Ухвала
від 20.06.2012 по справі 6495/12/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3 У Х В А Л А

Харків

20.06.2012 р. № 2а- 6495/12/2070

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Севастьяненко К.О.

при секретарі судового засідання -Мартинчук С.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду адміністративну справу

за позовом Управління Пенсійного фонду України в Балаклійському районі Харківської області

до Відкритого акціонерного товариства "Савинський цукровий завод"

про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовною заявою, в якій просив суд стягнути з Відкритого акціонерного товариства "Савинський цукровий завод" (код 00373267, місцезнаходження: Савинське шосе, 1, смт. Савинці, Балаклійський район, Харківська обл.) на користь Управління Пенсійного фонду України в Балаклійському районі Харківської області (р/р 256093013271 в ТВБВ № 10020/0475, ХОУ ВАТ "Ощадбанк", МФО 351823, код ЄДРПОУ 23008145) заборгованість по сплаті фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 3088,50 грн.

Представник позивача в судове засідання, не прибув, про час, дату та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, до суду надав заяву, у якій просив слухати справу без його участі.

Відповідач, в судове засідання, не прибув, про час, дату та місце розгляду справи був повідомлений належним чином за адресою, внесеною до ЄДРПОУ, але поштове відправлення було повернуто на адресу суду з відміткою за В«закінченням терміну зберіганняВ» . Відповідно до ст. 35 КАС України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Дослідивши надані позивачем до позовної заяви документи, судом встановлено відсутність в матеріалах справи достатніх доказів для прийняття законного та обґрунтованого рішення, а саме: належним чином завірених копій матеріалів пенсійних справ (копії трудових книжок, копії пільгових довідок, копії протоколів) як доказ правових відносин між відповідачем, позивачем та пенсіонерами: ОСОБА_1 та ОСОБА_2, витрати на виплату та доставку пільгових пенсій яких не були сплачені Відкритим акціонерним товариством "Савинський цукровий завод" за квітень 2012 року.

Одночасно, суд зауважує, що відділом документального забезпечення, інформаційної та архівної роботи Харківського окружного адміністративного суду 18.06.2012 року складено акт про те, що при реєстрації заяви Управління Пенсійного фонду України в Балаклійському районі Харківської області від 08.06.2012 року № 2012-07/01 не виявилось додатків, а саме копій матеріалів пенсійних справ ОСОБА_1 та ОСОБА_2

Частинами 4, 5 ст. 11 КАС України встановлено, що суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Відповідно до ст. 69 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів. Докази суду надають особи, які беруть участь у справі.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 161 КАС України, під час прийняття постанови суд вирішує чи мали місце обставини, якими обґрунтовувалися вимоги та заперечення, та якими доказами вони підтверджуються.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

Згідно з частиною 4 статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України суб'єкт владних повноважень повинен надати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язку суд витребує названі документи та матеріали.

Відповідно до ч. 2 ст. 69 КАС України докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Крім того, суд вважає за необхідне зауважити, що відповідно частин 2-3 статті 14 КАС України, постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання на всій території України.

Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Статтею 166 КАС України передбачено, що суд, виявивши під час розгляду справи порушення закону, може постановити окрему ухвалу і направити її відповідним суб'єктам владних повноважень для вжиття заходів щодо усунення причин та умов, що сприяли порушенню закону. Про вжиті заходи суд повідомляється не пізніше одного місяця після надходження окремої ухвали.

У разі необхідності суд може постановити окрему ухвалу про наявність підстав для розгляду питання щодо притягнення до відповідальності осіб, рішення, дії чи бездіяльність яких визнаються протиправними.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 11, 69, 71, 79, 160, 165 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

Витребувати від позивача - Управління Пенсійного фонду України в Балаклійському районі Харківської області - належним чином завірені копії матеріалів пенсійних справ (копії трудових книжок, копії пільгових довідок, копії протоколів) як доказ правових відносин між відповідачем, позивачем та пенсіонерами: ОСОБА_1 та ОСОБА_2, витрати на виплату та доставку пільгових пенсій яких не були сплачені Відкритим акціонерним товариством "Савинський цукровий завод" за квітень 2012 року.

Зазначені документи надати до Харківського окружного адміністративного суду у строк до 03.07.2012 року.

Роз'яснити, що у разі невиконання вимог суду та порушення внаслідок цього частини четвертої статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України, суд має право застосувати положення статті 166 Кодексу адміністративного судочинства України.

Копію даної ухвали направити позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя К.О. Севастьяненко

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.06.2012
Оприлюднено23.10.2015
Номер документу52481971
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —6495/12/2070

Ухвала від 20.06.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Севастьяненко К.О.

Ухвала від 01.06.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Севастьяненко К.О.

Постанова від 05.07.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Севастьяненко К.О.

Постанова від 05.07.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Севастьяненко К.О.

Ухвала від 01.06.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Севастьяненко К.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні