Постанова
від 20.10.2015 по справі 818/2952/15
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

          20 жовтня 2015 р.                                                             Справа №818/2952/15

Сумський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Діска А.Б.,

розглянувши в письмовому провадженні в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом Конотопської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Сумській області до Профспілкової організації ВАТ "Конотопська швейна фабрика "Силует" всеукраїнської профспілки працівників текстильної та легкої промисловості України про припинення юридичної особи,-

В С Т А Н О В И В:

Конотопська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Сумській області (надалі –позивач, Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області) звернулась до суду з позовом до юричної особи Профспілкової організації ВАТ "Конотопська швейна фабрика "Силует" всеукраїнської профспілки працівників текстильної та легкої промисловості України (надалі –відповідач), в якому просить суд припинити підприємницьку діяльність юридичної особи Профспілкової організації ВАТ "Конотопська швейна фабрика "Силует" всеукраїнської профспілки працівників текстильної та легкої промисловості України.

В обґрунтування позовних вимог зазначив, що Профспілкова організація ВАТ "Конотопська швейна фабрика "Силует" всеукраїнської профспілки працівників текстильної та легкої промисловості України зареєстрована як юридична особа та знаходиться на обліку у ДПІ у м. Сумах. Всупереч вимог Закону Податкового Кодексу України з 03.04.2000 року та по теперішній час не подає до ДПІ у м. Сумах податкову звітність.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідач зареєстрований як юридична особа та взятий на облік до Конотопської ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області (а.с. 4-6).

Згідно ст. 33 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” юридична особа може бути припинена за судовим рішенням, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Відповідно до ч. 2. ст.38 зазначеного Закону підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Як вбачається з матеріалів справи з 01.10.2012 року та по теперішній час відповідач не звітує про свою підприємницьку діяльність перед Конотопською ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області, господарську діяльність не здійснює, заборгованість зі сплати податків і зборів не має (а.с. 7-8).

Таким чином, відповідач не виконує вимоги п. 16.1.3 ст. 16 Податкового Кодексу України, та більше року не подає податкової звітності, а тому вимоги позивача про припинення діяльності юридичної особи - Профспілкової організації ВАТ "Конотопська швейна фабрика "Силует" всеукраїнської профспілки працівників текстильної та легкої промисловості України є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Конотопської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Сумській області до Профспілкової організації ВАТ "Конотопська швейна фабрика "Силует" всеукраїнської профспілки працівників текстильної та легкої промисловості України про припинення юридичної особи – задовільнити.

Припинити юридичну особу- Профспілкову організацію ВАТ "Конотопська швейна фабрика "Силует" всеукраїнської профспілки працівників текстильної та легкої промисловості України (код ЄДРПОУ 24022673).

Копію постанови направити державному реєстратору за місцезнаходженням відповідача для внесення відомостей про судове рішення до Єдиного державного реєстру.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                               (підпис)                     А.Б. Діска

З оригіналом згідно           

Суддя                                                                                 А.Б. Діска

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.10.2015
Оприлюднено23.10.2015
Номер документу52515905
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —818/2952/15

Постанова від 20.10.2015

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

А.Б. Діска

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні