Ухвала
від 20.10.2015 по справі 904/4926/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

20.10.15р. Справа № 904/4926/15 Суддя господарського суду Дніпропетровської області Владимиренко І.В. розглянувши справу

Кредитори: Товариство з обмеженою відповідальністю "Автобортранс"

Боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю "ФОРСІНС" (49044, м. Дніпропетровськ, вул. Чкалова, 4, прим. 6; ЄДРПОУ 38705610)

про визнання банкрутом

Представники сторін:

від кредитора: не з'явився

від боржника: представник ліквідатора ОСОБА_1 дов. № б/н від 08.04.2015р.

від Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровьскій області: не з'явився

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Дніпропетровської області від 24.06.15р. визнано Товариства з обмеженою відповідальністю "ФОРСІНС" (49044, м. Дніпропетровськ, вул. Чкалова, 4, прим. 6; ЄДРПОУ 38705610) - банкрутом. Відкрито ліквідаційну процедуру у справі строком на 3 місяці. Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "ФОРСІНС" призначено голову ліквідаційної комісії ОСОБА_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1; адреса реєстрації: 69000, АДРЕСА_1). Призначено судове засідання для розгляду реєстру вимог кредиторів на 04.08.15 р. о 10:00.

Ухвалою суду від 04.08.15р. затверджено реєстр вимог кредиторів у справі про банкрутство ТОВ "ФОРСІНС" з вимогами наступних кредиторів: 1. Товариство з обмеженою відповідальністю "Автобортранс" у розмірі 476 868,00 грн. з яких: 475 650,00 грн. (четверта черги задоволення); 1 218,00 грн. (першої черги задоволення). Зобов'язано: Ліквідатора - після закінчення ліквідаційної процедури надати суду звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури.

21.09.2015р. до суду від Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі ГУ ДФС у Дніпропетровській області надійшло клопотання № б/н від б/н, в якому останній просить суд зобов'язати ліквідатора ТОВ "ФОРСІНС" надати Державній податковій інспекції у Бабушкінському районі ГУ ДФС у Дніпропетровській області документи фінансово-господарської діяльності і бухгалтерського обліку ТОВ "Форсінс" за останні 3 роки його діяльності та не затверджувати звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс по справі № 904/4926/15 до проведення Державною податковою інспекцією у Бабушкінському районі ГУ ДФС у Дніпропетровській області позапланової перевірки та надання до суду доказів, які підтвердять факт проведення перевірки, розглянути дане клопотання у судовому засіданні та повідомити про час та дату засідання Державну податкову інспекцію у Бабушкінському районі ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Ухвалою суду від 22.09.2015р. клопотання представника ліквідатора про продовження строку ліквідаційної процедури задоволено. Продовжено строк ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора ОСОБА_2 на 1 місяць. Клопотання Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі ГУ ДФС у Дніпропетровській області № б/н від б/н прийнято до розгляду. Призначено судове засідання з розгляду клопотання Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі ГУ ДФС у Дніпропетровській області № б/н від б/н на 20.10.2015р. о 12:10. Зобов'язано: Ліквідатора - надати суду заперечення стосовно заявленого клопотання. ДПІ в Бабушкінському районі м. Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровській області - надати суду нормативне та документальне обґрунтування заявленого клопотання та докази направлення даного клопотання ліквідатору та кредиторам.

У судове засідання представник Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі ГУ ДФС у Дніпропетровській області не з'явився, будучи належним чином повідомлений про час і місце судового засідання, причини неявки суду не відомі.

Розглянувши в судовому засіданні 20.10.2015р. клопотання Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі ГУ ДФС у Дніпропетровській області, заслухавши присутніх представників учасників провадження у справі про банкрутство, суд вирішив наступне.

Відповідно до вимог частини 2 статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Статтею 2 Закону України "Про державну податкову службу в Україні" передбачено, що завданнями органів державної податкової служби є здійснення контролю за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів, державних цільових фондів податків і зборів (обов'язкових платежів), а також неподаткових доходів, установлених законодавством (далі - податки, інші платежі).

Відповідно до статті 8 Закону України "Про державну податкову службу в Україні" державні податкові інспекції в районах, містах без районного поділу, районах у містах, міжрайонні та об`єднані державні податкові інспекції виконують такі функції, зокрема: здійснюють контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати податків та зборів (обов'язкових платежів); забезпечують облік платників податків, інших платежів, правильність обчислення і своєчасність надходження цих податків, платежів, а також здійснюють реєстрацію фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів; контролюють своєчасність подання платниками податків бухгалтерських звітів і балансів, податкових декларацій, розрахунків та інших документів, пов'язаних з обчисленням податків, інших платежів, а також перевіряють достовірність цих документів щодо правильності визначення об'єктів оподаткування і обчислення податків, інших платежів; забезпечують облік платників податків, інших платежів, правильність обчислення і своєчасність надходження цих податків, платежів, а також здійснюють реєстрацію фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів; контролюють своєчасність подання платниками податків бухгалтерських звітів і балансів, податкових декларацій, розрахунків та інших документів, пов'язаних з обчисленням податків, інших платежів, а також перевіряють достовірність цих документів щодо правильності визначення об'єктів оподаткування і обчислення податків, інших платежів.

Тому суд вирішив, клопотання ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області задовольнити частково.

Зобов'язати ліквідатора ТОВ "ФОРСІНС" надати ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровськ документи фінансово - господарської діяльності і бухгалтерського обліку ТОВ "ФОРСІНС" період його діяльності за останні 3 роки.

В частині клопотання ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області щодо не затверджування звіту та ліквідаційного балансу по справі № 904/4926/15 до проведення ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області позапланової перевірки ТОВ "ФОРСІНС" суд встановив наступне.

Постановою господарського суду Дніпропетровської області від 24.06.15р. визнано Товариства з обмеженою відповідальністю "ФОРСІНС" (49044, м. Дніпропетровськ, вул. Чкалова, 4, прим. 6; ЄДРПОУ 38705610) - банкрутом. Відкрито ліквідаційну процедуру у справі строком на 3 місяці. Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "ФОРСІНС" призначено голову ліквідаційної комісії ОСОБА_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1; адреса реєстрації: 69000, АДРЕСА_1).

Відповідно до ч. 1 ст. 37 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Отже Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено граничний строк для проведення ліквідаційної процедури який становить дванадцять місяців.

Тому суд не вбачає підстав для задоволення клопотання ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області № б/н від б/д, оскільки у ДПІ у Бабушкінськомуу районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області в частині не затверджування звіту та ліквідаційного балансу по справі № 904/4926/15 до проведення ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області позапланової перевірки ТОВ "ФОРСІНС", оскільки у ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області є достатньо часу для проведення відповідних до законодавства дій.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.1, 23, 25, 38, 40, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області № б/н від б/д задовольнити частково.

Зобов'язати ліквідатора ТОВ "ФОРСІНС" надати ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровськ документи фінансово - господарської діяльності і бухгалтерського обліку ТОВ "ФОРСІНС" період його діяльності за останні 3 роки.

Зобов'язати:

Ліквідатора - після закінчення ліквідаційної процедури надати суду звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури, повідомити всіх виявлених кредиторів про час і місце судового засідання, докази повідомлення надати суду.

Копію ухвали надіслати ліквідатору, кредиторам, ДПІ у Бабушкінському районі ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Суддя ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення20.10.2015
Оприлюднено28.10.2015
Номер документу52625915
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/4926/15

Ухвала від 14.01.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 15.12.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 18.11.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 05.11.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 20.10.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 22.09.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 09.06.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 02.09.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 04.08.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 20.07.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні