Ухвала
від 20.06.2011 по справі 28/37-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 28/37-б 20.06.2011

За заявоюДержавної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Києва До Відкритого акціонерного товариства В«МК ІнвестВ» (ідентифікаційний код 22925715) Пробанкрутство Суддя Омельченко Л.В.

Представники:

Від заявникане з'явився Від боржникане з'явився Арбітражний керуючийОСОБА_1 -представник ОСОБА_2 за довіреністю ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Державна податкова інспекція у Шевченківському районі м. Києва (далі -заявник) звернулася до суду з заявою про визнання банкрутом Відкритого акціонерного товариства В«МК ІнвестВ» (далі -боржник) в порядку ст. 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» у зв'язку з неспроможністю підприємства сплатити заборгованість у розмірі 766,22 грн.

Провадження у справі за вказаною заявою порушено ухвалою Господарського суду міста Києва № 28/37-б від 28.12.2010 р., яку призначено до розгляду на 04.02.2010 р.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 25.05.2010 р. (суддя Копитова О.С.) провадження у справі було припинено.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 15.09.2010 р. ухвала Господарського суду міста Києва від 25.05.2010 р. було скасована, справа направлена на розгляд до суду першої інстанції.

14.01.2011 р. у справі № 28/37-б винесено постанову про визнання банкрутом Відкритого акціонерного товариства В«МК ІнвестВ» , відкрито його ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута ініціюючого кредитора, якого зобов'язано подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановлення кредиторів боржника та повідомлення їх (кредиторів) про визнання зазначеного боржника банкрутом, надати докази такої публікації, а також у строк, встановлений Законом України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» - ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора.

У червні 2011 року від Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Києва надійшло клопотання про призначення ліквідатором Відкритого акціонерного товариства В«МК ІнвестВ» арбітражного керуючого ОСОБА_2, у зв'язку з чим у справі № 28/37-б на 20.06.2011 р. було призначено судове засідання.

20.06.2011 р. у судовому засіданні представник арбітражного керуючого ОСОБА_2 підтримав клопотання Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Києва про призначення нового ліквідатора банкрута.

Згідно з ч. 1 ст. 25 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» з дня свого призначення ліквідатор здійснює, зокрема, такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, вживає заходів по забезпеченню його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством; аналізує фінансове становище банкрута; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб тощо.

Ухвалою від 06.06.2011 р. суд зобов'язував Державну податкову інспекцію у Шевченківському районі м. Києва як чинного ліквідатора банкрута повідомити суд про хід ліквідаційної процедури, докази визнання або відхилення заявлених грошових вимог до боржника відповідно до ст. 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Вказані вимоги суду виконані не були, докази публікації оголошення про винесення судом постанови від 14.01.2011 р. не подані, представ чинного ліквідатора в судове засідання не з'явився.

Враховуючи положення Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» та зважаючи на мотиви заявлення Державною податковою інспекцією у Шевченківському районі міста Києва клопотання від 01.06.2011 р., а також неналежне виконання нею обов'язків ліквідатора банкрута, суд вважає за доцільне припинити повноваження ініціюючого кредитора як ліквідатора Відкритого акціонерного товариства В«МК ІнвестВ» та призначити нового -арбітражного керуючого ОСОБА_2

У ході судового засідання судом не було встановлено обставин, з якими ч. 3 ст. 3-1 Закону пов'язує неможливість призначення ОСОБА_2 ліквідатором банкрута у даній справі.

Керуючись Законом України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Припинити повноваження Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Києва як ліквідатора Відкритого акціонерного товариства В«МК ІнвестВ» .

2. Призначити ліквідатором Відкритого акціонерного товариства В«МК ІнвестВ» (01034, м. Київ, вул. Артема, 31, ідентифікаційний код 22925715) арбітражного керуючого ОСОБА_2 (ліцензія серії АВ № 521530 від 02.07.2010 р., місце проживання: 03057, АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

3. Зобов'язати Державну податкову інспекцію у Шевченківському районі м. Києва протягом п'ятнадцяти днів з дня прийняття даної ухвали передати арбітражному керуючому ОСОБА_2 бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута у разі їх наявності.

4. Зобов'язати арбітражного керуючого ОСОБА_2 забезпечити опублікування в офіційному друкованому органі Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановлення кредиторів відсутнього боржника та повідомлення їх (кредиторів) про визнання відсутнього боржника банкрутом. Відомості про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури повинні містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом, найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство, дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

5. Зобов'язати арбітражного керуючого ОСОБА_2 надати суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута у строк до 14.01.2012 р.

6. Зобов'язати арбітражного керуючого ОСОБА_2 у разі отримання ним заяв з вимогами до банкрута письмово повідомити суд про наслідки їх розгляду.

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення20.06.2011
Оприлюднено22.10.2015
Номер документу52387912
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —28/37-б

Ухвала від 20.06.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 05.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 07.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 29.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні