Постанова
від 22.03.2011 по справі 2а/0470/978/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 лютого 2011 р. Справа № 2а/0470/978/11 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Бондар М.В. , розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов Північна міжрайонна державна податкова інспекція у м. Кривому Розі Дніпропетровської області до Товарна біржа "Тернівська" про припинення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ :

Північна міжрайонна державна податкова інспекція у м. Кривому Розі Дніпропетровської області звернулася до адміністративного суду з адміністративним позовом до Товарної біржі «Тернівська», в якому просить припинити юридичну особу -Товарну біржу «Тернівська».

В обґрунтування позову Північна міжрайонна державна податкова інспекція у м. Кривому Розі Дніпропетровської області зазначила, що Товарна біржа «Тернівська» знаходиться на обліку в Північній міжрайонній державній податковій інспекції у м. Кривому Розі Дніпропетровської області як платник податків та інших обов'язкових платежів, проте документи податкової звітності не подає більше року, заборгованості по платежам до бюджету не має. Позивач в адміністративному позові просив розглядати справу за його відсутності, в порядку письмового провадження, позовні вимоги просив задовольнити.

Частиною 11 статті 35 КАС України визначено, що у разі повернення поштового відправлення, яке не вручене адресату з незалежних від суду причин, вважається, що особа повідомлена належним чином. Відповідач не надав до суду заперечень проти позову та позов не визнав.

Дослідивши письмові докази по справі, суд доходить висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що Товарна біржа «Тернівська» зареєстрована як суб'єкт підприємницької діяльності - юридична особа, про що 13.07.2007 року Виконавчим комітетом Криворізької міської ради Дніпропетровської області включено відомості до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, взята на облік платників податків у Північній міжрайонній державній податковій інспекції у м. Кривому Розі Дніпропетровської області 19.03.2002 року.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування» від 25.06.1991 р., п.п. 4.1.1., 4.1.4 ст. 4 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» від 21.12.2000 р. (чинних на час виникнення спірних правовідносин) платники податків зобов'язані вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законами, подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно з довідкою Північної міжрайонної державної податкової інспекції у м. Кривому Розі Дніпропетровської області № 23696/9/150 від 15.09.2010 року відповідач не надає звітність в податкові органи з 19.10.2004 року.

Частиною 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» встановлено, що підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Інструкцією про порядок обліку платників податків, затвердженою наказом Державної податкової адміністрації України від 19.02.1998 № 80, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 14.12.1998 за №791/3231 (чинною на час виникнення спірних правовідносин) передбачено, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом та у разі неподання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно суб'єкта господарювання - про звернення до суду або господарського суду із заявою (позовною заявою) про припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Керівником органу податкової служби винесено розпорядження № 113-р від 30.09.2010 року про підготовку позовної заяви та направлення матеріалів до суду про припинення юридичної особи -Товарної біржі «Тернівська», яка не звітує понад одного року.

Згідно довідки Північної міжрайонної державної податкової інспекції у м. Кривому Розі Дніпропетровської області № 23696/9/150 від 15.09.2010 року у відповідача відсутня заборгованість перед бюджетом.

За наведених обставин, суд приходить до висновку про задоволення позову.

Керуючись ст.ст. 158 - 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Товарну біржу «Тернівська» (ідентифікаційний код 31931873).

У день набрання постановою законної сили направити її копію державному реєстратору за місцезнаходженням особи для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про судове рішення.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд в порядку та строки, визначені ст. 186 КАС України та набирає законної сили відповідно до ст. 254 КАС України.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.03.2011
Оприлюднено28.10.2015
Номер документу52618330
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/978/11

Постанова від 22.03.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Бондар Марина Володимирівна

Ухвала від 12.01.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Бондар Марина Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні