Ухвала
від 30.08.2011 по справі 2а-12331/11/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА01601 м.Київ, вул. К. Каменєва, 8, корп. 1

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

місто Київ

30 серпня 2011 року                                                                      №2а-12331/11/2670

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Пісоцька О.В., перевіривши матеріали

за позовною заявоюДержавної податкової інспекції у Святошинському районі м. Києва

доприватного підприємства «ДАЛІ»

проскасування державної (припинення) державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності,

ВСТАНОВИЛА:

Державна податкова інспекція у Святошинського районі м. Києва (далі –ДПІ у Святошинського районі, позивач) звернулась до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовною заявою до приватного підприємства «ДАЛІ»(далі –ПП «ДАЛІ», відповідач), в якій просить скасувати (припинити) державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності - ПП «ДАЛІ».

Позов та додані матеріали обліковуються Окружний адміністративним судом міста Києва за №2а-12331/11/2670 та передані на розгляд судді 29 серпня 2011 року.

Однак позовна заява ДПІ у Святошинському районі підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Відповідно до пункту 4 частини 1 статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України у позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог згідно з частиною третьою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Згідно з частиною 2 статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач зазначає докази, про які йому відомо і які можуть бути використані судом.

Проте, вказані вимоги Кодексу адміністративного судочинства України позивачем не виконано.

Так, підтвердженням офіційної реєстрації юридичної особи за певною адресою може бути витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Разом з тим, з додатків до позовної заяви вбачається, що ДПІ у Шевченківському районі, на підтвердження місцезнаходження та наявності реєстрації відповідача до позову не додано витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо відповідача станом на час подання цього позову.

Крім того, позивачем на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги не додано роздруківки облікової картки платника податків - відповідача, яка б підтвердила наявність або відсутність заборгованості останнього перед бюджетом.

Також є некоректним викладення ДПІ у Святошинському районі позовних вимог про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності, оскільки, відповідно до вимоги статей 238, 239, 247 Господарського кодексу України, статті 46 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»від 15 травня 2003 року №755-ІV, приватне підприємство - юридична особа - припиняється шляхом внесення державним реєстратором запису про припинення юридичної особи. Отже, позов підлягає приведенню у відповідність вище зазначеним нормам чинного законодавства згідно зі статтями 50, 105, 106 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до частини 1 статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених у статті 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Зазначені вище недоліки є підставою для залишення позовної заяви ДПІ у Святошинському районі без руху з наданням десятиденного строку з дня отримання копії даної ухвали суду для їх усунення шляхом направлення до Окружного адміністративного суду міста Києва:

- уточненої позовної заяви, приведеної в частині позовних вимог у відповідність до норм чинного законодавства, з доказами про направлення її копій відповідачу та третій особі;

- витягу (довідки) з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо ПП «ДАЛІ»станом на час звернення до суду,

- роздруківки облікової картки платника податків –ПП «ДАЛІ».

Керуючись статями 50, 105, 106, 108, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України суддя Окружного адміністративного суду міста Києва

УХВАЛИЛА:

Залишити без руху позовну заяву Державної податкової інспекції у Святошинському районі м. Києва до приватного підприємства «ДАЛІ»про скасування державної (припинення) державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності, встановивши десятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії даної ухвали суду.

Попередити позивача про наслідки недотримання вимог ухвали про залишення позовної заяви без руху, передбачених пунктом 1 частини 3 статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя (підпис) О.В. Пісоцька

З оригіналом згідно.

Секретар судового засідання Швець О.Ю.

                              

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення30.08.2011
Оприлюднено28.10.2015
Номер документу52589648
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12331/11/2670

Ухвала від 30.08.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Пісоцька О.В.

Постанова від 15.12.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Пісоцька О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні