Ухвала
від 21.10.2015 по справі 5019/748/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОЛЕГІЯ З РОЗГЛЯДУ СПРАВ ПРО БАНКРУТСТВО

33013 , м. Рівне, вул. Набережна, 26А


УХВАЛА

"21" жовтня 2015 р. Справа № 5019/748/11

Господарський суд Рівненської області у складі судді Церковної Н.Ф. при секретарі судового засідання Оліфер С.М. розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи за заявою боржника про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Здолбунівський завод нестандартного обладнання"

В засіданні приймали участь:

Від кредиторів: не з’явився.;

Від боржника: не з’явився;

Ліквідатор: ОСОБА_1

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Рівненської області від 09.10.2013 р. Відкрите акціонерне товариство "Здолбунівський завод нестандартного обладнання" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором арбітражного керуючого ОСОБА_1

Ухвалою господарського суду Рівненської області від 08.04.2015р. продовжено строк ліквідаційної процедури Відкритого акціонерного товариства "Здолбунівський завод нестандартного обладнання" та строк повноважень ліквідатора ОСОБА_1 на 6 місяців до 09.10.2015р

08.10.2015р. ліквідатором банкрута подано до суду звіт про проведену роботу та клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури для вирішення питання щодо збереження матеріальних цінностей мобілізаційного резерву, яке ухвалою суду призначено до розгляду в судовому засіданні на 21.10.2015р.

В судовому засіданні 21.10.2015р. ліквідатор підтримав клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури в повному обсязі.

Господарський суд, заслухавши ліквідатора, розглянувши та дослідивши матеріали справи, встановив наступне.

Відповідно до ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців. Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом. Під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Відповідно до ч. 3 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор (ліквідаційна комісія) виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Законом та іншими нормативно-правовими актами.

Згідно ч. 6 ст. 45 цього Закону, у разі якщо на момент закінчення строку ліквідації залишилися непроданими активи боржника і негайний продаж матиме наслідком істотну втрату їх вартості, ліквідатор передає такі активи в управління визначеній господарським судом юридичній особі, яка зобов'язана вжити заходів щодо продовження погашення заборгованості кредиторів боржника за рахунок отриманих активів. Ліквідатор у разі потреби передавання активів боржника, які залишаються непроданими на час закінчення процедури ліквідації, в управління іншій юридичній особі погоджує кандидатуру такої особи з комітетом кредиторів та звертається до господарського суду з відповідним клопотанням.

Відповідно до ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - копія розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів цінних паперів - копія звіту про наслідки погашення цінних паперів, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Як вбачається з матеріалів справи 03.12.2014 р. ліквідатором на адресу Державного агентства резерву України направлено повідомлення про продаж майнового комплексу ВАТ "Здолбунівський завод нестандартного обладнання" (аукціон відбувся 01.12.2014р.). Одночасно ліквідатор просив вжити невідкладні заходи по збереженню матеріальних цінностей мобілізаційного резерву, який зберігається в ВАТ "Здолбунівський завод нестандартного обладнання".

Крім того, ліквідатором на адресу Державного агентства резерву України 25.08.2015 р. направлено лист №172/01-20/5019/748/11 від 14.08.2015 р., згідно якого арбітражний керуючий просить надати інформацію щодо подальшого зберігання мобілізаційного резерву, який зберігається у ВАТ "Здолбунівський завод нестандартного обладнання".

Однак на даний час відповіді від Державного резерву України ліквідатором не отримано.

На засіданні комітету кредиторів боржника, що оформлене протоколом №15 від 06.09.2015р. одноголосно вирішено клопотати перед судом про продовження строку ліквідаційної процедури боржника та строку повноважень ліквідатора на 6 місяців.

Відповідно до ст. 26 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про: обрання голови комітету; скликання зборів кредиторів; звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом; звернення до господарського суду з вимогою про визнання правочинів (договорів) боржника недійсними на будь-якій стадії процедури банкрутства; звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора), припинення повноважень арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення іншого арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора); підготовку та укладення мирової угоди; схвалення плану санації боржника, змін та доповнень до нього у випадках, передбачених цим Законом; визначення складу майна в разі продажу частини майна у процедурі санації боржника або ліквідації банкрута; внесення пропозицій господарському суду щодо продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника чи санації боржника; інші питання, передбачені цим Законом.

Виходячи з системного аналізу положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", зокрема ст. ст. 37, 45, 46, якими визначено поняття ліквідації, підстав та порядку її завершення, відповідно до яких, ліквідація банкрута це припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення вимог кредиторів шляхом продажу його майна, і яка закінчується не спливом строку ліквідаційної процедури, а завершенням продажу майна банкрута, завершенням розрахунків з кредиторами, затвердженням звіту ліквідатора і ліквідаційного балансу та внесенням до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про припинення юридичної особи-банкрута.

За вищенаведеного, враховуючи необхідність вчинення додаткових заходів передбачених Законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" для належного завершення ліквідаційної процедури банкрута, суд вважає за необхідне продовжити строк ліквідаційної процедури боржника та строк повноважень ліквідатора на 2 місяці до 09.12.2015 р.

На підставі викладеного, керуючись ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, ст. ст. 37, 40, 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд -

УХВАЛИВ:

1.Продовжити строк ліквідаційної процедури Відкритого акціонерного товариства "Здолбунівський завод нестандартного обладнання" та строк повноважень ліквідатора ОСОБА_1 на 2 місяці до 09.12.2015р.

2.Ліквідатору по завершенні строку ліквідаційної процедури подати суду звіт про проведену роботу та ліквідаційний баланс банкрута у відповідності до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", в тому числі письмово надавати суду та кредиторам звіт про хід ліквідаційної процедури з відповідним документальним підтвердженням (один раз на місяць).

Ухвалу направити всім учасникам провадження у справі.

Суддя Церковна Н.Ф.

Дата ухвалення рішення21.10.2015
Оприлюднено28.10.2015
Номер документу52615415
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5019/748/11

Ухвала від 16.08.2016

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Заголдна Я.В.

Ухвала від 14.06.2016

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Заголдна Я.В.

Ухвала від 09.12.2015

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 26.11.2015

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 21.10.2015

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 09.10.2015

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 23.12.2011

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Судовий наказ від 11.04.2011

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 28.05.2014

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 17.09.2014

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні