Ухвала
від 15.10.2015 по справі 203/5732/15-к
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

15 жовтня 2015 року

Справа № 203/5732/15-к

1-кс/0203/1976/2015

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 жовтня 2015 року Кіровський районний суд міста Дніпропетровська у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання прокурора прокуратури Кіровського району м. Дніпропетровська ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, заявлене у рамках кримінального провадження №12015042000000070, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

12 жовтня 2015 року прокурор звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В обґрунтуванні зазначеного клопотання слідчий послався на те, що службові особи ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно, у власних інтересах та інтересах третіх осіб, безпідставно надали переваги підприємствам ПВКП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ») ( код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) при проведені процедури державних закупівель запасних частин до тепловозів, з подальшим укладанням з ними договорів на закупівлю запасних частин до тепловозів, які в свою чергу було придбано у суб`єктів господарювання з явними ознаками фіктивності та поставлено на ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) частково, чим спричинили збитки у сумі 232000,00 грн.

Прокурор просить надати тимчасовий доступ до оригіналів документівз можливістю їх вилучення (здійснення виїмки), що знаходяться уПВКП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ),розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , щодо взаємовідносин з ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), за період з січня 2014 року по теперішній час.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження зазначене правопорушення зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань від 27.05.2015 року за №12015042000000070.

Клопотання в силу ч. 2 ст. 163 КПК України розглянуто без виклику представника ПВКП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

Слідчий суддя, дослідивши матеріали поданого клопотання, вважає його таким, що підлягає частковому задоволенню.

Так, за змістом ст.ст.131, 162 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження, різновидом яких є тимчасовий доступ до речей і документів застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбаченихчастиною п`ятоюцієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи наведені положення кримінального процесуального законодавства та приймаючи до уваги, що матеріали кримінального провадження можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, вважаю, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування справи, у даному провадженні є потреба в отриманні тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ПВКП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ),розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , щодо взаємовідносин з ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), за період з січня 2014 року по теперішній час,однак, з подальшою можливістю вилучення належним чином засвідчених копій зазначених документів.

Керуючись ст. 110, 132, 163-166, 369372 КПК України, слідчий суддя,-

у х в а л и в :

Клопотання прокурора прокуратури Кіровського району м. Дніпропетровська ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, заявлене у рамках кримінального провадження №12015042000000070, - задовольнити частково.

Надати прокурору прокуратури Кіровського району м. Дніпропетровська ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документівз можливістю їх вилучення (здійснення виїмки), що знаходяться уПВКП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ),розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , щодо взаємовідносин з ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), за період з січня 2014 року по теперішній час, однак з подальшою можливістю вилучення зазначених документів у вигляді належним чином засвідчених копій, а саме:

- договори, додаткові угоди, специфікації, накладні, податкові накладні, рахунки-фактури, платіжні доручення, товарно-транспортні накладні, журнали ордерів по рахункам 63.1 та 36.1, журнали виїзду-в`їзду автомобілів, прибуткові акти про надходження матеріалів, чорнові записи;

- договори (угоди, контракти) з усіма додатками, специфікації, сертифікати якостей, податкові, видаткові та товарно-транспортні накладні, рахунки-фактури, калькуляцій щодо формування вартості виробів, товарів, послуг, акти виконаних робіт, акти приймання-передачі товару, довіреності, згідно яких отримано товар, документи складського та бухгалтерського обліку, довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей, платіжні доручення та інші документи з проведення розрахунків за проведені фінансово-господарські операції в готівковій та безготівковій формі;

- документи щодо перевізників товару на всіх етапах його руху;

- документи щодо умов зберігання та транспортування товарно-матеріальних цінностей;

- ліцензії, дозволи, патенти, якщо їх наявність передбачена законодавством;

- штатний розклад та табеля обліку робочого часу працівників ПВКП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), банківських виписок про оплату працівникам;

- накази на призначення, посадові інструкції, функціональні обов`язки голови правління та його заступників на дату надання інформації та на момент здійснення фінансово-господарських операцій.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала підлягає виконанню протягом тридцяти днів.

Ухвала є остаточною й оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.10.2015
Оприлюднено17.03.2023

Судовий реєстр по справі —203/5732/15-к

Ухвала від 15.10.2015

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Карпенко С. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні