Рішення
від 16.06.2009 по справі 33/76-09-2380
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"16" червня 2009 р. Справа № 33/76-09-2380

За позовом: товариства з обмеженою відповідальніст ю „Істок”,

м. Білгород-Дн істровський, Одеська область

до відповідача: суб' єк та підприємницької діяльнос ті фізичної особи -

ОСОБА_1,

Білгород-Д ністровський район, Одеська область

про визнання права вла сності

За участю представників с торін:

від позивача: Тислюк Л.В ., довіреність в матеріалах справи,

від відповідача: не з' я вився. Надійшло клопотання п ро розгляд справи без участі представника.

Суть спору: ТОВ „І сток” заявлені вимоги про ви знання права власності на не рухоме майно, яке розташован е за адресою: с.м.т. Затока, Цент ральний район, м. Білгород-Дні стровський.

16 червня 2009 року на адресу гос подарського суду області над ійшло клопотання від відпові дача про розгляд справи без у часті представника суб' єкт а підприємницької діяльност і фізичної особи - ОСОБА_1 , в якому відповідач не запере чує проти позову та просить с уд розглянути позовну заяву без його участі, тому справа р озглядається за наявними в н ій матеріалами, в порядку ст. 7 5 ГПК України.

Розглядом матеріалів справи встановлено:

30 січня 2009 на адресу поз ивача - товариства з обмежен ою відповідальністю „Істок” надійшов лист суб' єкта під приємницької діяльності - фі зичної особи - ОСОБА_1 про усунення перешкод користува ння власністю, яке розташова не на території бази відпочи нку „Сонячний берег”, що скла дається з трьох будинків від починку, адміністративної бу дівлі та літнього кафе.

15 березня 2002 року між реорган ізованими ТОВ „Істок” і держ авним геофізичним підприємс твом „Укргеофізика” укладен о договір про сумісне будівн ицтво бази відпочинку „Соняч ний берег”, розташованого за адресою: с.м.т. Затока Білгоро д-Дністровського району, вул . Приморська.

Згідно плану бази відпочин ку „Сонячний берег” від 15 черв ня 1989 року, складеного Білгоро д-Дністровським бюро технічн ої інвентаризації, будівницт во якого здійснювалось по іс нуючому проекту конструктор сько-проектного бюро Житомир ського обласного управління місцевої промисловості, кор истувачем зазначено завод „С антехарматура”, який відпові дно до наказу Міністерства м ісцевої промисловості УРСР № 120 від 11 серпня 1988 року переймено вано на завод „Орбіта”. Рішен ням №604 від 11 грудня 1997 року вико навчим комітетом Білгород-Дн істровської міської ради нар одних депутатів завод „Орбіт а” перейменовано в товариств о з обмеженою відповідальніс тю „Орбіта”, яке реорганізов ано шляхом злиття в товарист во з обмеженою відповідальні стю „Істок”.

25 січня 2008 року у справі за поз овом державного геофізичног о підприємства „Укргеофізик а” до товариства з обмеженою відповідальністю „Істок” пр о розірвання договору та виз нання права власності та зус трічним позовом товариства з обмеженою відповідальністю „Істок” до державного геофі зичного підприємства „Укрге офізика” про усунення перешк од користування земельною ді лянкою та визнання права вла сності між сторонами у справ і, укладена та підписана миро ва угода, яка затверджена ухв алою господарського суду обл асті у справі №33/343-07-9218, відповідн о до умов якої , за ТОВ „Істок” визнано право власності на б удівлі та споруди, а саме: бар кам' яний; двоповерхові брус ові дерев' яні будинки відпо чинку; битовку; будинок дерев ' яний двокімнатний; вагончи ки-будинки; вагончики-бочки Ц УБ.

Білгород-Дністровським бю ро технічної інвентаризації проведено основну інвентари зацію та виготовлені, згідно із заявою ТОВ „Істок”, техніч ні паспорти на будинок відпо чинку, зазначений під літера ми „1Ч”- будинок відпочинку; за значене під літерою „1Ц” - літн є кафе; будинок відпочинку, за значений під літерою „1Щ; адмі ністративна будівля, зазначе на під літерою „Ш”, власником яких, відповідно до положень мирової угоди, укладеної у сп раві №33/343-07-9218 є ТОВ „Істок”.

Відповідно до ст. 19 Закону Ук раїни „Про державну реєстрац ію речових прав на нерухоме м айно та їх обмежень” - додат ку 1 до пункту 2.1 Тимчасового по ложення „Про порядок реєстра ції прав власності не нерухо ме майно” затвердженого нака зом Міністерства юстиції Укр аїни №7/5 від 7 лютого 2002 року (з по дальшими змінами), зареєстро ваного в Міністерстві юстиці ї України 18 лютого 2002 року за №157 /6445, підставою для державної ре єстрації прав, що посвідчуют ь виникнення, перехід, припин ення речових прав на нерухом е майно, обмежень цих прав, є р ішення суду про визнання пра ва власності на об' єкти нер ухомого майна, про встановле ння факту права власності на об' єкти нерухомого майна.

Відповідно до положень ст. 3 28 ЦК України право власності н абувається на підставах, що н е заборонені законом. Право в ласності вважається набутим правомірно, якщо інше не випл иває із закону або незаконні сть набуття права власності не встановлене судом.

У відповідності до вимог ст . 392 ЦК України, власник майна мо же пред' явити позов про виз нання його права власності, я кщо це право оспорюється або не визнається іншою особою.

Сукупний аналіз матеріал ів справи свідчить про наявн ість правових підстав для за доволення позовних вимог тов ариства з обмеженою відповід альністю „ІСТОК” на нерухомі об' єкти, що знаходяться за а дресою: Одеська область, м. Біл город-Дністровський, с.м.т. Зат ока, Центральний район, вул. Пр иморська.

Керуючись ст. ст. 82-84 ГПК України, суд -

ВИРІШИВ:

1. Позовні вимоги у справ і задовольнити.

2. Визнати за товарист вом з обмеженою відповідальн істю „Істок” (67700, Одеська облас ть, м. Білгород-Дністровський , вул. Ізмаїльська, 106, р/р 26001301510353 в ф -лії „Промінвестбанку” м. Біл город-Дністровський, МФО 328458, к од ЄДРПОУ 24759439, ІПН 247594315054, св. №21378875) пр аво власності на зазначені у технічному паспорті, вигото вленому 12 січня 2009 року Білгоро д-Дністровським бюро технічн ої інвентаризації під літера ми „1Ч”- будинок відпочинку; за значене під літерою „1Ц” - літн є кафе; будинок відпочинку, за значений під літерою „1Щ; адмі ністративна будівля, зазначе на під літерою „Ш”, які розташ овані за адресою: АДРЕСА_1 .

Рішення суду набирає зако нної сили у порядку ст.85 ГПК Ук раїни і є підставою для здійс нення державної реєстрації п рава власності ТОВ „Істок” н а нерухомі об' єкти, які розт ашовані за адресою: АДРЕСА_ 1, згідно вимог ст. 19 Закону Ук раїни „Про державну реєстрац ію речових прав на нерухоме м айно, та їх обмежень”.

Суддя

Дата ухвалення рішення16.06.2009
Оприлюднено03.02.2011
Номер документу5251267
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —33/76-09-2380

Рішення від 16.06.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Мазур Д.Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні