Ухвала
від 18.03.2013 по справі 758/3455/13-к
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/3455/13-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 березня 2013 року слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва: Захарчук С.С., при секретарі: Власенко Л.В., розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ Подільського РУ ГУ МВС України в м. Києві майора міліції Вишневського А.В. про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий СВ Подільського РУ ГУ МВС України в м. Києві майор міліції Вишневський А.В., за погодженням зі старшим прокурором прокуратури Подільського району м. Києва Малим Є.І., звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Обґрунтовуючи клопотання, старший слідчий зазначав, що у провадженні СВ Подільського РУ ГУ МВС України в м. Києві перебувають матеріали кримінального провадження за фактом фіктивного підприємництва за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України.

Відомості про кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 205 КК України внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013110070000703 від 26 січня 2013 року та за № 12013110070001386 від 19 лютого 2013 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені особи протягом вересня - грудня 2012 року придбали/зареєстрували ТОВ «Оссі», ПП «Анвер сервіс» , ТОВ «Меридіан Плюс», перереєструвавши/зареєструвавши на ОСОБА_3 із метою прикриття незаконної діяльності.

09 березня 2012 року кримінальні провадження, які зареєстровані у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 12013110070000703 від 26 січня 2013 року та за № 12013110070001386 від 19 лютого 2013 року об'єднані у одне провадження під № 12013110070000703.

Досудовим слідством встановлено, що невстановлені особи протягом 2012 року створили та придбали суб'єкти господарської діяльності: ТОВ «ОМГ», ТОВ «Укравіаекспорт», ТОВ «Монца Консалтинг», ТОВ «Енергозбут-Елсо», ТОВ «Онимпекс», ТОВ «Долина Мрій», зареєструвавши у Печерській, Подільській та Оболонській районних в м. Києві державних адміністраціях на «підставних» осіб із метою прикриття незаконної діяльності.

Таким чином досудовим слідством встановлено, що документи звітної і реєстраційної справи були виготовлені та використані як засоби вчинення кримінального правопорушення та зберегли на собі його сліди, а тому можуть в подальшому використовуватись як доказ у кримінальному провадженні та необхідні для встановлення обставин вчинення фіктивного підприємництва, що у інший спосіб встановити неможливо. У зв'язку із вищевказаним оригінали реєстраційної справи підлягають вилученню, з метою їх подальшого опрацювання, експертного дослідження та використання як доказ у кримінальному провадженні.

Посилаючись на те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, просив надати тимчасовий доступ до матеріалів реєстраційної справи, які перебувають у Оболонській районній в місті Києві державній адміністрації з можливістю їх вилучення.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з викладених у ньому підстав та просив клопотання задовольнити.

Представник Оболонської районної у м. Києві державної адміністрації у судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, причини поважності неявки суду не повідомив.

Заслухавши слідчого, вивчивши матеріали клопотання, приходжу до висновку про його задоволення, виходячи з наступного.

Судом установлено, що відомості про кримінальні правопорушення за ч. 2 ст. 205 КК України внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013110070000703 від 26 січня 2013 року та за № 12013110070001386 від 19 лютого 2013 року, які об'єднані у одне провадження під № 12013110070000703.

Частиною 1 ст. 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно з ч. 5, 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Ураховуючи те, що документи, тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий, знаходяться в Оболонській районній у м. Києві державній адміністрації мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, які можуть сприяти розкриттю кримінального провадження, встановленню всіх учасників кримінального правопорушення, мати доказове значення по справі та з метою недопущення знищення необхідної інформації, приходжу до висновку про обґрунтованість та законність клопотання, у зв'язку з чим клопотання підлягає задоволенню.

Враховуючи наведене та керуючись ст. ст. 159-166 КПК України,

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого СВ Подільського РУ ГУ МВС України в м. Києві майора міліції Вишневського А.В. про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Оболонській районній у м. Києві державній адміністрації (що знаходиться за адресою: м. Київ вул. Тимошенка, 16) надати тимчасовий доступ старшому слідчому СВ Подільського РУ ГУ МВС України в м. Києві Вишневському А.В. до реєстраційних справ ТОВ «Енергозбут-Елсо» (код ЄДРПОУ 37244529), ТОВ «Онимпекс» (код ЄДРПОУ 38119512) з можливістю їх вилучення.

Зобов'язати слідчого повернути оригінали зазначених документів, у разі їх вилучення, Оболонській районній у м. Києві державній адміністрації після проведення експертизи.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Ухвала виготовлена в двох примірниках, один з яких знаходиться в матеріалах справи.

Cлідчий суддяС.С. Захарчук

Дата ухвалення рішення18.03.2013
Оприлюднено27.10.2015
Номер документу52604940
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —758/3455/13-к

Ухвала від 18.03.2013

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні