.2013

Кримінальне

Бершадський районний суд Вінницької області

Жарун А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні