Рішення
від 16.10.2015 по справі 289/1742/15-ц
РАДОМИШЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 2/289/867/15

Справа № 289/1742/15-ц

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.10.2015 м.Радомишль

Радомишльський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого Невмержицький І. М.

при секретарі Галькевич Ю.В

розглянувши у відкритому судовому засіданні в Радомишльському районному суді Житомирської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ТзОВ «УкрАгроАукціон», про визнання права власності на майно, придбане з прилюдних торгів (на аукціоні), за участю третіх осіб: СТОВ "Терра", ПАТ "ВТБ Банк", АКБ "Мрія", Реєстраційна служба Радомишльського РУЮ Житомирської області, ОСОБА_3, Радомишльська державна нотаріальна контора Житомирської області

В С Т А Н О В И В:

Позивач, посилаючись на те, що Протоколом № 1 Проведення повторного аукціону по реалізації цілісного майнового комплексу Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Терра» по вул. Заводська, буд. 1, с. Мала Рача, Радомишльського р-ну Житомирської обл. від 14 серпня 2015 року, затвердженим ліквідатором ОСОБА_2 та директором ТОВ «УкрАгроАукціон» ОСОБА_4, його було визнано переможцем аукціону та відповідно до проведених прилюдних торгів (аукціону) нотаріусом в 30-денний термін набувачу повинно бути видано Свідоцтво про придбання майна з прилюдних торгів (на аукціоні), однак у зв»язку з неможливістю набувача для нотаріуса документально підтвердити вилучення/зняття заборон та арештів на придбане з аукціону майно - цілісний майновий комплекс не дозволяє йому оформити та зареєструвати придбане майно шляхом отримання Свідоцтва про придбання майна з прилюдних торгів (на аукціоні), тому просив суд :

-зобов'язати Реєстраційну службу Радомишльського районного управління юстиції Житомирської області яким вилучити скасовані пунктом 9 Постанови Господарського суду Житомирської області від 27серпня 2013 по справі № 20/906/78/13-г за позовом ПАБ «ВТБ Банк» до СТОВ «Терра» про визнання банкрутом арешти, накладені на цілісний майновий комплекс з будівель і споруд Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Терра», який знаходиться по вул. Заводська, №1 (один) в селі Мала Рача Радомишльського району Житомирської області, внесені до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна ОСОБА_3, приватним нотаріусом Радомишльського районного нотаріального округу Житомирської області за поданням Акціонерного комерційного банку «Мрія».

-визнати за переможцем повторного аукціону по реалізації цілісного майнового комплексу будівель та споруд належних Сільськогосподарському товариству з обмеженою відповідальністю «Терра» по вул. Заводська, №1 (один), с.Мала Рача, Радомишльського p-ну Житомирської обл., який відбувся 14 серпня 2015 року,за позивачем- Горбатовим ОСОБА_5, номер облікової картки платника податків згідно ДРФО - ПП НОМЕР_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженцем ІНФОРМАЦІЯ_2, право власності на придбаний ним з прилюдних торгів (на аукціоні) за 630000,00 грн. (шістсот тридцять тисяч гривень 00 коп.), цілісний майновий комплекс будівель та споруд (загальною площею приміщень комплексу - 31 319 кв.м.) Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Терра», який знаходиться по вул. Заводська, № 1 (один) в селі Мала Рача Радомишльського району Житомирської області і складається з:

- Головного корпусу (літера за планом А, А2), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 8 616,7 кв.м.;

- Блоку підсобних приміщень (літера за планом В), матеріал стін - цегла, загальна площа - 845,6 кв.м.;

- Фільткамери (літера за планом Г), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 1 663,0 кв.м.;

- Котельні (літера за планом Д), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 2 094,3 кв.м.;

- Кострозбірника (літера за планом Е), матеріал стін - цегла, загальна площа - 313,0 кв.м.;

- Вагової, лабораторії (літера за планом Ж), матеріал стін - цегла, загальна площа - 74,2 кв.м.;

- Шохи № 1 (літера за планом 3), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 3 443,3 кв.м.;

- Шохи № 2 (літера за планом И), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 3 467,5 кв.м.;

- Шохи № 3 (літера за планом К), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 3 456,0 кв.м.;

- Шохи № 4 (літера за планом JI), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 3 429,0 кв.м.;

- Шохи № 5 (літера за планом М), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 3 433,9 кв.м.;

- Насосної станції пускної будівлі (літера за планом П), матеріал стін - цегла, загальна площа - 363,3 кв.м.;

- Насосної станції (літера за планом Р), матеріал стін - цегла, загальна площа - 17,3 кв.м.;

- Трансформаторної підстанції (літера за планом ТП1), матеріал стін - цегла, загальна площа - 5,4 кв.м.;

- Трансформаторної підстанції (літера за планом ТП2), матеріал стін - цегла, загальна площа - 8,6 кв.м.;

- Складу паливно-мастильних матеріалів (літера за планом X), матеріал стін - цегла, перекриття - залізобетон, підлога - бетон, загальна площа - 33,6 кв.м.;

- Будівлі каналізаційно-насосної станції (літера за планом Ф), матеріал стін - цегла, перекриття - бетон, підлога - бетон, загальна площа - 40,7 кв.м.;

- Будівлі контрольно-пропускного пункту (літера за планом О), матеріал стін - цегла, перекриття - бетон, підлога - бетон, загальна площа - 14,5 кв.м.

В судове засідання позивач та його представник за письмовою довіреністю ОСОБА_6 не з»явилися, повідомлені були належним чином, надіслали письмові заяви про розгляд справи без їх участі, позовні вимоги просили задовольнити.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з"явився, надіслав письмове пояснення відносно позову та просив справу розглядати у його відсутності, з позовними вимогами погодився.

Відповідач ТОВ «УкрАгроАукціон» директор ОСОБА_4 в судове засідання не з"явився, надіслав письмове пояснення відносно позову та просив справу розглядати у його відсутності, з позовними вимогами погодився.

Представник ПАТ «ВТБ Банк» ОСОБА_7 в судове засідання не з"явився, надіслав письмову заяву в якій просив справу розглядати у його відсутності, при розгляді справи покладається на розсуд суду.

Представник СТОВ "Терра" ОСОБА_2 в судове засідання не з"явився, надіслав письмове пояснення відносно позову та просив справу розглядати у його відсутності, з позовними вимогами погодився.

Третя особа-Бойко В.М. в судове засідання не з"явився, надіслав письмове пояснення відносно позову та просив справу розглядати у його відсутності, з позовними вимогами погодився.

Представник Радомишльської державної нотаріальної контори Житомирської області в судове засідання не з"явився, надіслав письмову заяву в якій просив справу розглядати у його відсутності, при розгляді справи покладається на розсуд суду.

Представник Реєстраційної служби Радомишльського РУЮ Житомирської області в судове засідання не з"явився, надіслав письмову заяву в якій просив справу розглядати у його відсутності, при розгляді справи покладається на розсуд суду.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши зібрані по справі докази в їх сукупності, суд приходить до наступного.

В судовому засіданні встановлено, що Протоколом № 1 Проведення повторного аукціону по реалізації цілісного майнового комплексу Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Терра» по вул. Заводська, буд. 1, с. Мала Рача, Радомишльського р-ну Житомирської обл. від 14 серпня 2015 року, затвердженим ліквідатором ОСОБА_2 та директором ТОВ «УкрАгроАукціон» ОСОБА_4, переможцем аукціону було визнано ОСОБА_1, ідентифікаційний номер: 202661750, який мешкає в АДРЕСА_1.

Відповідно до відомостей, зазначених у Протоколі № 1 Проведення повторного аукціону по реалізації цілісного майнового комплексу Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Терра» по вул. Заводська, буд. 1, с. Мала Рача, Радомишльського р-ну Житомирської обл. від 14 серпня 2015 року, затвердженого ліквідатором ОСОБА_2 та директором ТОВ «УкрАгроАукціон» ОСОБА_4:

- Дата проведення аукціону: 14 серпня 2015 року;

- Місце проведення аукціону: вул. Заводська, буд. і, с. Мала Рача, Радомишльського району, Житомирської області;

- Ліцитатор: ОСОБА_4;

- Номер і найменування лота: № 1 цілісний майновий комплекс з будівель та споруд:

Головний корпус (літера за планом А, А2), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 8 616,7 кв.м.

Блок підсобних приміщень (літера за планом В), матеріал стін - цегла, загальна площа - 845,6 кв.м. Фільткамера (літера за планом Г), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 1 663,0 кв.м.

Котельня (літера за планом Д), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 2 094,3 кв.м.

Кострозбірккк (літера за планом Е), матеріал стін - цегла, загальна площа - 313,0 кв.м.

Вагова, лабораторія (літера за планом Ж), матеріал стін - цегла, загальна площа - 74,2 кв.м.

Шоха № 1 (літера за планом 3), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 3 443,3 кв.м.

Шоха № 2 (літера за планом И), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 3 467,5 кв.м.

Шоха № з (літера за планом К), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 3 456,0 кв.м.

Шоха № 4 (літера за планом Л), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 3 429,0 кв.м.

Шоха № 5 (літера за планом М), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 3 433,9 кв.м.

Насосна станція пускна будівля (літера за планом П), матеріал стін - цегла, загальна площа - 363,3 кв.м. Насосна станція (літера за планом Р), матеріал стін - цегла, загальна площа - 17,3 кв.м.

Трансформаторна підстанція (літера за планом ТП1), матеріал стін - цегла, загальна площа - 5,4 кв.м. Трансформаторна підстанція (літера за планом ТП2), матеріал стін - цегла, загальна площа - 8,6 кв.м.

Склад паливно-мастильних матеріалів (літера за планом X), матеріал стін - цегла, перекриття - залізобетон, підлога - бетон, загальна площа - 33,6 кв.м.

Будівля каналізаційно-насосної станції (літера за планом Ф), матеріал стін - цегла, перекриття - бетон, підлога - бетон, загальна площа - 40,7 кв.м.

Будівля контрольно-пропускного пункту (літера за планом О), матеріал стін - цегла, перекриття - бетон, підлога - бетон, загальна площа - 14,5 кв.м. загальною площею Зі 319 кв.м.

- Місцезнаходження лота: вул. Заводська, буд. 1, с. Мала Рача, Радомишльського району, Житомирської області;

- Стартова ціна лота,грн. (без ПДВ): 6 280 131 52.

- Переможець аукціону: ОСОБА_6 по дорученню НАР № 238341 від ОСОБА_1 АДРЕСА_1;

- Ціна продажу, грн.. (без ПДВ): 630000 (шістсот тридцять тисяч) грн. 00 коп.

- Розмір коштів - 1986 (одна тисяча дев'ятсот вісімдесят шість) грн. 85 коп. (без урахування ПДВ), який повинен внести переможець аукціону до 24.08.2015 р. включно, перераховується на рахунок СТОВ «Терра» № 26004010046998В ЖФ ПАТ «ВТБ Банк» МФО 321767 код ЄДРПОУ 30581198.

- Розмір коштів - 12600 (Дванадцять тисяч шістсот) грн. 00 коп., без ПДВ - винагорода спеціалізованої організації, яку замовник повинен сплатити протягом п'яти банківських днів з дня затвердження протоколу не враховуючи дня проведення аукціону, на поточний рахунок р/р 26001245388400 в АТ «УкрСиббанк»,МФО 351005, Код ЄДРПОУ 35006582, одержувач ТОВ «УкрАгро Аукціон».

- Сума сплаченого гарантійного внеску Спеціалізованій організації складає 628013,15 (шістсот двадцять вісім тисяч тринадцять) грн.. 15 коп.

- Було оприлюднене оголошення про проведення аукціону з продажу Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Терра» з номером публікації № 19773 на сайті Вищого господарського суду України 02.07.2015 року.

Переможхлгь прилюдних торгів (аукціону), і особі ОСОБА_6 по дорученню від ОСОБА_1, після отримання Протоколу № 1 Проведення повторного аукціону по реалізації цілісного майнового комплексу СТОВ «Терра» від 14 серпня 2015 року, Акту про передання права власності на придбане нерухоме майно від 18 серпня 2015 року, з'явився до завідувачки Радомишльської державної нотаріальної контори Житомирської області за отриманням Свідоцтва про придбання майна з прилюдний торгів (на аукціоні), яким було відмовлено за наявністю у Державному реєстрі обтяжень низки обтяжень, заборон/арештів накладене на майно цілісного майнового комплексу СТОВ «Терра» приватним нотаріусом Радомишльського районного нотаріального округу ОСОБА_3

Виконати п. 9 Постанови Постановою Господарського суду Житомирської області від 27 серпня 2013 г: справі № 20/906/78/13-г за позовом ПАБ «ВТБ Банк» до СТОВ «Терра» про визнання банкрутом вирішено, якою скасований арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження майном боржника та інші нові накладення арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута у нотаріуса, який їх накладав, неможливо по причині припинення своєї нотаріальної діяльності по Радомишльському районному нотаріальному округу ОСОБА_3 та з ліквідацією шляхом банкрутства СТОВ «Терра». Тому нотаріусом було запропоновано переможцю торгів (аукціону) звернутись до суду із зазначеним позовом.

Як виявилось Постанова господарського суду Житомирської області від 27.08.2013 р. по справі № 20/906/78/13-г, що за відсутністю самого кредитора/іпотекодержателя - АКБ «Мрія» та припинення діяльності приватного нотаріуса Радомишльського районного нотаріального округу Житомирської області ОСОБА_3, у яких зберігаються оригінали документів по накладенню обтяжень на комплекс будівель і споруд по вул. Заводська, 1 в с. Мала Рача Радомишльського р-ну Житомирської обл., на які претендує позивач, не дає можливості нотаріального їх оформлення.

Статтею 316 ЦК України передбачено: «Правом власності є право особи на річ (майно), яке вона здійснює відповідно до закону за своєю волею, незалежно від волі інших осіб.»

Стаття 321 ЦКУ встановлює: «1. Право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні. 2. Особа може бути позбавлена права власності або обмежена у його здійсненні лише у випадках і в порядку, встановлених законом.»

В підтвердження зазначеного вище, є прийняття позивачем - цілісного майнового комплексу з будівель і споруд від відповідачів, тобто їх повного виконання або істотної умови договору купівлі-продажу - прийняття майна разом з правовстановлюючими документами (їх копіями) та зі всією технічною, інвентарною, земельно-кадастровою документацією на це майно, і ключів від воріт огорожі та будівель і споруд, а також відсутність зі сторони вічужувачів (відповідачів) до набувача (позивача) претензій фінансового, майнового та немайнового характеру. Деякі оригінали всіх правовстановлюючих документів, земельна, техшчна і інвентарна документація на щ об'єкти відчуження зберігається у позивача по справі, належні копії яких додаються до позовної заяви.

Враховуючи положення ч. 1 ст. З ЦПК України про те, що кожна особа має право в порядку, встановленому ЦПК України, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, і просити суд ухвалити рішення у справі, у яких можуть бути порушені права власника права на отримання майна, або оскаржені права.

Право змінювати правовідносин, захищати порушені, невизнані або оспорюванні права, свободи чи інтереси належить тільки суду, до компетенції якого згідно із законом є оформлення права власності, оскільки в такому випадку вимоги про визнання права власності на придбане майно підлягають розгляду тільки судом.

Приймаючи до уваги викладене та те, що позивач надав докази, які свідчать про його право власності на дане майно та згідно наведених вище доказів та те, що іншим шляхом права позивача не захистити, суд приходить до висновку, що позовні вимоги підлягають до задоволення.

На підставі викладеного, згідно ст.ст. 1, 3, 8, 27, 30, 35-37, 38, 79, 80, 89, 114, 118-120, 123, 182, 315-316, 321, 331, 1218, 1223, ст.ст. 10, 110, 60, 80, 81, 208, 209, 212-215, 208-210, 220, 234, 256 ЦПК України,

В И Р І Ш И В:

Позовні вимоги задовольнити.

Зобов'язати Реєстраційну службу Радомишльського районного управління юстиції Житомирської області яким вилучити скасовані пунктом 9 Постанови Господарського суду Житомирської області від 27серпня 2013 по справі № 20/906/78/13-г за позовом ПАБ «ВТБ Банк» до СТОВ «Терра» про визнання банкрутом арешти, накладені на цілісний майновий комплекс з будівель і споруд Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Терра», який знаходиться по вул. Заводська, №1 (один) в селі Мала Рача Радомишльського району Житомирської області, внесені до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна ОСОБА_3, приватним нотаріусом Радомишльського районного нотаріального округу Житомирської області за поданням Акціонерного комерційного банку «Мрія».

Визнати за переможцем повторного аукціону по реалізації цілісного майнового комплексу будівель та споруд належних Сільськогосподарському товариству з обмеженою відповідальністю «Терра» по вул. Заводська, №1 (один), с.Мала Рача, Радомишльського p-ну Житомирської обл., який відбувся 14 серпня 2015 року,за позивачем- Горбатовим ОСОБА_5, номер облікової картки платника податків згідно ДРФО - ПП НОМЕР_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженцем ІНФОРМАЦІЯ_2, право власності на придбаний ним з прилюдних торгів (на аукціоні) за 630000,00 грн. (шістсот тридцять тисяч гривень 00 коп.), цілісний майновий комплекс будівель та споруд (загальною площею приміщень комплексу - 31 319 кв.м.) Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Терра», який знаходиться по вул. Заводська, № 1 (один) в селі Мала Рача Радомишльського району Житомирської області і складається з:

- Головного корпусу (літера за планом А, А2), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 8 616,7 кв.м.;

- Блоку підсобних приміщень (літера за планом В), матеріал стін - цегла, загальна площа - 845,6 кв.м.;

- Фільткамери (літера за планом Г), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 1 663,0 кв.м.;

- Котельні (літера за планом Д), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 2 094,3 кв.м.;

- Кострозбірника (літера за планом Е), матеріал стін - цегла, загальна площа - 313,0 кв.м.;

- Вагової, лабораторії (літера за планом Ж), матеріал стін - цегла, загальна площа - 74,2 кв.м.;

- Шохи № 1 (літера за планом 3), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 3 443,3 кв.м.;

- Шохи № 2 (літера за планом И), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 3 467,5 кв.м.;

- Шохи № 3 (літера за планом К), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 3 456,0 кв.м.;

- Шохи № 4 (літера за планом JI), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 3 429,0 кв.м.;

- Шохи № 5 (літера за планом М), матеріал стін - залізобетон, загальна площа - 3 433,9 кв.м.;

- Насосної станції пускної будівлі (літера за планом П), матеріал стін - цегла, загальна площа - 363,3 кв.м.;

- Насосної станції (літера за планом Р), матеріал стін - цегла, загальна площа - 17,3 кв.м.;

- Трансформаторної підстанції (літера за планом ТП1), матеріал стін - цегла, загальна площа - 5,4 кв.м.;

- Трансформаторної підстанції (літера за планом ТП2), матеріал стін - цегла, загальна площа - 8,6 кв.м.;

- Складу паливно-мастильних матеріалів (літера за планом X), матеріал стін - цегла, перекриття - залізобетон, підлога - бетон, загальна площа - 33,6 кв.м;

- Будівлі каналізаційно-насосної станції (літера за планом Ф), матеріал стін - цегла, перекриття - бетон, підлога - бетон, загальна площа - 40,7 кв.м.;

- Будівлі контрольно-пропускного пункту (літера за планом О), матеріал стін - цегла, перекриття - бетон, підлога - бетон, загальна площа - 14,5 кв.м.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до апеляційного суду Житомирської області через Радомишльський районний суд протягом десяти днів починаючи з дня його проголошення.Особи,які брали участь у справі,але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення,можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії рішення.

Суддя І. М. Невмержицький

СудРадомишльський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення16.10.2015
Оприлюднено26.10.2015
Номер документу52574119
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —289/1742/15-ц

Рішення від 16.10.2015

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Невмержицький І. М.

Ухвала від 08.10.2015

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Невмержицький І. М.

Ухвала від 01.10.2015

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Невмержицький І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні