Постанова
від 05.10.2015 по справі 607/16223/15-п
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

П О С Т А Н О В А

05 жовтня 2015 р. Справа №607/16223/15-п

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Ломакін В.Є. розглянувши матеріали адміністративної справи, які надійшли з Управління Служби безпеки України в Тернопільській області про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, одруженого, на утриманні двоє неповнолітніх дітей, працюючого першим заступником голови Тернопільської обласної державної адміністрації, зареєстрованого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3, проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4, раніше до адміністративної відповідальності не притягувався,

за п.1 ч.1 ст.7 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" (в редакції Закону від 12 лютого 2015 року N 198-VIIІ), ч.1 ст.172 4 КУпАП,-

В С Т А Н О В И В:

Як слідує з протоколу від 18 березня 2015 року, ОСОБА_1 26 червня 2014 року, перебуваючи на посаді першого заступника голови Тернопільської ОДА з 15 квітня 2014 року та відповідно до п.п. в п. 1 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», будучи суб'єктом відповідальності за корупційне правопорушення, володіючи нормативно-правовою базою, що регламентує засади службових та адміністративних відносин, умисно, всупереч п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», займався підприємницькою діяльністю, а саме: представляв інтереси публічного акціонерного товариства «Ангелівка» (код ЄДРПОУ 00855865, с. Ангелівка Тернопільського району Тернопільської області) на засіданні виконавчого комітету Романівської сільської ради Тернопільського району щодо присвоєння адреси гідроспоруди греблі «Ставок», яка знаходиться в селі Ангелівка Тернопільського району та перебуває на балансі ПАТ «Ангелівка», підписантом та керівником якого є його дружина - ОСОБА_2.

Зокрема, 26.06.2014 р. ОСОБА_1 подав на засідання виконавчого комітету Романівської сільської ради Тернопільського району лист ПАТ «Ангелівка» від 25.06.2014 р. № 10 щодо присвоєння адреси гідроспоруди греблі «Ставок», яка знаходиться в селі Ангелівка Тернопільського району та перебуває на балансі ПАТ «Ангелівка», підписаний його дружиною ОСОБА_2 як директором ПАТ «Ангелівка», був присутній на засіданні виконавчого комітету та отримав рекомендацію щодо необхідності звернутися до Тернопільської філії ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України.

Як зазначено у протоколі про адміністративне корупційне правопорушення, виконуючий обов’язки голови Тернопільської обласної державної адміністрації ОСОБА_1 вчинив адміністративне корупційне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172 4 КУпАП, а саме зайняття підприємницькою діяльністю, за що повинен нести адміністративну відповідальність.

03 червня 2015 року постановою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області, за клопотанням прокурора протокол та матеріали про адміністративне корупційне правопорушення передбачене ч.1 ст.172-4 КУпАП, інкриміноване ОСОБА_1 повернуто до Управління СБ України в Тернопільській області для належного оформлення, оскільки при розгляді справи було встановлено, що протокол не відповідає вимогам ст. 256 КУпАП, зокрема особою, яка складала протокол не опитано ОСОБА_2, яка є керівником ПАТ «Ангелівка» щодо до того чи уповноважувала ОСОБА_2 ОСОБА_1 на представництво. Крім того, в матеріалах справи відсутні будь-які дані про органи правління, які діють в ПАТ «Ангелівка», а також статутні документи вказаного підприємства, з яких можна було б зробити висновок про відношення ОСОБА_1 до цього товариства та з'ясувати можливість отримання ним доходу від діяльності такого товариства, наявність корпоративних прав. Також, не з'ясовано, чи перебуває ОСОБА_1 в державному реєстрі суб'єктів підприємницької діяльності, а також чи декларував він будь-які доходи від здійснення такої діяльності.

Однак, при поверненні матеріалів адміністративної справи після доопрацювання, було встановлено, що зазначені в постанові суду від 03 червня 2015 року недоліки, усунуті в повному обсязі не були, що не дає можливості повно та об’єктивно розглянути дану справу. Зокрема, не з’ясовано чи отримував ОСОБА_1 доходи, в тому числі у вигляді дивідендів, від здійснення підприємницької діяльності, відсутні статутні документи ПАТ "Ангелівка", з яких можна було б зробити висновок про відношення ОСОБА_1 до цього товариства та з’ясувати можливість отримання ним доходу від діяльності такого товариства, наявність корпоративних прав.

За таких обставин, вважаю, що протокол та матеріали про адміністративне корупційне правопорушення передбачене ч.1 ст.172-4 КУпАП, інкриміноване ОСОБА_1, необхідно повторно направити до до Управління СБ України в Тернопільській області для належного оформлення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 256, 278-280, 283-285 КУпАП, -

П О С Т А Н О В И В :

Протокол та матеріали про адміністративне корупційне правопорушення передбачене ч.1 ст.172-4 КУпАП, інкриміноване ОСОБА_1, повернути до Управління СБ України в Тернопільській області для належного оформлення.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя В.Є. Ломакін

Дата ухвалення рішення05.10.2015
Оприлюднено20.10.2015
Номер документу52345429
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —607/16223/15-п

Постанова від 05.10.2015

Адмінправопорушення

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Ломакін В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні