Ухвала
від 22.03.2007 по справі 7/121-04
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

7/121-04

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

22.03.07           Справа №7/121-04.

Господарський суд Сумської області у складі судді Рижкова М.Б., розглянувши матеріали справи № 7/121-04

за заявою кредиторів: 1) Сумської міжрайонної державної податкової інспекції 2) Управління Пенсійного фонду України в Сумської області

до боржника – Комунального підприємства житлово-комунального господарства «Садівське», с.Сад Сумського району

про визнання банкрутом

Представники сторін:

Від кредиторів: Сумської МДПІ Коваленко Л.М., УПФУ в Сумської області Нездоймишапка О.О.

Від боржника:    не з'явився

Ліквідатор –               Шевич О.М.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Сумської області від 27.09.2004р. порушено провадження у справі № 7/121-04 про визнання банкрутом Комунального підприємства житлово-комунального господарства «Садівське» відповідно до ст. ст. 6, 11 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Відповідно до ухвали господарського суду Сумської області від 21.10.2004р. у газеті «Голос України» № 210 від 09.11.2004р. опубліковано оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство Комунального підприємства житлово-комунального господарства «Садівське». Ухвалою господарського суду Сумської області від 23.12.2004р. затверджено реєстр вимог кредиторів.

Постановою господарського суду від 10.01.2005р. по справі № 7/121-04 Комунальне підприємство житлово-комунальне господарства «Садівське» визнане банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура та призначено ліквідатором банкрута арбітражний керуючий Шевича Олександра Миколайовича.

Відповідно до ст. 32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” ліквідатор Шевич О.М. подав до суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

В судовому засіданні ліквідатор Шевич О.М. просив розглянути вказаний звіт та ліквідаційний баланс банкрута, затвердити його та ліквідувати КП ЖКГ «Садівське» як юридичну особу, провадження у справі припинити.

Представник Сумської МДПІ також просив розглянути вказаний звіт та ліквідаційний баланс банкрута, затвердити його та ліквідувати КП ЖКГ «Садівське» як юридичну особу, провадження у справі припинити.

Представник УПФУ в Сумському районі пояснила, що не згодна з перерахуванням на розрахунковий рахунок Сумської МДПІ 35 640 грн. 00 коп. в рахунок погашення податкової заборгованості без пропорційного погашення вимог УПФУ в Сумському районі та просить провести перерахування коштів в сумі 35640 грн. 00 коп. на розрахунковий рахунок боржника та розподілити їх в порядку передбаченому ст. 31 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Розглянувши матеріали справи, суд встановив, що за результатами проведеної інвентаризації та оцінки майнових активів ним було сформовано ліквідаційну масу банкрута на загальну суму 123 193 грн. 92 коп.

Отримані кошти були спрямовані на погашення ліквідаційних витрат під час проведення ліквідаційної процедури: поточна заробітна плата заподіяних під час ліквідаційної процедури найманих працівників - 43 251 грн. 87 коп., обов'язкові відрахування з поточної заробітної плати - 27 502 грн. 88 коп., оплата послуг розпорядника майна та ліквідатора - 24 700 грн. 00 коп., експертна оцінка майна банкрута - 780 грн. 00 коп., господарські витрати - 9 667 грн. 33 коп., комунальні послуги та оренда приміщень - 9 724 грн. 18 коп., транспортні послуги - 7 113 грн. 04 коп., послуги банку - 454 грн. 62 коп.

Під час розгляду ліквідатором ліквідаційного балансу банкрута Комунального підприємства Житлово-комунального господарства «Садівське» виникло питання стосовно пропорційності погашення вимог конкурсних кредиторів.

Статтею 116 Закону України «Про Державний бюджет на 2006р» передбачені субвенції з Державного бюджету України місцевим бюджетам на погашення заборгованості минулих років з різниці, перерахування якої здійснюється в порядку встановленому Кабінетом Міністрів України, за рахунок надходжень від погашення податкової заборгованості підприємств, що надавали такі послуги, або їх кредиторів до державного бюджету, яка утворилася станом на 1 липня 2005 року.

На виконання вказаної статті Кабінетом Міністрів України прийнята Постанова № 705 від 22.05.06р. «Про затвердження Порядку перерахування у 2006 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для погашення заборгованості минулих років з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з водопостачання і водовідведення, затверджених для населення». Пунктом 2 вказаної постанови передбачено, що субвенція перераховується лише на суму заборгованості, яку утворилася у період з 1 січня 2000 р. по 1 січня 2005р. і не погашена на дату складання довідки про розмір кредиторської заборгованості місцевих бюджетів.

Відповідно до довідки наданої Сумською МДПІ № 19 від 06.09.06р. заборгованість КП ЖКГ «Садівське» складає 35640 грн. 00 коп.

Враховуючи, що в бюджеті України вперше була включена стаття про надання субвенції під час надання документів до Сумської районної державної адміністрації також було надано довідку з Головного управління Пенсійного Фонду України в Сумській області про наявність заборгованості КП ЖКГ «Садівське».

Але державним казначейством було прийнято рішення стосовно погашення лише податкової заборгованості.

Відповідно до п.6 вказаної Постанови надавач послуг або їх кредитори надсилають фінансовим управлінням держадміністрацій чи структурним підрозділам з питань фінансів виконавчих органів міських рад довідку про податкову заборгованість до державного бюджету ( який не може бути більшим, ніж уся податкова заборгованість, яка існує на день видачі довідки), договір про організацію взаєморозрахунків та рішення територіальної комісії щодо узгодження обсягу заборгованості з різниці в тарифах разом з підтверджуючими документами.

Державне казначейство перевіряє підписані учасниками розрахунків договори про організацію взаєморозрахунків та інформує Мінфін про обсяг заборгованості, що погашається відповідно до таких договорів.

Перерахування субвенції здійснюється шляхом залучення коштів з єдиного казначейського рахунка у порядку встановленому Державним казначейством за погодженням з Мінфіном.

13 липня 2006 року між Управлінням Державного казначейства в Сумській області, Головним фінансовим управлінням Сумської облдержадміністрації, відділенням державного казначейства в Сумському районі, Фінансовим управлінням Сумської райдержадміністрації, Сумською районною державною адміністрацією, Комунальним підприємством житлово-комунального господарства «Садівське» укладено договір № 1/15 про організацію взаєморозрахунку відповідно до постанови КМУ від 22.05.06. № 705. Предметом вказаного договору є погашення заборгованості минулих років з різниці в тарифах на послуги на водопостачання та водовідведення затверджених для населення. Відповідно до вказаного договору кошти в сумі 35460 грн. 00 коп. перераховувались до спеціального фонду Державного бюджету, при цьому всі учасники розрахунків в графі «Призначення платежу» платіжного доручення зазначають «стаття 116 Закону України «Про державний бюджет України на 2006рік» номер і дату договору про організацію взаєморозрахунку.

Вказаною статтею Закону України «Про державний бюджет України на 2006рік» передбачено перерахування субвенцій з державного бюджету України в порядку встановленому Кабінетом Міністрів України, за рахунок надходжень від погашення податкової заборгованості підприємств, що надавали такі послуги.

Відповідно до ст. 31 ЗУ «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» дані грошові кошти (субвенції) не підлягали розподілу, так як мали цільове призначення та повністю контролювались Державним казначейством України за погодженням з Мінфіном. У зв'язку з чим не могли бути спрямовані на пропорційне погашення кредиторської заборгованості перед Управлінням Пенсійного Фонду України в Сумському районі та Сумською МДПІ.

Розглянувши наданий суду  звіт про виконану роботу по ліквідації банкрута і ліквідаційний баланс, враховуючи вимоги п. 6 ст. 31 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та те, що ліквідатор виконав всі роботи по ліквідації банкрута, суду надані документи, що свідчать про завершення ліквідаційної процедури, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс, припинити провадження по справі і сповістити державні органи про ліквідацію банкрута.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 32, 40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд  

У Х В А Л И В :

1.          ЗАТВЕРДИТИ звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута – Комунального підприємства житлово-комунального господарства «Садівське».

2.          ЛІКВІДУВАТИ – Комунальне підприємство житлово-комунальне господарство «Садівське» (Сумська область, м. Сумський район, с.Сад, вул. Войти, 5, код 31232188) як юридичну  особу.

3.          Провадження у справі № 7/121-04 -  припинити.

4.          Ухвалу надіслати: кредиторам, боржнику, органу, що здійснив державну реєстрацію юридичної особи – банкрута, органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, ДВС Сумського району, ліквідатору, Державному органу з питань банкрутства.

СУДДЯ                                                                                           М.Б.РИЖКОВ

Дата ухвалення рішення22.03.2007
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу524604
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/121-04

Ухвала від 22.03.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 22.02.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 27.07.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні