Ухвала
від 30.09.2015 по справі п/811/628/15,
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

30 вересня 2015 року Справа № П/811/628/15,

Кіровоградський окружний адміністративний суд, у складі судді Хилько Л.І., розглянувши у порядку письмового провадження заяву дочірнього підприємства "Кіровоградське спеціалізоване управління № 411" публічного акціонерного товариства "Дніпроелектромонтаж" про розстрочення виконання судового рішення, -

В С Т А Н О В И В:

Заявник 24.09.2015 року звернувся до Кіровоградського окружного адміністративного суду із заявою про розстрочення виконання постанови суду від 21.04.2015 року про стягнення з дочірнього підприємства "Кіровоградське спеціалізоване управління №411" Публічного акціонерного товариства "Дніпроелектромонтаж" (ідентифікаційний код 01416910) на користь Державного бюджету України в особі Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області податковий борг в сумі 197591 (сто дев'яносто сім тисяч п'ятсот дев'яносто одну) гривню 61 копійку (а.с.79-80).

Ухвалою від 25.09.2015 року заяву про розстрочення виконання рішення суду призначено до розгляду в судовому засіданні на 30.09.2015 року (а.с.167).

Представник позивача у судове засідання не з'явився, подав заяву про розгляд справи без його участі, при цьому, проти розстрочення підприємству виконання постанови суду від 21.04.2015 року не заперечував (а.с.170).

Представник заявника (відповідача) у судове засідання також не з'явився, подав суду заяву про розгляд справи у порядку письмового провадження (а.с.171).

За приписами ч.2 ст.263 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до вимог ч. 6 ст. 128 КАС України розгляд справи проведено в порядку письмового провадження.

При цьому, згідно до ч. 1 статті 41 КАС України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши документи, що надані на підтвердження обставин, викладених у заяві та матеріали адміністративної справи, суд зазначає таке.

Згідно з вимогами статті 263 КАС України за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), державний виконавець може звернутися до адміністративного суду першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий лист, що видав виконавчий лист, із поданням, а особа, яка бере участь у справі, та сторона виконавчого провадження - із заявою про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

З огляду на вищевказане вбачається, що виконання судового рішення може ускладнюватися об'єктивними та суб'єктивними обставинами. Таким чином з метою захисту прав та інтересів сторін виконавчого провадження суд може постановити ухвалу про відстрочення і розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення.

При цьому, розстрочення виконання рішення - це виконання рішення частинами у визначені судом строки. На відміну від відстрочення виконання, розстрочення передбачає поступове часткове виконання. Частини і строки виконання можуть бути нерівними.

За приписами частини другої статті 263 КАС України суд розглядає питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або сторони виконавчого провадження, що звернулися із поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі, та у виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання, змінити чи встановити спосіб і порядок виконання рішення. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. У разі прийняття рішення про відстрочення чи розстрочення виконання постанови в адміністративній справі суд змінює строк подання суб'єктом владних повноважень звіту про виконання такої постанови.

Судом встановлено, що постановою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 21.04.2015 року (а.с.58-59) адміністративний позов Кіровоградської ОДПІ задоволено, постановлено стягнути з дочірнього підприємства "Кіровоградське спеціалізоване управління № 411" Публічного акціонерного товариства "Дніпроелектромонтаж" (ідентифікаційний код 01416910) на користь Державного бюджету України в особі Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області податковий борг в сумі 197591 (сто дев'яносто сім тисяч п'ятсот дев'яносто одну) гривню 61 копійку.

Постанова суду набрала законної сили 03.08.2015 року.

Водночас, аналіз змісту поданих заявником документів свідчить про неможливість одночасного погашення ним всієї суми податкового боргу, стягнутої за постановою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 21.04.2015 року, так як його наслідком стане подальше накопичування заборгованості підприємства.

При цьому, судом також врахована позиція позивача, який не заперечував щодо розстрочення заявнику виконання постанови суду від 21.04.2015 року.

За вказаних обставин, враховуючи фінансовий стан заявника та з огляду на наявність обставин, що ускладнюють виконання постанови суду, відповідно до вимог ст. 263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд дійшов висновку щодо можливості розстрочення виконання постанови Кіровоградського окружного адміністративного суду від 21.04.2015 у справі № П/811/628/15 строком на 36 місяців.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.160, 165, 263, 186, 254 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву дочірнього підприємства "Кіровоградське спеціалізоване управління № 411" публічного акціонерного товариства "Дніпроелектромонтаж" - задовольнити.

Розстрочити виконання постанови Кіровоградського окружного адміністративного суду від 21 квітня 2015 року у справі № П/811/628/15 про стягнення з дочірнього підприємства "Кіровоградське спеціалізоване управління №411" Публічного акціонерного товариства "Дніпроелектромонтаж" (ідентифікаційний код 01416910) на користь Державного бюджету України в особі Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області податковий борг в сумі 197591 (сто дев'яносто сім тисяч п'ятсот дев'яносто одну) гривню 61 копійку строком на 36 (тридцять шість) місяців, шляхом сплати суми заборгованості з жовтня 2015 р. по серпень 2018 р. рівними частинами щомісячно - по 5 488 (п'ять тисяч чотириста вісімдесят вісім) грн. 65 коп., вересень 2018 р. - 5 488 (п'ять тисяч вісімдесят вісім) грн. 86 коп..

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, встановленому ст.254 КАС України.

Ухвала суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подання в 5-денний строк з дня її проголошення, апеляційної скарги, копія якої одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.09.2015
Оприлюднено26.10.2015
Номер документу52568365
СудочинствоАдміністративне
Сутьрозстрочення виконання судового рішення

Судовий реєстр по справі —п/811/628/15,

Ухвала від 25.09.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 30.09.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 30.09.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні