Ухвала
від 19.10.2015 по справі 810/5032/15
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 01133, м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, тел./044/ 207-80-91

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

19 жовтня 2015 року Справа № 810/5032/15

Суддя Київського окружного адміністративного суду Харченко С.В., розглянувши

позовну заявуУправління Пенсійного фонду України в м. Броварах та Броварському районі Київської області до про Товариства з обмеженою відповідальністю "Броварська меблева фабрика "Дружба" стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, ВСТАНОВИВ: Управління Пенсійного фонду України в м. Броварах та Броварському районі Київської області звернулось до суду з позовом про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Броварська меблева фабрика "Дружба" заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 у розмірі 3730 грн. 63 коп.

Крім того, Управлінням Пенсійного фонду України в м. Броварах та Броварському районі Київської області подано клопотання про звільнення від сплати судового збору за пред`явлення даного адміністративного позову.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку, що адміністративний позов подано з додержанням вимог статей 104-106 Кодексу адміністративного судочинства України, позов підсудний ОСОБА_1 окружному адміністративному суду, перешкоди для відкриття провадження в адміністративній справі, передбачені статтями 100, 108-109 Кодексу адміністративного судочинства України, відсутні.

Вирішуючи питання стосовно звільнення від сплати судового збору суд враховує доводи позивача про те, що Управління Пенсійного фонду України в м. Броварах та Броварському районі Київської області є бюджетною установою і утримується за рахунок Державного бюджету України, на день подання до суду даної позовної заяви кошти на оплату судового збору у позивача відсутні, оскільки кошторисом витрат територіального органу Пенсійного фонду України на 2015 рік кошти на такі видатки не передбачено.

В силу приписів частини першої статті 88 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

Зважаючи на положення наведених вище правових норм, беручи до уваги неможливість оплати позивачем судового збору, суд вважає за необхідне звільнити Управління Пенсійного фонду України в м. Броварах та Броварському районі Київської області від сплати судового збору за подання даного адміністративного позову.

За таких обставин, суд вважає, що подана позовна заява і додані до неї матеріали є достатніми для відкриття провадження у справі.

Керуючись статтями 88, 104-107, 110, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Звільнити Управління Пенсійного фонду України в м. Броварах та Броварському районі Київської області від сплати судового збору за подання даного адміністративного позову.

2. Відкрити провадження в адміністративній справі, яка буде розглядатись суддею Харченко С.В. одноособово.

3. Розпочати підготовку справи до судового розгляду.

4. Запропонувати відповідачу подати суду письмові заперечення проти позову та всі докази на їх підтвердження, які наявні у відповідача.

5. Копію ухвали суду надіслати сторонам разом з витягом про їхні процесуальні права та обов’язки, передбачені статтями 49, 51 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення та оскарженню не підлягає.

Суддя Харченко С.В.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.10.2015
Оприлюднено26.10.2015
Номер документу52568358
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/5032/15

Постанова від 27.11.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Ухвала від 19.10.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні