Ухвала
від 05.12.2012 по справі 1007/13274/2012
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 1007/13274/2012

УХВАЛА

05 грудня 2012 року м. Бровари

Слідчий суддя Броварського міськрайонного суду Київської області Батюк В.В. за участю слідчого Громадського О.А.

розглянувши в залі суду в м. Бровари клопотання слідчого СВ Броварського МВ ( з обслуговування м. Бровари та Броварського району) ГУ МВС України в Київській області за погодженням з старшим прокурором Броварської міжрайонної прокуратури, про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42012100130000005 від 22 листопада 2012 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

В С Т А Н О В И В:

28 листопада 2012 року слідчий СВ Броварського МВ (з обслуговування м.Бровари та Броварського району) ГУ МВС України в Київській обл. звернувся до суду з вищезазначеним клопотанням.

З клопотання вбачається , що17 лютого 2010 року державним реєстратором виконкому Броварської міської ради проведено державну реєстрацію ПП «Укрпродпостач-КБ» (код ЄДРПОУ 36706785), що зареєстроване за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, директором якого призначено ОСОБА_1.

Зареєструвавши вказане підприємство ОСОБА_2 разом зі своєю матір'ю ОСОБА_3 оформили на ім'я ОСОБА_1 ПП «Укрпродпостач-КБ», на якому рахувалося два працівника: директор - ОСОБА_1 та бухгалтер - ОСОБА_2. Реєстраційні документи та печатка підприємства фактично знаходились у ОСОБА_2, який разом зі своєю матір'ю ОСОБА_3 керував діяльністю підприємства.

Використовуючи документи ПП «Укрпродпостач-КБ», невстановлені особи. підробивши підписи директора ОСОБА_1, подали тендерну пропозицію до Головного військово-медичного клінічного центру ордена Червоної зірки для прийняття участі в тендері. При цьому, невстановлені особи використовували також документи інших підприємств, а саме ПП «Благодар-Бровари» (код ЄДРПОУ 36107510), УПП «Медобор-21» (код ЄДРПОУ 32932443), ПП «Укрімекспорт» (код ЄДРПОУ 36702068). За результатами тендеру перемогу отримало ПП «Укрпродпостач-КБ».

В ході допиту ОСОБА_1 встановлено, що остання після реєстрації підприємства передала реєстраційні документи та печатку ПП «Укрпродпостач-КБ» ОСОБА_2 і жодного відношення до підприємства не мала. Документи щодо фінансово-господарської звітності вона не підписувала, обов'язки директора вказаного підприємства не виконувала, документи для участі в тендерах не підписувала, не подавала та в тендерах участі не приймала.

Відповідно до висновку експерта № 376 від 26.05.11 зображення підписів, які нанесені в графах «директор ОСОБА_1П.», тендерної документації ПП «Укрпродпостач-КБ» виконанні не ОСОБА_1, а іншою особою.

Під час проведення перевірки за даним фактом було встановлено, що ПП «Укрпродпостач-КБ», ПП «Благодар-Бровари», УПП «Медобор-21», ПП «Укрімекспорт» подали тендерну пропозицію до Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни МОЗ України, що розташований за адресою: Київська обл., Переяслав-Хмельницький р-н, с. Циблі, для прийняття участі в тендері.

За доводами слідчого для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема, для отримання відомостей, які мають значення для належної кваліфікації вчиненого кримінального правопорушення, у даному провадженні виникла необхідність у вилученні тендерних пропозицій ПП «Укрпродпостач-КБ», ПП «Благодар-Бровари», УПП «Медобор-21», ПП «Укрімекспорт», які останні подали до Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни МОЗ України для прийняття участі в тендері, що знаходяться у приміщені Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни МОЗ України, що розташований за адресою: Київська обл., Переяслав-Хмельницький р-н, с. Циблі, бо існує загроза того, що вказані документи можуть бути змінені або знищені заінтересованими особами. З цих же підстав слідчий просить на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України розглядати клопотання без відклику особи, у володінні якої знаходяться вказані документи.

Вислухавши доводи слідчого, перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та, дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки є достатні підстави вважати, що за вказаною у клопотанні адресою можуть знаходитися документи, які мають значення для встановлення істини по справі та належної кваліфікації кримінального правопорушення.

На підставі ч. 7 ст. 163 КПК України надати розпорядження особі, у володінні якої знаходяться вказані документи, на вилучення останніх з метою отримання доступу до них для їх опрацювання та прийняття відповідних процесуальних рішень та усунення загрози зміни або знищення вищезазначених документів.

Керуючись ст. ст. 163- 165, 309, 369- 372 та 395 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Задовольнити клопотання.

Надати тимчасовий доступ до тендерних пропозицій ПП «Укрпродпостач-КБ», ПП «Благодар-Бровари», УПП «Медобор-21», ПП «Укрімекспорт», які останні подали до Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни МОЗ України для прийняття участі в тендері, що знаходяться у приміщені Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни МОЗ України, що розташований за адресою: Київська обл., Переяслав-Хмельницький р-н, с. Циблі.

На підставі ч. 7 ст. 163 КПК України надати розпорядження особі, у володінні якої знаходяться вищезазначені документи, можливість тимчасово вилучити тендерні пропозиції ПП «Укрпродпостач-КБ», ПП «Благодар-Бровари», УПП «Медобор-21», ПП «Укрімекспорт», які останні подавали до Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни МОЗ України.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 235 КПК України строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

На підставі ч. 3 ст. 235 КПК України ухвала виготовлена в двох копіях.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 5 днів з дня її оголошення

Слідчий суддя Батюк В.В.

Дата ухвалення рішення05.12.2012
Оприлюднено22.10.2015

Судовий реєстр по справі —1007/13274/2012

Ухвала від 05.12.2012

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Батюк В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні